fbpx
  • Om oss
  • Prenumerera
  • Annonsera
onsdag 6 juli 2022
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
Inget resultat
Visa allt
Hem Nya släpp

1800 Añejo hyllar 200-årig tradition att lagra tequila på ekfat

av Henrik Aflodal Esq
31 mars 2020
Luis Yerenas, Jose Cuervos tequila maestro.

 Nya släpp    Tequilan 1800 Añejo hamnar på hyllan i Systembolagsbutiker 3 april.
– Vi introducerade denna lagrade version av José Cuervo i beställningssortimentet i höstas. Fansen har lyft in den i butikerna, vilket den verkligen förtjänar, menar Martina Talmet från Arcus.

Tequila är Mexicos nationalsprit. Jose Antonio Cuervo tog 1758 ut den första licensen i landet, utfärdad av kung Ferdinand VI av Spanien. Oftast dricks tequila som blanco i drinkar, alltså olagrad. Men det finns en lång tradition att lagra agave-destillatet på ekfat. År 1800 började mexikanerna tappa spritdrycken på fat.

Denna 200-åriga tradition tog Cuervo fasta på när man 1975 lanserade 1800 Tequila som en premium-tequila att sippa på. Alltså en Añejo lagrad på ekfat. Den ikoniska triangulära flaskan som tequila-älskare direkt känner igen ska efterlikna Maya-indianernas stenpyramider som fanns runtom i Mexico.

1800 Añejo görs på 100% blå weber-agave som skördas efter 8-12 år. Destillatet läggs på franska ekfat i minst 14 månader. Smaken balanseras med lite 3-årig tequila av maestro Luis Yerenas, vars signatur finns på de numrerade flaskorna.

– Vi är väldigt stolta över vår tequila här i Jalisco, säger Luis Yerenas. Añejo skiljer sig från Blanco och Reposado eftersom den lagras längre tid på ekfat. Efter 14 månader börjar jag smaka av faten för att hitta den rätta balansen mellan destillat och fat. Jag vill att eken ska märkas utan att ta över. Cuervo-stilen kännetecknas av tre egenskaper: fin detaljrikedom, ren agave-smak och en underbar eftersmak.

För 1800 Añejo letar Luis Yerenas efter smaker av kanel och kanderad frukt, men det är framförallt eftersmaken som räknas:

– Finishen är alltid mest spännande. Krämig agave ger vika för söta kvardröjande aromer av karamelliserad frukt och banan-kaka. Plus en knappt märkbar hetta.

• 1800 Añejo Tequila 38% | SB-nr 88202, 449 kr

Senaste nytt

Whisky Weekly Podcast: Irländsk uppstickare!

Podcast
mån 15:30

Flädersnaps i praktisk PET-flaska

Nya släpp
mån 5:57

Svensk whisky för Ukraina

Nya släpp
tor 9:27

G&T-test: Bästa tonic till Ben Lomond Scottish Gin

Blindtestet
tor 0:47

Somriga drinkar på alkoholfri snaps

Drinkar
ons 5:46

Stort intresse för Gin & Tonic-festival 1-2 juli

Nyheter
tis 10:10

81-årig Macallan världens äldsta whisky!

Nyheter
tis 5:04

Alex ska göra Port Ellen-whisky 2023

Nyheter
mån 5:31

Cocktails till midsommar på Åhus-akvavit!

Drinkar
fre 5:06

Slagsmål om Springbank-flaska för Ukraina

Nyheter
ons 5:21

Om oss

The Spirits News är en nyhetssajt om whisk(e)y, rom, brandy, gin, vodka. Vi bevakar den svenska spritscenen och rapporterar från spritvärlden i stort, senaste nytt och fördjupande features.
Vi berättar om nya släpp på Systembolaget och följer upp med recensioner och stora blindtester. Det allra bästa blir till dryckestips.
Slàinte! Cheers! ¡Salud! Santé! Skål!

Redaktionen

HENRIK AFLODAL
Chefredaktör & test-koordinator
0704-221416, henrik.aflodal@spiritsnews.se
CARL LÖNNDAHL
Analyschef & försäljning
0708-460716, carl.lonndahl@spiritsnews.se
ADRESS
The Spirits News
Eastmansvägen 8A
113 61 Stockholm

Följ oss

Instagram

  • Fira Ostronets Dag med Ileach r  kwhisky  Stj  rnkr  garen  nisse molinder ber  ttar allt du beh  ver veta om delikatesserna  Och hur gott det   r med Islay-whisky till  https   spiritsnews se skottarnas-gastronomiska-hemlighet   theileach  ostron  whiskyandoysters  champagneandoysters  ostronetsdag  ostronakademien  melanders fisk
  •   rets klipp  24-  rig Highland Park f  r dryga tv   tusen  Fl  dar av gammelestrar s   man vill gr  ta av lycka  Men det h  ftigaste   r hur mycket r  k som   verlevt  L  s recensionen och l  ngta    https   spiritsnews se rokfrustande-highland-park
  • H  rt om RUMNAC  som sedan blev ARRUCO  Dansk hybrid av rom och cognac gjord f  r att drickas till cigarr  S   h  r funkar kombon    https   spiritsnews se sa-har-smakar-arruco-hybriden
  • Om oss
  • Prenumerera
  • Annonsera
Inget resultat
Visa allt
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
    • Krönikan
    • Nya släpp
    • Reviews
    • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
    • Krönikan
    • Nya släpp
    • Reviews
    • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast

© 2020 Lönndahl & Aflodal Media.

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
This website uses cookies. By continuing to use this website you are giving consent to cookies being used. Visit our Privacy and Cookie Policy.