Nya släpp Big Peat är blandmalten från Islay med ingredienser som Ardbeg, Caol ila, Bowmore och Port Ellen. Det är Douglas Laing som ligger bakom. En annan gren av Laing-familjen som kallar sig Hunter Laing kokar sedan oktober 2018 egen whisky på Ardnahoe som ligger på norra Islay.
Douglas Laing ligger på en massa gammal whisky som utnyttjats i Big Peats serie Aged trilogy Vintage. Serien går i mål med tredje utgåvan The Black Edition som är 27 år gammal. Kvarvarande fat från 1992 räckte till 3000 flaskor, priset är 190 EUR. Gold Edition var 25 år och kom 2017 varpå Platinum Edition följde 2018.
Styrkan är 48,3% och innehållet är naturligtvis icke kylfiltrerat. Utgivaren meddelar att Black Edition är en ”komplex mix av grillat kött, koldamm och bergsalt.” För den som smuttar extra koncentrerat blir det också ”fläktar av saltbestänkt havsluft, vältuggat läder och söta honungstoner.”