Brännvinsbordet Snaps är en oumbärlig ingrediens på det svenska smörgåsbordet. Särskilt till midsommar! Brännvinet avnjuts tillsammans med god mat, gott sällskap och glad sång. Den klassiska drycken dricks oftast som nubbe men passar även perfekt som ingrediens i mat och drinkar. Åhus Akvavit listar tre sätt att konsumera det kryddade brännvinet, för att bredda användningsområdet av snaps under midsommar.
Åhus Akvavit Original härstammar från det 100 år gamla destilleriet i skånska Åhus. Destilleriet beskriver smaken som len med viss sötma och tydliga inslag av kummin och fänkål, samt friska toner av rosmarin, citron och pomerans. Överlag en elegant och välbalanserad kryddighet.
Snapsinlagd sill
- 1 dl ättiksprit
- 2 dl socker
- 2,5 dl vatten
- 0,5 dl Åhus Akvavit
- Citronskal
- 10 korn svartpeppar
- 0,5 skivad rödlök
- 2 lagerblad
- 1 kvist rosmarin
- 1–2 burkar 5-minuterssill (neutral smak)
Häll vatten, ättiksprit och socker i en kastrull och värm upp tills sockret lösts upp. Låt svalna och häll upp lagen med resterande ingredienser i en burk och kyl i ett dygn innan servering.
Åhus Tonic efter maten
- 5 cl Åhus Akvavit
- Premium Tonic
- is
- citronskiva och rosmarin till garnering
Mät upp Åhus Akvavit i ett högt glas. Fyll på med is och tonic. Rör försiktigt runt och garnera med en citronskiva och en kvist rosmarin.
- Åhus Akvavit 40% | SB-nr 88301, 269 kr