Franka Nordic Aperitif är en nutida version av den klassiska italienska aperitifen med fokus på nordiska smaker. En exklusiv sällskapsdryck med komplex och unik smakprofil, gjord på de bästa råvarorna och omsorgsfullt producerad i Skåne – dessutom är Franka alkoholfri.
Nya släpp Franka Nordic Aperitif är producerad i Skåne och fångar essensen av Norden genom karakteristiska bär, örter och kryddor. Enbär och lingon ger en fruktig kropp som kompletteras av stram syrlighet från skånsk rabarber. Skikt av skogstoner i kombination med kryddor ger smaken komplexitet och djup. Milda uppfriskande citrustonerna för ens tankar till medelhavet med ett aptitretande avslut av bittra aromer.
– I första hand kommer du välja Franka för att den är god, i andra hand för att den är alkoholfri. Vårt mål är att göra alkoholfria dryckesalternativ som ger en större och mer exklusiv smakupplevelse än en drink med alkohol i, säger Stephanie W. Godée, medgrundare till Franka Drinks.
Denna dryck kan med fördel avnjutas ren på stora isbitar men är framför allt passar den perfekt i drinkar, i en festlig spritz eller i en lyxig cocktail.
Franka grundades med idén om att skapa ett dryckeshus helt sprunget ur det alkoholfria. Där fokus redan från början ligger på kvalitativa alkoholfria, goda drycker för sociala sammanhang.
– Vår vision sträcker sig dock ännu längre än att bara skapa fantastiska drycker. Vi existerar för att skapa nya vägar till välbefinnande. Vi vill inspirera fler till att hitta sina vägar till välbefinnande med minimal bekostnad för planeten, säger Per W. Godée, medgrundare till Franka.
Fredag 1 september sker den efterlängtade lanseringen av Franka på Systembolaget i säsongsortimentet. Halvlitersflaskan finns i 30-talet butiker över hela landet.
• Franka Nordic Aperitif 0,2% | SB-nr 1944, 195 kr (50 cl)
Franka Spritz
- 6 cl Franka Nordic Aperitif
- 12 cl tonicvatten
- apelsinzest
Mät upp ingredienserna över is direkt i ett glas. Rör om och garnera med en skiva apelsin eller zest och servera.
Fragroni
- 4 cl Franka Nordic Aperitif
- 2 cl hallonsockerlag
- 2 cl kallt kaffe
Mät upp ingredienserna över is direkt i ett glas. Rör om tills drycken är kall och garnera genom att pressa oljan från en apelsinzest över drinken.
Hallonsockerlag
Mät upp strösocker och hallon i en skål. Mosa hallonen i sockret och rör runt tills du får en trögflytande syrup. Tillsätt vatten och rör om till sockret helt har löst sig. Viktig att hallonsyrupen inte ska värmas. Sila av hallonkärnorna och häll upp i flaska, förvara i kylen.