Nya släpp Bakom varje flaska Amarula finns ett omsorgsfullt hantverk. När marulafrukten blivit ljusgul och stor som ett plommon faller den till marken.
Frukten tas sedan till vara för att bli till Amarula. Destillatet lagras i två år på små ekfat och när färsk kokosgrädde och ytterligare marulaextrakt adderas åstadkoms en smakrik vegansk gräddlikör.
Amarula Vegan smakar milt av karamell, vanilj och krämig kokosnöt tillsammans med komplexa toner av den distinkta marulafrukten. En smakrik växtbaserad likör där marulafrukten på ett elegant vis vävs samman med kokos. Den passar att dricka som den är eller som ingrediens i en cocktail.
– Vår senaste nyhet Amarula Vegan skapar en möjlighet att dela marulafruktens särskilda och goda smak med fler. Med Amarula Vegan vill vi erbjuda en vegansk gräddlikör som inte tummar på smaken eller kvalitén, säger Martina Talmet, Senior Brand Manager på Anora.
Med ursprung i Sydafrika arbetar Amarula med flera initiativ för att värna om människorna och naturen som är en del av gräddlikören. Genom fonden The Amarula Trust arbetar Amarula med initiativen The Handwork Hub, Herd och Wildlife Direct.
The Handwork Hub tillverkar Amarulas tofsar som syns på sidan av varje flaska. Företaget ägs och drivs av de arbetande kvinnorna själva. HERD och Wildlife Direct syftar till att främja och skydda elefanter.
Stellagalan-nominerade bartendern Bella Porcile har varit i farten och i och med lanseringen av Amarula Vegan presenteras ett drinkrecept där hantverk och naturliga råvaror står i fokus – Amarula Vegan Coco & Goose.
• Amarula Vegan 15,5% | SB-nr 57332, 239 kr
AMARULA VEGAN COCO & GOOSE
- 6 cl Amarula Vegan
- 2 cl grön curaçao
- 3 cl krusbärssyrup (eller flädersaft)
- lime-zest
Måtta upp Amarula Vegan, grön curaçao och krusbärssyrup i en blender. Riv ner limezesten. Toppa med krossad is. Mixa allt i blendern tills du får en slushig konsistens. Häll upp i ett glas och pynta med krusbärskrispet. Servera med sked och sugrör. (För en snabbvariant, byt ut krusbärssyrupen mot flädersaft.)
Krusbärsssyrup: Dela alla krusbär. Lägg de delade krusbären i en burk med lock och täck med strösocker. Låt stå ett par dagar tills allt socker smält. Blanda om och sila sedan av den söta syrupen. Mixa resterna från krusbären och bred ut på en plåt. Låt torka på ca 70 grader i ugn över natten