J.Bally är ett av de äldsta rommärkena på Martinique. Deras rom kännetecknas av finstämda smaker och en förförisk fruktighet. 6 maj lanseras agricole-romen J. Bally Millésime årgång 2003 i Systembolagets tillfälliga sortiment. Det här är en rom för konnässören.
Nya släpp ”Rhum Agricole” är en romstil som reflekterar terroir. Har du inte upptäckt den ännu så har du chansen nu! 6 maj lanseras J.Bally Millésime 2003 i Systembolagets tillfälliga sortiment.
Rhum agricole är den franska termen för rom gjord på juice av sockerrör istället för melass. En stil av rom som ursprungligen destillerades på de franska karibiska öarna.
Jacques Bally grundade J. Bally på Martinique 1902. För att producera sin rom använde han samma metod som man tillverkade eaux-de-vie och cognac med i Frankrike.
Bally destillerade färsk sockerrörsjuice för att producera en exklusiv rom. 1917 började Jacques Bally lagra sin rom på ekfat. Det gav både färg och smak.
1924 förpackades romen för första gången i de karaktäristiska rektangulära flaskorna som blivit ett kännetecken för J. Bally. Destilleriet stängde 1989 och tillverkningen sker nu hos Distillerie du Simon.
• J. Bally Millésime 2003 43% | SB-nr 11654, 809 kr