fbpx
  • Om oss
  • Kontakt
  • Prenumerera
  • Annonsera
söndag 3 december 2023
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
  • Login
  • Nyheter
  • Nya släpp
  • Tips/tester
  • Play
  • Spriten
    • Whisky
    • Rom & Brandy & Tequila
    • Gin & Vodka
    • Cigarr & Snus
  • Nyheter
  • Nya släpp
  • Tips/tester
  • Play
  • Spriten
    • Whisky
    • Rom & Brandy & Tequila
    • Gin & Vodka
    • Cigarr & Snus
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
Inget resultat
Visa allt
Hem Rom & Brandy Nyheter

40-årig årgångsarmagnac från Samalens

av Axel Aflodal
22 december 2021

Vinterkylan börjar ge sig till känna och då kan det vara skönt att låta en armagnac värma inombords. Samalens Réserve 1981 finns i ett 60-tal butiker runt om i landet. Under våren 2022 så kommer man att byta årgång till 1982 så att det alltid finns en 40-årig Armagnac på hyllan.

 Brandy på hyllan    Armagnac är en brandy och är den mindre kända kusinen till cognac. Distriktet Armagnac ligger sydost om Cognac, i sydvästra Frankrike.

Destillationen sker i alambic armagnaçais, en lite kolonnpanna. Det är ett vindestillat som inte gör så mycket väsen av sig förrän det är upphällt i glaset, då tar den oblygt plats med en tyngre och syltigare smak.

Samalens 1981 bjuder på en härligt nyanserad doft av kanderad frukt, choklad och fattoner. Smaken fylld med torkad kanderad frukt med chokladtoner, hasselnötter, mandelmassa, kanel, apelsinskal, lite knäcktoner samt mogna äpplen. Avslutet är långt och finessrikt med härliga fattoner.

Samalens är ett anrikt familjeföretag som grundades redan 1882 och besitter ett unikt bibliotek av gamla årgångar brandy i sin referenskällare. Idag ingår Samalens i det privatägda företaget Mandracore Spirits som har en mångfald av sprit i sin portfölj och leds av ägaren Nicolas Sinoquet.

Det är en digestif och är du sugen på Foie gras så är det en utmärkt kombination. Du kan njuta din Armagnac som den är i ett kupglas som en perfekt avslutning på julbordet.

• Samalens Armagnac Réserve 1981 42% | SB-nr 384, 599 kr (50 cl)

Nyhetsbrevet

Få dryckestips och info om nya släpp före alla andra. Kostnadsfritt nyhetsbrev fullmatat med inspirationsläsning om ädla destillat. För att du är värd riktigt goda smakupplevelser!

Om oss

The Spirits News är en nyhetssajt om whisk(e)y, rom, brandy, gin, vodka. Vi bevakar den svenska spritscenen och rapporterar från spritvärlden i stort, senaste nytt och fördjupande reportage samt krönikor.
Vi berättar om nya släpp på Systembolaget och följer upp med recensioner och stora blindtester. Det allra bästa blir till dryckestips.
Slàinte! Cheers! ¡Salud! Santé! Skål!

Redaktionen

HENRIK AFLODAL
VD & Chefredaktör
0704-221416, henrik.aflodal@spiritsnews.se
AXEL AFLODAL
Marknad
072-2083320, axel.aflodal@spiritsnews.se
ADRESS
The Spirits News
Armébacken 18
187 64 Täby

Följ oss

Instagram

  • Whiskytipset:  Första orökta Benromach-whiskyn från de mindre pannorna installerade 1998 är här. 100% ekologisk, lagrad på nyeksfat. "Ett battle mellan färskt maltkorn, retfulla nyekstoner och bedagade fallfruktestrar. Kontrastrik och spännande.” Står på hyllan i 120 Systembolagsbutiker.

LÄNK i BIO
  • Dryckesauktion: Tre formidabla Curation-flaskor går under klubban i veckan. 26-åringen bjuder på spänstigt oloroso-skryt. 28-åringen är klassisk i överlägsen @thedalmore-stil. 43-åringen har helt enkelt allt, perfekt doserat. Utgångspriset är 380 000 kr...

LÄNK i BIO
  • Nya släpp: Isle of Harris må vara världskänt för sin ikoniska tweed-tillverkning. 23 november landar den första singelmalten från ön i de yttre Hebriderna i Sverige – The Hearach.

LÄNK i BIO
  • Om oss
  • Kontakt
  • Prenumerera
  • Annonsera
Inget resultat
Visa allt
  • Nyheter
  • Nya släpp
  • Tips/tester
  • Play
  • Spriten
    • Whisky
    • Rom & Brandy & Tequila
    • Gin & Vodka
    • Cigarr & Snus

© 2020 Lönndahl & Aflodal Media.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
This website uses cookies. By continuing to use this website you are giving consent to cookies being used. Visit our Privacy and Cookie Policy.