I samband med att Brännerian firar ett år så introduceras två nya personer som kreativa ledare. Stockholms Bränneri inleder ett samarbete med Albin Edberg som blir ansvarig för Brännerians nya matkoncept, samt Sean Eden som ny Food & Beverage Manager.
Barliv Brännerian är Stockholms Bränneris cocktailbar, där alla smaker från den södermalmska dryckesproducenten erbjuds under samma tak. Baren, som bland annat nominerades ”Bästa Nya Cocktailbar” vid Bartenders Choice Awards, öppnade i september förra året.
– Det har varit ett otroligt år med Brännerian, fullspäckat med spännande smaker, experimentlusta och härlig stämning. Äntligen har vi en egen plats där vi kan visa upp alla våra produkter och experiment i olika typer av serveringar. Efter ett fantastiskt mottagande från stockholmare och besökare av vår stad så är vi nu redo att ta Brännerian till nästa nivå, säger Anna Wikner medgrundare till Stockholms Bränneri.
Stockholms Bränneri och kocken Albin Edberg (tidigare från bland annat Bocuse d’Or, Omakase Köttslöjd, samt deltagande i TV4’s Kockarnas Kamp) har tidigare jobbat nära med olika aktiveringar och nu blir Albin Edberg ansvarig för maten på Brännerian:
– Tänk er en fransk bistro med nordiska rötter. Varje rätt har tydliga smaker utan onödigt överflöd. Råvarorna blir mer lokala och hållbara och resulterar i mat som också kommer göra sig otroligt bra ihop med drinkarna från Sean och hans team.
– Det blir nästan som en pop-up restaraung i Brännerian. Vi är otroligt stolta över detta partnerskap, fyller Anna Wikner i.
På Brännerian har besökare sedan start erbjudits att uppleva Stockholms Bränneris alla smaker på samma plats där de skapar sina produkter.
Med möjligheten att själva kunna producera all spritdryck som serveras i baren på plats, där destillat, tinkturer och likörer av ingredienser utifrån behov och säsong skapar både familjära och oväntade smaker.
I samband med uppdatering av matkonceptet blir Sean Eden ny ansvarig för Brännerians cocktail-program och tar nytt grepp om dryckesmeny och verksamhet med sin gedigna erfarenhet och kompetens.
Senast kommer han från cocktailbaren Stjärtilleriet och tidigare har han varit på Haymarket och vunnit den välrenommerade cocktailtävlingen World Class.
– Det känns väldigt spännande att nu vara en del av teamet på Stockholms Bränneri, säger Sean Eden. Närheten till produktionen möjliggör tekniker till vår cocktail-lista som väldigt få andra barer i världen har. Smakerna som vi fått fram i drinkarna är otroliga. Jag kommer nu utveckla det hållbara tänket i baren ytterligare. Dels med att fortsätta att ta hand om restprodukter från bränneriets produktion, dels med att påbörja ett östra södermalm-fokus.
Brännerian ligger på Folkungagatan 136 och har öppet onsdag till och med lördag. Nya menyn på Brännerian serveras från den 9 november.