
Barliv I ett höstruggigt Stockholm invigdes ”Casa Brugal” på Hotel Nobis Guldbaren. Inne i värmen kan gästerna avnjuta den nya cocktailmenyn med Brugal 1888 i huvudrollen, samt ett par av rätterna som Hotel Nobis kock Dilcris Kylington komponerat specifikt för att lyfta den anrika romen.
På menyn står bland annat bananchips med kokosmjölksdipp, friterad kyckling och kanderade kokosklubbor med en splash av Brugal 1888.
– När Brugal 1888 hörde av sig för att inviga Casa Brugal här blev jag varm om hjärtat. Arvet Brugal 1888 har i Dominikanska Republiken är starkt, och det har varit en ära och ett sant nöje att äntligen para ihop detta med min matlagning här, kommenterar Dilcris Kylington, kock på Hotel Nobis, Stockholm.
Casa Brugal kommer vara öppet i några veckor till. Sista dagen att avnjuta Dominikanska Republiken i cocktailglas och på tallriken är söndag 20 november.
Drinkarna på menyn heter Strawberry Smash Basil, Coconut och Coffee. Alla med Brugal 1888 som bas. I drinken Strawberry Smash Basil får gästerna smaka på sherry- och basilikaskum, vanilj, äpple och humle. Testa att göra den hemma, eller besök Casa Brugal på Hotel Nobis!
Brugal 1888 destilleras inte bara en gång, inte två gånger, utan i oändlighet, vilket betyder att Brugal alltid består av den renaste renaste sprit.
Ekfaten är handplockade av destilleriets Maestros Roneros för att få till rätt typ av karaktär, genom ålder och härkomst – endast de allra bästa ekfaten används, från amerikanska ex-bourbon till europeiska ex-sherry. Brugal har legat i åtminstone 8 år på fat.
• Brugal 1888 40% | SB-nr 590, 549 kr
Strawberry Smash Basil
- 4 cl Brugal 1888
- 2 cl jordgubbssockerlag
- 1 cl sherry
- ½ cl Galliano
- 3 cl äppeljuice
- 1 cl citronsaft
1. Koka ihop, mixa och sila av ingredienserna till sockerlagen.
2. Mixa ingredienserna till skummet, sila och häll upp i en sifon.
3. Skaka ingredienserna till cocktailen i en shaker med is och häll upp i lowball-glas.
4. Spritsa på skummet med sifonen, toppa med ett basilikablad och njut.
Sockerlag
- 500 gram jordgubbar
- 2 ½ dl strösocker
- 2 ½ dl vatten
- ½ tsk mjölksyra
- ½ tsk citronsyra
- ½ tsk äppelsyra
Basilikaskum (räcker till ca 5 glas)
- 5 dl vanlig sockerlag
- ½ dl citronsyra
- 6–7 kvistar basilika
- äggvita från 4 ägg