Carlbaum’s som tillverkar alkoholfri alt-sprit småskaligt i Stockholm tar storslam med sex priser i World Drinks Awards. I tuff internationell konkurrens gav expertpanelen i London Carlbaum’s aperitivo Garbio bronsmedalj. Och cocktailmixern Rhubarb & Elderflower fick ytterligare fem utmärkelser.
Äldst & Dyrast & Bäst Vinnarna för 2022 års World Drinks Awards har nyligen annonserats. Carlbaum’s som är den enda svenska hantverkstillverkaren av alkoholfria produkter med bredd tog storslam.
Ett år efter mixermakaren Carlbaum’s lansering av sin alkoholfria aperitivo Garbio så vinner den brons inom No/Low alkohol-kategorin.
Samtidigt tillkännagavs vinnarna av 2022 World Premix Awards där Carlbaum’s belönades femfaldigt för sin Rhubarb & Elderflower Cocktail Mixer. produkten som är en cocktailmixer vann bland annat World’s Best Premix Design och Best New Launch.
– World Drinks Awards är en världens främsta internationella dryckespriser och vi helt tagna av att vinna sex priser, det känns verkligen som att vi tog storslam! Att vi som liten producent som tillverkar allt för hand i små volymer skulle får ett pris skulle vara stort och nu vann vi hela sex. Det känns helt overkligt, säger Christian Carlbaum som är grundaren av Carlbaum’s.
Carlbaum’s använder bara naturliga ingredienser för att göra alkoholfri alt-sprit, bitters, vermouths och cocktailmixers. Christian Carlbaum tillhör tredje generation restauratörer i Stockholm. 2013 startade han sitt företag för att göra alkoholfria mocktails som alternativ till vanliga drinkar.
Här på The Spirits News har vi tidigare hyllat Carlbaum’s alt-gin Sthlm Dry som är en av få alkohofria gins som verkligen funkar i en G&T eller en Nogroni!
World Premix Awards är en del av det prestigefyllda World Drinks Awards-programmet som varje år ger priser till årets bästa drycker i en rad kategorier.
Bakom utmärkelserna står onlinemagasinet The Drinks Report som bevakar hela vin- och spritbranschen. Deras Awards-verksamhet har gjorts känd på whiskysidan via ett mångårigt samarbete med brittiska Whisky Magazine.