fbpx
  • Om oss
  • Kontakt
  • Prenumerera
  • Annonsera
måndag 25 september 2023
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
  • Login
  • Nyheter
  • Nya släpp
  • Tips/Tester
  • Play
  • Spriten
    • Whisky
    • Rom & Brandy & Tequila
    • Gin & Vodka
    • Cigarr & Snus
  • Nyheter
  • Nya släpp
  • Tips/Tester
  • Play
  • Spriten
    • Whisky
    • Rom & Brandy & Tequila
    • Gin & Vodka
    • Cigarr & Snus
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
Inget resultat
Visa allt
Hem Barliv Drinkar

Tre cocktails på tre ingredienser

av Axel Aflodal
18 augusti 2023

Att komma på en god drink att bjuda gästerna på är inte helt lätt – ofta blir det en klassisk G&T, en Dry Martini eller ett glas bubbel. För att inspirera till mer kreativa cocktails har William Grant & Sons tillsammans med Bar Brahe i Stockholm skapat nya D.E.W. Drinks. Tre enkla och välsmakande drinkar med endast tre ingredienser.

 Cocktails    En middag kan höjas till nya nivåer av en frisk välkomstdrink eller en lyxig cocktail. Men det är lätt att halka in i gamla hjulspår och göra samma drink som man alltid brukar göra. Det kanske är läge att blanda en ny spännande cocktail – men som inte är allt för tidskrävande eller komplicerad.

Tullamore D.E.W. lanserade 2019 D.E.W. drinks för att påvisa enkelheten med att blanda goda drinkar hemma och uppmana till att testa nya vägar och metoder. Nu är D.E.W. Drinks tillbaka i ny kostym – denna gång under Bar Brahes flagg.

Grunden är densamma, tre drinkar på endast tre ingredienser. Men i år har drinkarna fått en exotisk touch med inspiration av banan, karibisk rom och päronsirap.

Mole Model med en fräsch banansmak, Jam Session som baseras på Tullamore D.E.W. XO med inslag av karibisk rom och My Pear Lady, en uppfriskande highball med smak av päron, har tagits fram av Bar Brahes barteam Denise Sjöberg och Paul Broberg.

Bar Brahe slog upp portarna till den nya baren 2022. Här ska jazzscenen med livegig och välarbetade cocktails återskapa stämningen på klassiska Hôtel Reisen vid Skeppsbron i Gamla stan.

– Vi på Bar Brahe gör innovativa drinkar som inspirerar folk. D.E.W. Drinks visar på ett perfekt sätt hur lätt det kan vara att göra riktigt delikata cocktails utan att det tar hela kvällen, säger Denise Sjöberg, barchef på Bar Brahe.

Mole Model

  • 4,5 cl Tullamore D.E.W. 12 YO
  • 7,5 ml banansyrup
  • 2 droppar Mole Bitter

Rör, sila upp på is i rocksglas. Garnera med en torkad bananskiva.

Jam Session

  • 4,5 cl Tullamore D.E.W. XO
  • 3 cl laktofermenterat björnbärssocker
  • 2,25 cl limejuice

Skaka med is. Dubbelsila upp i cupetteglas.

My Pear Lady

  • 4,5 cl Tullamore D.E.W.
  • 2 cl lagerblad/päronsyrup
  • 10 cl sodavatten

Häll över is i highballglas, servera med en päronskiva.

Banansyrup
1 del banan (hela frukten med skal), 1 del socker. Hacka i mindre bitar och lägg i en lufttät behållare med sockret. Låt stå i 24 timmar, rör runt så allt socker har löst sig av fruktjuicen, sila av frukt och skal med silduk. Redo för drink!

Laktofermenterat björnbärssocker
1 del björnbär på 3⁄4-delar socker. Dags för lite fermentering! I en ren behållare läggs hoprörda bär med marginal (ca 2⁄3). Förslut med fermentationslock. Äger du inte ett sådant kan du fylla en plastpåse med vatten och sätta i burken med bären. Det viktiga är att luft ska kunna komma ut men inte i! Låt stå i tre dagar. Sila av med silduk och buteljera.

Lagerblad/päronsyrup
75 g päron, 50 g socker, 2 lagerblad. Skala och dela päronen, rör ihop med socker och tillsätt lagerblad. Låt stå över natten, rör ut sockret och sila genom silduk. Väg upp färdig vätska och syra upp det med 1,5% äppelsyra (har du inte tillgång till äppelsyra kan du använda citronsyra som finns i vanliga livsmedelsbutiker). Ta en liten del av sirapen och vispa i pulvret, addera sen i hela satsen.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få dryckestips och info om nya släpp före alla andra. Kostnadsfritt nyhetsbrev fullmatat med inspirationsläsning om ädla destillat. För att du är värd riktigt goda smakupplevelser!

Om oss

The Spirits News är en nyhetssajt om whisk(e)y, rom, brandy, gin, vodka. Vi bevakar den svenska spritscenen och rapporterar från spritvärlden i stort, senaste nytt och fördjupande reportage samt krönikor.
Vi berättar om nya släpp på Systembolaget och följer upp med recensioner och stora blindtester. Det allra bästa blir till dryckestips.
Slàinte! Cheers! ¡Salud! Santé! Skål!

Redaktionen

HENRIK AFLODAL
VD & Chefredaktör
0704-221416, henrik.aflodal@spiritsnews.se
AXEL AFLODAL
Marknad
072-2083320, axel.aflodal@spiritsnews.se
ADRESS
The Spirits News
Armébacken 18
187 64 Täby

Följ oss

Instagram


Warning: array_slice() expects parameter 1 to be array, object given in /home/customer/www/spiritsnews.se/public_html/wp-content/plugins/jnews-instagram/class/class-instagram.php on line 68
  • Om oss
  • Kontakt
  • Prenumerera
  • Annonsera
Inget resultat
Visa allt
  • Nyheter
  • Nya släpp
  • Tips/Tester
  • Play
  • Spriten
    • Whisky
    • Rom & Brandy & Tequila
    • Gin & Vodka
    • Cigarr & Snus

© 2020 Lönndahl & Aflodal Media.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
This website uses cookies. By continuing to use this website you are giving consent to cookies being used. Visit our Privacy and Cookie Policy.