fbpx
  • Om oss
  • Prenumerera
  • Annonsera
fredag 23 april 2021
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
Inget resultat
Visa allt
Hem Rom & Brandy Nya släpp

Courvoisier lagrar på bourbon barrels

av Henrik Aflodal Esq
5 mars 2020


 Nya släpp    Alla använder amerikanska secondhand-fat. Skottar och irländare lagrar nästan all sin whisky på begagnade bourbonfat. Men inte fransmännen. I Cognac är det fransk ek som gäller. Nu kommer Courvoisier med en Avant-Garde Bourbon Finish. Det är helt enkelt VSOP-versionen som slutlagrats på bourbon barrels.

Destilleriet säger att de utländska faten ger konjaken en ”elegant och silkig finish med toner av vanilj, honung och söt marmelad”. Dessförinnan smakar det ”mjukt av rökigt läder och söt apelsin”.

Bakom utgåvan står blender Patrice Pinet och destillatör Benoit Desutter.
– Det här är första gången vi gör ett bourbonfat, processen har varit spännande, säger Patrice Pinet. Vi kan tacka våra skickliga medarbetare och såklart vinodlarna i Cognac för detta. Denna innovation kommer att intressera både cognac- och bourbon-drickare.

Courvoisier började experimentera med ”wood finish”-utgåvor i september 2017 då man gjorde sin första sherryfatsvariant. Förra månaden bekräftade Patrice Pinet att man har tillräckligt med cognac i lager för att klara efterfrågan efter de dåliga skördarna i Cognac säsongerna 2017 och 2019.

Det är ju så att alla druvor i en cognac måste komma från regionen Cognac. Man kan inte likt whisky- eller rombranschen sourca säd eller melass från andra regioner eller länder.

Avant-Garde Bourbon Finish håller 40% och kostar $40 för 75 cl. Utgåvan finns bara i USA. Men Sherry Cask Finish säljs här i Europa för €50.

Senaste nytt

Hjälp oss välja nästa whiskyfat att buteljera

Nyheter
tor 14:03

Familjen Dant får inte sälja Dant-whiskey

Features
tor 5:11

Sista dropparna långlagrad japansk whisky på länge

Krönikan
ons 5:41

Brendan McCarron hoppar av Ardbeg-projektet

Krönikan
tis 13:40

Svenskarna får sin egen Gin & Tonic-dag 20 april!

Nyheter
tis 5:15

Ingen sprit till minderåriga, åldersgräns på flaskor på gång

Nyheter
mån 5:37

Laga klart Pontus Frithiofs ”kroglåda” hemma

Nyheter
fre 12:01

WhiskyTV: Irish Pot Still genom tiderna

Features
tor 5:10

High Coast vänder röda siffror till svarta och gör rekordresultat

Nyheter
ons 15:50

Laga grosshandlar-lunch med O.P. i helgen

Nyheter
tis 11:11

Om oss

The Spirits News är en nyhetssajt om whisk(e)y, rom, brandy, gin, vodka. Vi bevakar den svenska spritscenen och rapporterar från spritvärlden i stort, senaste nytt och fördjupande features.
Vi berättar om nya släpp på Systembolaget och följer upp med recensioner och stora blindtester. Det allra bästa blir till dryckestips.
Slàinte! Cheers! ¡Salud! Santé! Skål!

Redaktionen

HENRIK AFLODAL
Chefredaktör & test-koordinator
0704-221416, henrik.aflodal@spiritsnews.se
CARL LÖNNDAHL
Analyschef & försäljning
0708-460716, carl.lonndahl@spiritsnews.se
ADRESS
The Spirits News
Eastmansvägen 8A
113 61 Stockholm

Följ oss

Instagram

  • Fira Ostronets Dag med Ileach r  kwhisky  Stj  rnkr  garen  nisse molinder ber  ttar allt du beh  ver veta om delikatesserna  Och hur gott det   r med Islay-whisky till  https   spiritsnews se skottarnas-gastronomiska-hemlighet   theileach  ostron  whiskyandoysters  champagneandoysters  ostronetsdag  ostronakademien  melanders fisk
  •   rets klipp  24-  rig Highland Park f  r dryga tv   tusen  Fl  dar av gammelestrar s   man vill gr  ta av lycka  Men det h  ftigaste   r hur mycket r  k som   verlevt  L  s recensionen och l  ngta    https   spiritsnews se rokfrustande-highland-park
  • H  rt om RUMNAC  som sedan blev ARRUCO  Dansk hybrid av rom och cognac gjord f  r att drickas till cigarr  S   h  r funkar kombon    https   spiritsnews se sa-har-smakar-arruco-hybriden
  • Om oss
  • Prenumerera
  • Annonsera
Inget resultat
Visa allt
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
    • Krönikan
    • Nya släpp
    • Reviews
    • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
    • Krönikan
    • Nya släpp
    • Reviews
    • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast

© 2020 Lönndahl & Aflodal Media.

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
This website uses cookies. By continuing to use this website you are giving consent to cookies being used. Visit our Privacy and Cookie Policy.