fbpx
  • Om oss
  • Prenumerera
  • Annonsera
fredag 24 mars 2023
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
  • Login
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
Inget resultat
Visa allt
Hem Gin & Vodka Nya släpp

Dalarosso Gin hämtar inspiration från Turin

av Axel Aflodal
22 november 2022
Drinken ”Sbagliato Fragola” görs på Hernös nya Dalarosso Gin samt Campari och Mancino-vermouth.

 Nya släpp    Dalarosso Dry Gin är den sjätte produkten i Hernös serie Interpretations. Lagrad nittio dagar på fat som tidigare rymt Mancino Vermouth Vecchio har produkten kraftfull smak av enbär, torkad frukt följt av ek med kryddigt avslut.

– Ett stort intresse för vermouth har fört oss till italienska Turin och Giancarlo Mancino som blivit en god vän. Så klart tog det inte lång tid innan vi kom på idén att lagra Hernö Gin på ett av hans fat, inleder Jon Hillgren, Master Distiller och grundare av Hernö Gin.

Mancino Vermouth Vecchio är produkten av Mancino Vermouth di Torino Rosso Amaranto som lagrats 12 månader på italienska ekfat. Resultatet är en mörk och fyllig vermouth med toner av körsbär, honung, russin, apelsinzest och lakrits.

– Som utforskare i en värld av smaker ville vi se, och såklart smaka, vad som händer med vårt gin om det får mogna på fat som bär på arvet av allt detta goda, berättar Jon Hillgren.

Efter tre månaders lagring har Hernö Dry Gin utvecklat en karaktär med en sublim nyans av vermouth. Kraftfulla enbär, torkad frukt samt ek med kryddigt och torrt avslut sammanfattar upplevelsen.

Utgåvan är en öppen smakportal mellan destilleriets hemort Dala och Turin. En brygga mellan Hernö Gin och Mancino Vermouth. Och en symbol för vänskapen mellan Jon Hillgren och Giancarlo Mancino.

Med stor detaljrikedom har Härnösandskonstnären Hans Forsell fångat smaksamarbetet och vänskapen i målningen som pryder etiketten. Ekfatet som utgör den öppna portalen vilar på siffror där 38 symboliserar antalet kryddor som används i Mancino Vermouth, 12 hur många månader vermouthen lagrats på ekfatet och 90 hur många dagar ginet lagrats på samma fat.

– Jag gillar hur Hans fångat Höga Kustens dramatik i kontrast till det soliga Italien i målningen. Och i gränslandet mellan detta två vänner från två olika världar. Det är just det här, möten mellan människor, som är så himla roligt och som resulterar i fina smaksamarbeten. Det är med stor glädje jag presenterar Hernö Dalarosso Dry Gin, avslutar Jon Hillgren.

Vermouth-ginen ges ut i en upplaga om 1084 flaskor varav 900 släpps på Systembolaget 23 november. Barchef Linus Morgan på Hernö Gin Bar har tagit fram tre deliciösa cocktails baserat på den nya ginsmaken. Samtliga går att få för den som besöker baren i Stockholm. Eller så kan man ju blanda själv hemma.

• Hernö Dalarosso Gin 48,1% | SB-nr 50515, 822 kr (50 cl)

Dalarosso Martinez

  • 6 cl Hernö Dalarosso Dry Gin
  • 0,5 cl Luxardo Maraschino
  • 2 droppar saltlösning
  • 1 stänk Angostura Bitter

Röres. Serveras i ett väl kylt cocktailglas och garneras med en grapezest.

Sbagliato Fragola

  • 4 cl Hernö Dalarosso Dry Gin
  • 1 cl Jordgubbsinfuserad Campari*
  • 1 cl Mancino Bianco Ambrato
  • 1 droppe saltlösning
  • 4 cl champagne

Byggs i ett old fashioned-glas över en stor isbit och röres snabbt för att kylas ner. Garnera med grapezest.
*En flaska Campari mot 300g frusna jordgubbar, infusera över natten i kylskåp.

Interpretation Club

  • 4 cl Hernö Dalarosso Dry Gin
  • 0,5 cl Mancino Secco
  • 2,5 cl färskpressad citron
  • 1,5 cl Raspberry Cordial
  • 1 barsked brynt lättsaltat smör
  • 2 cl äggvita/Aquafaba

Dubbelskakas och silas upp i ett väl kylt cocktailglas. Garneras med tre droppar brynt smör och en citronzest.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få dryckestips och info om nya släpp före alla andra. Kostnadsfritt nyhetsbrev fullmatat med inspirationsläsning om ädla destillat. För att du är värd riktigt goda smakupplevelser!

Senaste nytt

Bond dricker Macallan på Harrods…

Nyheter
tor 5:32

Tobermory firar nyrenoverat destilleri med 12-årig maltwhisky

Nya släpp
ons 5:22

Ny äkta Italiensk ägglikör

Nya släpp
tis 11:12

Vad är på gång i spritvärlden?

Krönikan
tis 5:33

Final-svenskarna i Hernö Gin Cocktail Awards

Nyheter
fre 5:24

Hvens nya söta ärkeängel

Nyheter
tor 5:13

Gordon & MacPhail skapar turistattraktion i Elgin

Nyheter
ons 12:04

“Den vita whiskeyn erövrar västvärlden”

Features
ons 5:32

Mackmyra får ny design

Nyheter
tis 11:31

Här är svenskarnas favorit-whisky!

Nyheter
tis 5:05

Om oss

The Spirits News är en nyhetssajt om whisk(e)y, rom, brandy, gin, vodka. Vi bevakar den svenska spritscenen och rapporterar från spritvärlden i stort, senaste nytt och fördjupande features.
Vi berättar om nya släpp på Systembolaget och följer upp med recensioner och stora blindtester. Det allra bästa blir till dryckestips.
Slàinte! Cheers! ¡Salud! Santé! Skål!

Redaktionen

HENRIK AFLODAL
Chefredaktör & test-koordinator
0704-221416, henrik.aflodal@spiritsnews.se
CARL LÖNNDAHL
Analyschef & försäljning
0708-460716, carl.lonndahl@spiritsnews.se
ADRESS
The Spirits News
Eastmansvägen 8A
113 61 Stockholm

Följ oss

Instagram

  • REVIEW – Agitator går dit andra aldrig gått. För vem har hört talas om en helrågwhisky doppad i lönsirapsfat!? Ett helylleamerikanskt grepp som skulle flyga till månen i mellanvästern – bourbonbranschen gör ju pengar på honungssötad whisky. Den här doftar sötare än den smakar. Kraftiga ektoner ihop med en skön syrlighet gör smaken vuxen och lagom fodrande. Äppeltemat förundrar. Kort sagt, whiskyn måste provas...

https://spiritsnews.se/livligt-spritsig-ragwhisky/
  • NYA SLÄPP – Tobermory som totalrenoverat sitt destilleri på Isle of Mull under 24 månader passade på att uppgradera sin 10-åring till 12 år inför omstarten. Singelmalten bjuder på rik smak av citrus med kryddiga vaniljtoner. Har du provat whiskyn? Finns att beställa på Systembolaget...

https://spiritsnews.se/tobermory-firar-nyrenoverat-destilleri/
  • SPRITTRENDER 2023 – De etablerade varumärkena kommer att få medvind bland konsumenterna. Whiskydestillerierna breddar smakpaletten med nya metoder. Smaksatt vodka fortsätter att skörda framgångar. Annan mexikansk sprit än tequila är på gång. Och äntligen får Japans nationalsprit shōchū sitt genombrott...

https://spiritsnews.se/sprittrender-2023/
  • Om oss
  • Prenumerera
  • Annonsera
Inget resultat
Visa allt
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
    • Krönikan
    • Nya släpp
    • Reviews
    • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
    • Krönikan
    • Nya släpp
    • Reviews
    • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast

© 2020 Lönndahl & Aflodal Media.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
This website uses cookies. By continuing to use this website you are giving consent to cookies being used. Visit our Privacy and Cookie Policy.