Nya släpp Edinburghs första singelmaltwhisky på nära ett århundrade är här. Den nya whiskyn kommer från Chain Pier Distillery ges ut av John Crabbie & Co.
Sajten var en temporär anläggning som sattes upp av ägaren Halewood Artisanal Spirits i väntan på att det nuvarande stora Bonningham Distillery skulle bli klart.
Utgåvan heter Chain Pier Single Malt och har kokats i 500-literspannor samt lagrats i kolade fat av amerikansk nyek.
234 flaskor ges ut och kostar £65. Vätskan sägs dofta bär, skogsfrukt och gröna äpplen med rik smak av karamell, söt malt och ingefära.
– Chain Pier var igång under bara ett år 2018-2019 men var viktig för oss för att testa olika recept och tekniker, säger James Stocker, marknadschef för Halewood. Från olika maltsorter till olika fatvarianter.
Crabbie-märkets whisky sätts samman av Master Blender Kirstie McCallum som tidigare jobbat med Bunnahabhain, Deanston och dessutom Glen Moray:
– Kvaliteten på vätskan är bra och ett prov på vad som ska komma.