Som ett naturligt led i strävan att presentera nya och innovativa drycker lanseras nu O.P. Anderson Aquavit Omnipollo Stout Limited Edition. Här möter akvavit stout-öl! Drycken liknar inget annat O.P. Anderson tidigare lanserat. Som namnet antyder är det här ett verk som lanseras i begränsad upplaga och är ett riktigt ”håll käften äventyr”, säger man själva.

Nya släpp Efter den minst sagt lyckade lanseringen av Omnipollo Anderson alkoholfri snapsöl kommer nu nästa nyskapande produkt i det fruktbara samarbetet mellan Omnipollo bryggeri och O.P. Anderson.
Aquavit Omnipollo Stout Limited Edition är en unik upplevelse där verkligheten överträffar dikten. Som vanligt är det kryddmästare Jonas Odland som stått bakom spakarna vid framställningen av aquaviten i nära samarbete med killarna på Omnipollo.
Bakom Omnipollo står bryggare Henok Fentie och konstnären Karl Grandin som gjort sig ett namn genom sina experimentella och innovativa ölsorter. I den nya akvavitan blandas Omnipollo Noa Stout med O.P. Anderson Original Aquavit.
Det nära samarbetet mellan Omnipollo och O.P. Anderson märks även på flaskans lekfulla och smått psykedeliska etikett som lämnar få oberörda.
– Vi ville ta oss an det ikoniska O.P. Anderson-uttrycket genom att titta på det genom en Omnipollo-lins. Genom att omtolka varje element som den klassiska O.P. Anderson-etiketten är uppbyggd av, har vi velat skapa något som ligger nära originalet men som på samma gång befinner sig i en helt annan dimension, säger Karl Grandin.
Omnipollo Stout Limited Edition är enligt destilleriet en välsmakande akvavit med en avrundad kryddighet och rostade malttoner tillsammans med inslag av choklad och torkad frukt.
En ljum fläkt av ek och vanilj återspeglar fatmognaden och den mörka och söta maltigheten i ölen. Eftersmaken med alla dess välsmakande aromer stannar i munnen länge vilket bidrar till dess komplexitet.
Brännvinet passar perfekt till både mat och desserter. Grillat såsom hamburgare och annat kött passar utmärkt och även nyöppnade ostron.
Desserter fullpackade med choklad och nötter är en annan lyckad kombination där smakerna i desserten går hand i hand med de i akvavitan och gifter sig utomordentligt, menar Jonas Odland:
– I O.P. Anderson Aquavit Omnipollo Stout har vi tagit vara på den aromatiska karaktären i den fylliga ölen genom destillering på pot-stills. Vi blandade sedan öl-destillatet med vår O.P. Anderson Original Aquavit som under flera års tid legat på amerikanska bourbonfat. Detta gör de traditionella akvavitkryddorna, kummin, anis och fänkål, mildare och samtidigt extraheras de aromatiska essenserna från den whisky-infuserade eken, Resultatet är fantastiskt och bättre än något vi någonsin kunnat drömma om!
Akvavitan lanseras 27 september i beställningssortimentet. 2400 flaskor finns så här gäller det att hänga på låset.
• O.P. Anderson Aquavit Omnipollo Stout Limited Edition 40% | SB-nr 53706, 299 kr (50 cl)