
Mat & Gin Varje år, den 9 april, firas National Gin & Tonic-day. Dagen instiftades i USA den 9 april och har på senare år kommit att firas friskt, ven av svenska GT-entusiaster.
I år sammanfaller årets gindag med påskdagen. Vad passar inte bättre än att fira påskhelgen med en G&T, följt av tilltugg att inkludera på påskbordet, givetvis inspirerade av svenskarnas favoritdrink. Och istället för avec till kaffet, en vidunderlig gin-sorbet…
G&T Cucumber & Lemon
- 6 cl Hendrick’s Gin
- 10 cl tonicvatten
- gurkskivor & citronskiva
Fyll ett glas med is. Häll i Hendrick’s Gin och indian tonic samt dekorera med gurkskivor
Ostron med gurka-, chili- och ginvinägrett
- dussinet ostron
- halv gurka
- en grön chili
- en schalottenlök
- ½ dl olivolja
- 1½ msk vitvinsvinäger
- 1 msk pressad citron
- 1½ msk Hendrick’s Gin
- nypa socker
Skala gurkan, dela den på längden, skär bort kärnhuset och tärna fint. Kärna ur och finhacka chilin.
Skala och finhacka schalottenlöken. Lägg allt i en burk tillsammans med resten av ingredienserna,
sätt på locket och skaka kraftigt. Ställ att dra i kylen i 10 minuter och skaka igen innan användning.
Öppna ostronen och lägg upp dem på ett fint fat. Skeda över lite dressing och servera direkt.
Läskande Hendrick´s-sorbet
- 1300 g gurka
- 4 dl socker
- 4 dl vatten
- 1,45 dl citronsaft
- 14 cl Hendrick’s Gin
Skala gurkan och mixa den till en puré. Koka vatten och socker till ett sockerlag och låt svalna. Blanda ned sockerlag och citronsaft med gurkpurén. Tillsätt Hendrick’s gin. Rör ihop i en glassmaskin (har du ingen glassmaskin så ställ i frysen minst ett dygn). Servera i iskalla glas med gurka eller rosenblad.
