Nya släpp Wright Brothers i London serverar bland de bästa skaldjuren i staden. Nu har man kokat ihop en egen gin smaksatt med gamla ostronskal, citroner från Amalfi-kusten och tång! Ginstitute Distillery har gjort ginet och meningen är att spriten ska ackompanjera ostron, skaldjur och fiskrätter. Mest stolta är man över att kunna recycla skalen som man samlar på i stora mängder.
Ginstitute tillverkar annars gin under varumärket Portobello Road och är synnerligen experimentella. 2016 släpptes en rökig gin för att markera 350-årsdagen av den Stora Eldsvådan i London. 2017 gjorde man världens första Pechuga-gin (spanska för bröstfilé) som tar smak av ekologisk kalkonbröstfilé!
– Vi använder ostronskal från Carlingford som har macererats i neutral sprit och sedan redestillerats, säger ivan Rutz, dryckeschef på Wright Brothers. Sedan tillsätts några procent av maceratet till ginet. Smaken balanseras upp av tång och citron. Resultatet är ett välsmakande gin med mineraltoner och en lite pepprig finish.
– Vi har ju funderat ett tag på att skapa en egen dryck och tänkte oss ett vin. Men gin passar faktiskt bättre in på en skaldjursrestaurang.
Wright Brothers är kända över hela London för sig speciella Bloody Mary som garneras med ett ostron. Half Shell Gin ska kosta £28 och finns att köpa på hemsidan, eller på restaurangerna.
Wright Brothers är egentligen grosshandlare och förser över 300 restauranger i staden med fisk och skaldjur. Svägrarna Ben Wright ioch Robin Hancock öppnade sin första restaurang i södra London 2005 och nu har man fem ställen i city, bland annat i Soho och Borough Market