Cocktails På sommaren flyttar vi gärna ut middagar, fester och mingel i det gröna. Extra festligt blir det om också baren får följa med. En gin & tonic med en del och två delar tonic är ett säkert kort som också är enkelt att blanda på en picknick.
För dig som gärna bjuder dina gäster på något nytt kommer här tips på svalkande gin-drinkar som med fördel avnjuts under ett träd en solig sommardag. Som Garibaldi, den klassiska italienska drinken som skapades med Campari från norra Italien och solmogna apelsiner från södra Italien.
I fokus står den skotska premium-ginen Hendrick’s. För större sällskap är en fräsch ginbål ett snyggt, enkelt och gott alternativ som med fördel kan serveras i tekoppar.
Garibaldi Sbagliato
- 3 cl Hendrick’s Gin
- 3 cl Campari
- 6 cl färsk apelsinjuice
- champagne eller mousserande vin
Blanda Campari, Hendrick’s Gin och apelsinjuice i ett fryst eller kylt highballglas utan is. Fyll på med is och toppa med Champagne eller mousserande vin. Garnera med en apelsinklyfta. Sbagliato är det italienska ordet för ”fel” och håll med om att det känns ganska sbagliato att inte prova detta mästerverk till drink!
Hendrick’s Cucumber Lemonade
- 5 cl Hendrick’s Gin
- 2 cl citronjuice
- 2 cl sockerlag
- sodavatten
- citron & gurka
Fyll ett highballglas med is. Häll i alla ingredienserna och fyll upp med soda. Rör runt försiktigt. Garnera med citron och gurka. Toppa sedan drinken med mer is.
Pocket Full of Green
- 5 cl Hendrick’s Gin
- 6 -10 myntablad
- 3 cl gurkjuice
- 2 cl färsk citronjuice
- 3,5 cl aloe vera-dryck
- 3 cl sodavatten
Häll Hendrick’s, gurka och citronjuice i ett glas. Muddla tillsammans med myntabladen. Tillsätt massor av is. Häll i aloe vera och sodavatten och rör runt försiktigt. Fyll upp med mera is och garnera snyggt med gurka.
The Hendrick’s Jubilee Punch
- 1½ del Hendrick’s Gin
- 1/3 del Maraschinolikör
- 1/2 del färskpressad citronjuice
- ½ del fläderblomssaft
- 3 delar äppelcider
Häll i samtliga ingredienser i en passande skål eller kanna över ett lagom stort isblock eller isbitar. Rör om och servera.