
Ginpodden åker på Gin & Tonic-festival på Dylta Bruk utanför Örebro. Och träffar svenska ginentreprenörer. Små korta intervjuer serveras nedan.
Först ut är Klocktornet följt av Stockholm Bränneri. Där Joacim Lundin pratar cocktails på burk. Pink Paloma blev en av festivalens favoriter. Nästa nedslag görs hos Stjernsund Bränneri som berättar vilka de är vad man destillerar för drycker.
Fjärde stoppet sker hos Lottenlund Estate som nu byter varumärke för sin gin efter förvärvet av Helsing. Var med på live-smakning av nya Helsing Distillery Cucumber Gin. En väldigt fräsch gin med mycket smak av gurka. Ginen är faktiskt ett samarbete med producenten Frillestads Gurka.
Missa inte hänget med One Nine med några förföriska cocktails. Bland annat med kaffelikören KASK (designad av bartender Emil Åreng) i en tolkning av ”världens bästa Gin & Tonic”, infuserad med en Espresso Martini, serverad som en Tom Collins. Lyssna på podden!