
Ginpodden befinner sig på Gin & Tonic-festival på Dylta Bruk och pratar med svenska ginmakare. Emil Lydén berättar om sin gin och hur det är att äntligen få träffa människor igen.
I Hernös monter står Magnus Erntsson från destilleriet och Dennis Anklev från Hernös ginbar i Stockholm. Vi pratar om baren men också om de olika sorterna och nya tävlingsframgångar. Vi testar festivalens superhjälte Experimental (som tar två dagar att förbereda), sippar på High Coast Terroir Gin och njuter av Botany Bay Dry Gin.
Hela vägen från Åre kommer Hanna och Andy som berättar om sitt bränneri i skidmetropolen, om kärleken till skogarna och de fina framgångarna. Vi får också veta vilken oväntad gin som efterfrågas av festivalbesökarna!
Ginkällan har ju faktiskt inte någon gin på Systembolaget. Hur fungerar det egentligen? Jo, ginkällan bjuder in alla som vill att göra sin egen gin. Vidare berättar västerbottniska Kurjoviken om framgångarna för sina drycker och minibaren på trähotellet i Skellefteå.
Gin & Us hör hemma i Boden och firar att de vann priset som bästa Dry Gin på festivalen. Och så premiärtestas en svinstark men len fatlagrad gin och självklart norrlänningarnas magiska glass-samarbete med Tegelbrukets Hantverksmejeri.
Sist ut är Skrea Backe Destilleri. Snacket går om deras bakgrund, fina sortiment och äventyrliga experimentlusta. Lyssna på podden!