
Drinkar Hernö Botany Bay Dry Gin gör sig alldeles utmärkt i en klassisk Gin & Tonic. Den passar också bra i cocktails där mötet mellan Australien och Sverige blir påtagligt när typiskt svenska smaker får balansera upp de exotiska tonerna.
– Vi väljer att förstärka och komplettera befintliga smaker med klassiker från svensk skog och mark i de serveringsförslag vi tagit fram. Hallon och lingon i form av sockerlag, pulver och skum är några exempel berättar Magnus Ernstsson, Head of Customer Experience på Hernö Gin, som skapat flera signaturcocktails med Hernö Botany Bay Dry Gin.
• Hernö Botany Bay Dry Gin 43% | SB-nr 83357, 485 kr
• Chartreuse grön 55% | SB-nr 86808, 549 kr
• Luxardo Maraschino 32% | SB-nr 80738, 249 kr
LÄS MER: Hernö-gin med smak av Australien
Botany Bay & Tonic
- 5 cl Hernö Botany Bay Dry Gin
- 10 cl Fever Tree Tonic
- citronzest
Fyll ett highballglas med is. Häll i ginet, toppa med tonic och garnera med citronzest.
The Lagom World
- 2 cl Hernö Botany Bay Dry Gin
- 2 cl grön Chartreuse
- 2 cl Luxardo Maraschino
- 2 cl färskpressad lime
- 6 cl sodavatten
Häll gin, grön Chartreuse, Luxardo Maraschino och färskpressad lime i en shaker. Skaka med is. Sila i ett kylt tumblerglas med is. Toppa med sodavatten.
Ruby Club
- 5 cl Hernö Botany Bay Dry Gin
- 3 cl färskpressad citron
- 2,5 cl hallon- och lingonsockerlag*
- lingonskum
- lingonpulver
Häll gin, pressad citron samt hallon- och lingonsockerlag i en shaker. Skaka med is. Sila i ett coupetteglas. Toppa med lingonskum som du gör med hjälp av en sifon samt lingonpulver.
Hallon- och lingonsockerlag
- 300 g socker
- 300 g vatten
- 100 g hallon
- 100 g lingon
Koka upp socker och vatten. Lägg i bären och låt dra i tre timmar. Sila och häll på flaska.
Lingonskum
- 200 g socker
- 100 g vatten
- 50 g lingon
- 2 gelatinblad
Koka upp socker och vatten. Lägg i bären och låt dra i tre timmar. Sila och häll i en kastrull. Värm till 50° C och låt gelatinblad smälta i sockerlagen. Låt vila en timme. Häll i en sifon.