fbpx
  • Om oss
  • Prenumerera
  • Annonsera
torsdag 7 juli 2022
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
Inget resultat
Visa allt
Hem Barliv Drinkar

Hernö-cocktail med lingonskum

av Henrik Aflodal Esq
11 februari 2020
Magnus Ernstsson är Hernös mixolog.

 Drinkar    Hernö Botany Bay Dry Gin gör sig alldeles utmärkt i en klassisk Gin & Tonic. Den passar också bra i cocktails där mötet mellan Australien och Sverige blir påtagligt när typiskt svenska smaker får balansera upp de exotiska tonerna.

– Vi väljer att förstärka och komplettera befintliga smaker med klassiker från svensk skog och mark i de serveringsförslag vi tagit fram. Hallon och lingon i form av sockerlag, pulver och skum är några exempel berättar Magnus Ernstsson, Head of Customer Experience på Hernö Gin, som skapat flera signaturcocktails med Hernö Botany Bay Dry Gin.

• Hernö Botany Bay Dry Gin 43% | SB-nr 83357, 485 kr
• Chartreuse grön 55% | SB-nr 86808, 549 kr
• Luxardo Maraschino 32% | SB-nr 80738, 249 kr

LÄS MER: Hernö-gin med smak av Australien

Botany Bay & Tonic

  • 5 cl Hernö Botany Bay Dry Gin
  • 10 cl Fever Tree Tonic
  • citronzest

Fyll ett highballglas med is. Häll i ginet, toppa med tonic och garnera med citronzest.

The Lagom World

  • 2 cl Hernö Botany Bay Dry Gin
  • 2 cl grön Chartreuse
  • 2 cl Luxardo Maraschino
  • 2 cl färskpressad lime
  • 6 cl sodavatten

Häll gin, grön Chartreuse, Luxardo Maraschino och färskpressad lime i en shaker. Skaka med is. Sila i ett kylt tumblerglas med is. Toppa med sodavatten.

Ruby Club

  • 5 cl Hernö Botany Bay Dry Gin
  • 3 cl färskpressad citron
  • 2,5 cl hallon- och lingonsockerlag*
  • lingonskum
  • lingonpulver

Häll gin, pressad citron samt hallon- och lingonsockerlag i en shaker. Skaka med is. Sila i ett coupetteglas. Toppa med lingonskum som du gör med hjälp av en sifon samt lingonpulver.

Hallon- och lingonsockerlag

  • 300 g socker
  • 300 g vatten
  • 100 g hallon
  • 100 g lingon

Koka upp socker och vatten. Lägg i bären och låt dra i tre timmar. Sila och häll på flaska.

Lingonskum

  • 200 g socker
  • 100 g vatten
  • 50 g lingon
  • 2 gelatinblad

Koka upp socker och vatten. Lägg i bären och låt dra i tre timmar. Sila och häll i en kastrull. Värm till 50° C och låt gelatinblad smälta i sockerlagen. Låt vila en timme. Häll i en sifon.

 

Senaste nytt

Första tequilan i pappflaska heter Buen Vato

Nyheter
ons 5:00

Whisky Weekly Podcast: Irländsk uppstickare!

Podcast
mån 15:30

Flädersnaps i praktisk PET-flaska

Nya släpp
mån 5:57

Systembolagsnytt Juli 2022

Systembolagsnytt
fre 5:34

Svensk whisky för Ukraina

Nya släpp
tor 9:27

G&T-test: Bästa tonic till Ben Lomond Scottish Gin

Blindtestet
tor 0:47

Somriga drinkar på alkoholfri snaps

Drinkar
ons 5:46

Stort intresse för Gin & Tonic-festival 1-2 juli

Nyheter
tis 10:10

81-årig Macallan världens äldsta whisky!

Nyheter
tis 5:04

Alex ska göra Port Ellen-whisky 2023

Nyheter
mån 5:31

Om oss

The Spirits News är en nyhetssajt om whisk(e)y, rom, brandy, gin, vodka. Vi bevakar den svenska spritscenen och rapporterar från spritvärlden i stort, senaste nytt och fördjupande features.
Vi berättar om nya släpp på Systembolaget och följer upp med recensioner och stora blindtester. Det allra bästa blir till dryckestips.
Slàinte! Cheers! ¡Salud! Santé! Skål!

Redaktionen

HENRIK AFLODAL
Chefredaktör & test-koordinator
0704-221416, henrik.aflodal@spiritsnews.se
CARL LÖNNDAHL
Analyschef & försäljning
0708-460716, carl.lonndahl@spiritsnews.se
ADRESS
The Spirits News
Eastmansvägen 8A
113 61 Stockholm

Följ oss

Instagram

  • Fira Ostronets Dag med Ileach r  kwhisky  Stj  rnkr  garen  nisse molinder ber  ttar allt du beh  ver veta om delikatesserna  Och hur gott det   r med Islay-whisky till  https   spiritsnews se skottarnas-gastronomiska-hemlighet   theileach  ostron  whiskyandoysters  champagneandoysters  ostronetsdag  ostronakademien  melanders fisk
  •   rets klipp  24-  rig Highland Park f  r dryga tv   tusen  Fl  dar av gammelestrar s   man vill gr  ta av lycka  Men det h  ftigaste   r hur mycket r  k som   verlevt  L  s recensionen och l  ngta    https   spiritsnews se rokfrustande-highland-park
  • H  rt om RUMNAC  som sedan blev ARRUCO  Dansk hybrid av rom och cognac gjord f  r att drickas till cigarr  S   h  r funkar kombon    https   spiritsnews se sa-har-smakar-arruco-hybriden
  • Om oss
  • Prenumerera
  • Annonsera
Inget resultat
Visa allt
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
    • Krönikan
    • Nya släpp
    • Reviews
    • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
    • Krönikan
    • Nya släpp
    • Reviews
    • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast

© 2020 Lönndahl & Aflodal Media.

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
This website uses cookies. By continuing to use this website you are giving consent to cookies being used. Visit our Privacy and Cookie Policy.