fbpx
  • Om oss
  • Prenumerera
  • Annonsera
söndag 28 februari 2021
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
Inget resultat
Visa allt
Hem Gin & Vodka Nyheter

Hernö gin dubblar sin kapacitet

av Henrik Aflodal Esq
24 mars 2020

Hernö Gin investerar i ytterligare en destillationspanna. Med investeringen dubblar destilleriet kapaciteten för att möta kommande års tillväxt med ökad efterfrågan på hantverksmässigt framställt ekologiskt gin från Dala i Härnösand.

Investeringen inklusive montering på plats i Dala uppgår till drygt en miljon kronor, varvid Region Västernorrland genom företagsstöd bidrar med trettio procent.

Den nya pannan kommer att säkra den produktionsökning Hernö Gin förutspår de närmaste åren och, precis som den nuvarande huvudsakliga produktionsenheten Marit, rymma 1 000 liter och vara tillverkad i koppar med detaljer i rostfritt.

– Vi närmar oss ett läge där Marits kapacitet inte längre räcker till och den nya pannan kommer att ge goda förutsättningar för att fortsätta öka produktionen över kommande år, berättar Jon Hillgren, vd och grundare, Hernö Gin.

Hernö Gin har sedan tidigare två pannor, båda tillverkade för hand av Arnold Holstein i Markdorf, Tyskland. Förberedelserna för installationen av den nya pannan började redan förra året och just nu tar den form hos samma tillverkare. Del för del knackas pannan fram för hand och under våren sker montering på plats i destilleriet.

– Namnet är satt, men vi håller på den lilla hemligheten till en namngivningsceremoni längre fram i vår. Jag kan avslöja att det blir ett kvinnonamn och hedrar någon som betytt mycket för Hernö Gin, ler Jon Hillgren hemlighetsfullt.

Hernö Gin har sedan starten 2011 växt från ett enmansföretag med en dröm till att i dag vara nio anställda med en omsättning om 25 miljoner kronor och ett positivt resultat på drygt åtta miljoner kronor 2019.

– Vår målsättning är att vara en hållbar aktör som skapar arbetstillfällen och bidrar med skatteintäkter till regionen. Med den nya pannan på plats kommer vi att trygga tillverkningen för flera år framåt och ha kraft att växa ytterligare. Vi har fler drömmar att förverkliga och en av dem är att stärka Härnösand som destination för gintillverkning och ginupplevelser, säger Jon Hillgren.

När den nya pannan är på plats kommer Hernö att ha tre pannor. Kierstin rymmer 250 liter och namnet kommer från den gård i Dala där Hernö Gins destilleri är beläget. Kierstin var den första kvinnan som, under 1600-talet, bodde på gården. Kierstin är Hernö Gins första panna och varit i bruk sedan starten 2012. I dag används hon för att ta fram nya recept och vid destillation av mindre, begränsade, upplagor av gin.

Marit rymmer 1000 liter och namnet kommer från Jon Hillgrens svärmor, Marit, som är glädje och lugnet personifierat. En trygg och varm kvinna som betyder mycket för Jon och hans familj. Kopparpannan Marit är i dag Hernö Gins huvudsakliga produktionsenhet som tillverkar de mångfaldigt prisbelönta ginsorter som krönts till världens bästa gin i olika internationella tävlingar.

Den nya pannan rymmer 1000 liter och namnet med dess historia avslöjar Hernö Gin under våren.

Senaste nytt

En 50-årig Macallan för en halvmiljon…

Nya släpp
fre 10:42

Starka värderingar framgångsfaktor i whiskybranschen

Nyheter
fre 5:14

Världens äldsta bryggeri är över 5000 år

Nyheter
tor 11:24

Bröderna Singh ska bygga mer traditionellt destilleri i Port Ellen

Nyheter
tor 5:52

Så här smakar Barcelós prestige-rom ONYX!

Nyheter
ons 13:19

Scotch i fritt fall, tappar 13 miljarder kr i export

Nyheter
tis 5:34

Purity vodka ska få ett lyft i Sverige med Berntson

Nyheter
mån 5:18

Japansk whisky får äntligen sitt regelverk!

Nyheter
tis 9:08

Tillaga favoritsemlan med Baileys i grädden!

Nyheter
tis 5:22

Fira fettisdagen med semmel-cocktails!

Drinkar
fre 5:10

Om oss

The Spirits News är en nyhetssajt om whisk(e)y, rom, brandy, gin, vodka. Vi bevakar den svenska spritscenen och rapporterar från spritvärlden i stort, senaste nytt och fördjupande features.
Vi berättar om nya släpp på Systembolaget och följer upp med recensioner och stora blindtester. Det allra bästa blir till dryckestips.
Slàinte! Cheers! ¡Salud! Santé! Skål!

Redaktionen

HENRIK AFLODAL
Chefredaktör & test-koordinator
0704-221416, henrik.aflodal@spiritsnews.se
CARL LÖNNDAHL
Analyschef & försäljning
0708-460716, carl.lonndahl@spiritsnews.se
ADRESS
The Spirits News
Eastmansvägen 8A
113 61 Stockholm

Följ oss

Instagram

  • Fira Ostronets Dag med Ileach r  kwhisky  Stj  rnkr  garen  nisse molinder ber  ttar allt du beh  ver veta om delikatesserna  Och hur gott det   r med Islay-whisky till  https   spiritsnews se skottarnas-gastronomiska-hemlighet   theileach  ostron  whiskyandoysters  champagneandoysters  ostronetsdag  ostronakademien  melanders fisk
  •   rets klipp  24-  rig Highland Park f  r dryga tv   tusen  Fl  dar av gammelestrar s   man vill gr  ta av lycka  Men det h  ftigaste   r hur mycket r  k som   verlevt  L  s recensionen och l  ngta    https   spiritsnews se rokfrustande-highland-park
  • H  rt om RUMNAC  som sedan blev ARRUCO  Dansk hybrid av rom och cognac gjord f  r att drickas till cigarr  S   h  r funkar kombon    https   spiritsnews se sa-har-smakar-arruco-hybriden
  • Om oss
  • Prenumerera
  • Annonsera
Inget resultat
Visa allt
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
    • Krönikan
    • Nya släpp
    • Reviews
    • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
    • Krönikan
    • Nya släpp
    • Reviews
    • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast

© 2020 Lönndahl & Aflodal Media.

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
This website uses cookies. By continuing to use this website you are giving consent to cookies being used. Visit our Privacy and Cookie Policy.