Stockholms nya gindestination tar form. Häromveckan sattes insynsskydd upp för fönstren till Hernö Gin Bar på Hornsgatan 1 i Stockholm. Här bakom påbörjas nu arbetet med att anpassa lokalerna och utforma en cocktailbar i världsklass som inspirerar till besök och goda upplevelser. Uppdraget har gått till koncept- och inredningsbyrån Spik Studios som ska skapa den trivsamma och gemytliga känsla som Hernö Gin vill uppnå.
Barliv Bakom insynsskydd på Hornsgatan 1 på Södermalm i Stockholm pågår arbetet med att inreda Hernö Gin Bar. En cocktailbar i världsklass med hög mysfaktor tar form, meddelar Elin Sahlman, försäljningsansvarig och projektledare från Hernö Gin:
– Vi vill att Hernö Gin Bar ska ha en hög mysfaktor där våra besökare känner sig hemma. Spik Studios har förvaltat våra tankar och idéer, för att sedan ta dem ett steg längre och leverera ett koncept för interiören som känns helt rätt. Just nu pågår arbetet med att levandegöra framtagna skisser och låta dem ta form i materialprover, konkreta förslag på möbler samt annat val av inredning. Vi är på god väg att iscensätta vår dröm om ett offentligt rum där våra gäster känner sig som hemma hos Hernö Gin.
Spik Studios med huvudkontor i Göteborg har en omfattande portfolio av uppmärksammade, omtalade och välbesökta projekt inom framförallt hotell och restaurang. Ystad Saltsjöbad, Villa Alma i Visby och Hotel Pigalle i Göteborg är exempel på miljöer där designen och inredningen blivit en upplevelse i sig och som lockar till besök.
– Att vårt team får vara med och utveckla Hernö Gin som både varumärke och som bardestination i Stockholm är otroligt roligt och inspirerande. Vi på byrån är väldigt stolta över att ha fått uppdraget med ansvar över koncept och interiör, säger Daniel Berg Stocks, VD på Spik Studios.

F&B Manager blir Linus Morgan. Uppdraget blir att skapa minnesvärda upplevelser kring Hernö gin och ansvara för driften samt vara den kreativa ledaren:
– Allt handlar om helheten och jag vill leverera intryck som består när det gäller allt från smakuppleven av mat och dryck till service och god stämning.
Linus Morgan kommer närmast från Mister French där han arbetat som restaurangchef. Innan dess var han Bar Manager på Tap Room, Clarion Amaranten.
– Jag älskar den kreativa biten i min yrkesroll och drivs av att leda ett team med gemensam framgång. Lagkänslan är viktig och djupt rotad i mig, det tackar jag min bakgrund som fotbollsspelare för.
Linus Morgan beskrivs som ett ”kreativt geni” med öga för såväl detaljer som helhet. Till tävlingsmeriterna utanför fotbollsscenen hör att Linus vunnit bartender-tävlingen Auchentoshan Distilled Different, vilket betyder att han har en whisky från Auchentoshan som bär hans namn.
Erfarenheten av Hernö Gins produkter är god sedan många år, då Linus Morgan valt att jobba mycket med Hernö Gin i de cocktails han skapat.
– På Tap Rooms meny hade vi under alla år min cocktail med Hernö Gin, grape, vitpeppar, lime och Champagne på menyn: Jackie Onassis!