fbpx
  • Om oss
  • Kontakt
  • Prenumerera
  • Annonsera
tisdag 30 maj 2023
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
  • Login
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
Inget resultat
Visa allt
Hem Nyheter Nya destillerier

Kentuckys bourbonindustri är stekhet

av Henrik Aflodal Esq
5 mars 2018
Buffalo Trace i Frankfort, KY

 Whiskyturism    Whiskyturism är i ropet. Inte bara Skottland lockar allt fler besökare till sina destillerier. Kentucky upplever en enastående renaissance. Inte minst Buffalo Trace i residensstaden Frankfort. Under 2017 registrerades 201 491 besökare. 2010 kom 52 000 och 2016 dryga 170 000.
– Det tog oss 15 år att nå 100 000 men bara tre år att passera 200 000-gränsen så nu har vi momentum, säger marknadschef Meredith Moody.

Besökscentret byggdes ut 2015 och nu måste man hitta nya ytor igen. Intresset går hand i hand med försäljningen. Nya lagerhus byggs var fjärde månad på intilliggande farm. Varje lagerhus rymmer 58 000 tunnor. Dessutom ska själva destilleriet byggas ut för att kunna göra mer whiskey.
– Vi växer på alla håll med destillering, buteljering och turism, kommenterar Moody.

Kentucky Bourbon Trail som inkluderar delstatens stora destillerier som Maker’s Mark, Woodford Reserve och Jim Beam räknade in över 1 miljon besökare under 2016, och 2017 kom ännu fler. Och precis som i Skottland byggs nya jättedestillerier. Diageo öppnade sitt Bulleit-komplex för $115m i Shelbyville för ett år sedan och vodka-makare Stoli ska bygga en Kentucky Owl-fabrik för $150m i Bardstown med start 2020.

Bardstown är Kentucky whiskyhuvudstad. Här fanns förr i tiden Heaven Hill (brann ner) och en bit utanför jobbar Maker’s Mark vidare, dessutom är staden säte för lilla boutique-destilleriet Willett. 2016 byggdes Bardstown Bourbon Co som redan hunnit med en tredje utbyggnad vilket gör anläggningen till en av de största med en kapacitet på 22m liter per år. Och nyligen startade Lux Row med varumärken som Ezra Brooks, Rebel Yell bakom sig.

Men även Buffalo Trace får en ny granne i form av Castle and Key som flyttar in i Old Taylor Distillery i år efter att ha dragit projektet i långbänk sedan 2016. Bourbonindustrin har på allvar blivit Kentuckys motor. En studie från 2016 visar att industrin sysselsätter 15-17500 personer och omsätter $8,5 miljarder.
– Det här är bara början, menar Matt Bevin från delstatsregeringen. Folk som för fem år sedan inte ens hört talas om bourbon tillverkar nu drycken i vår delstat.

Old Taylor ska bli Castle and Key Distillery under 2018

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få dryckestips och info om nya släpp före alla andra. Kostnadsfritt nyhetsbrev fullmatat med inspirationsläsning om ädla destillat. För att du är värd riktigt goda smakupplevelser!

Om oss

The Spirits News är en nyhetssajt om whisk(e)y, rom, brandy, gin, vodka. Vi bevakar den svenska spritscenen och rapporterar från spritvärlden i stort, senaste nytt och fördjupande reportage samt krönikor.
Vi berättar om nya släpp på Systembolaget och följer upp med recensioner och stora blindtester. Det allra bästa blir till dryckestips.
Slàinte! Cheers! ¡Salud! Santé! Skål!

Redaktionen

HENRIK AFLODAL
VD & Chefredaktör
0704-221416, henrik.aflodal@spiritsnews.se
AXEL AFLODAL
Marknad
072-2083320, axel.aflodal@spiritsnews.se
ADRESS
The Spirits News
Armébacken 18
187 64 Täby

Följ oss

Instagram


Warning: array_slice() expects parameter 1 to be array, object given in /home/customer/www/spiritsnews.se/public_html/wp-content/plugins/jnews-instagram/class/class-instagram.php on line 68
  • Om oss
  • Kontakt
  • Prenumerera
  • Annonsera
Inget resultat
Visa allt
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
    • Krönikan
    • Nya släpp
    • Reviews
    • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
    • Krönikan
    • Nya släpp
    • Reviews
    • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast

© 2020 Lönndahl & Aflodal Media.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
This website uses cookies. By continuing to use this website you are giving consent to cookies being used. Visit our Privacy and Cookie Policy.