Tanqueray drar upp premium-reglaget för sitt ginmärke och släpper en trio specialare. Med sin baskryddning som grund satsar man på exotiska kraftfulla smaker. Som nya Blackcurrant Royale, en praktfull gin gjord på franska svarta vinbär med toner av vanilj, inspirerad av Charles Tanquerays resa till Frankrike under 1840-talet.
Nya släpp Blackcurrant Royale är det senaste tillskottet i det spännande och smakrika Tanqueray-utbudet, som även inkluderar Flor de Sevilla och Rangpur Lime.
Alla tre är födda ur Charles Tanquerays sökande efter den bästa kvalitén, vilket resulterade i en bred smakprofil med endast de bästa ingredienserna som går att få tag på i världen.
Inspirerad av den överdådiga och extravaganta franska naturen, kan Tanqueray Blaccurrant Royale beskrivas som den mest dekadenta ginen, och en underbar nyhet för ginälskare.
Med de fyra botaniska ”grundämnena” i Tanqueray London Dry Gin, perfekt blandat med smakrika svarta vinbär från Frankrike, varm vanilj och den exotiska blommiga hinten av svart orkidé, får denna gin en kraftfull stil.
Blackcurrant Royale kan avnjutas oavsett tillfälle, vare sig det är en krispig och uppfriskande drink med tonic, eller en mer dekadent, lyxig drink med prosecco.
– Idén bakom Tanqueray Blackcurrant Royale föddes ur en kombination av den eleganta Tanqueray-världen och ett unikt och differentierat erbjudande, säger Janine Blakeway-Ely, Head of Europe Gin Innovation. Vi vet att ginälskare är ute efter mer än bara smak, så vi djupdök i Charles Tanquerays historia. Inspirerat av Tanquerays arv och resor blandade vi praktfulla och mystiska smaker för att skapa denna utsökta gin som serveras bäst med tonic eller prosecco. Det är en gin som inte liknar någon annan.
Sedan 1830 har Tanqueray kännetecknats av kvalitet med smak som den främsta källan till auktoritet. Charles Tanquerays sökande efter den bästa kvaliteten fick honom att ta fram 300 recept innan han valde det perfekta för sin London Dry Gin.
Detta ändlösa sökande efter de finaste ingredienserna, funna runt om i världen, är fångade i dessa underbara drycker, var och en med sin egen unika smak.
Flor de Sevilla har den underbara och unika bittersöta smaken av Sevilla-apelsiner, balanserad med komplexiteten av ginen. Medan Rangpur Lime har smaker från den eftertraktade Rangpur-limen, blandad med lagerblad och ingefära.
Detta skapar en exotisk djärv smak till de redan perfekt balanserade botaniska örterna i ginen. Rangpur Lime kommer i ett förfinat utförande senare i vår men med samma, välsmakande innehåll.
– Tanquerays premiumdestillerade ginsorter är gjorda med högsta kvalitet och är det perfekta valet för gin- och cocktailälskare, menar Adrienne Gammie, Marketing Director för Gins, Pimms & Baileys. Med smaksatt sprit som fortsätter att öka i popularitet, och i en tid när konsumenter värdesätter att prova på att göra nya drinkar hemma är vi mycket glada över att kunna presentera detta nya utbud av destillerad gin.
• Tanqueray Blackcurrant Royale 41,3% | SB-nr 51262, 349 kr
• Tanqueray Flor de Sevilla 41,3% | SB-nr 83579, 349 kr
Tanqueray Blackcurrant Royale och Tonic
- 5 cl Tanqueray Blackcurrant Royale
- 15 cl premium tonicvatten
- färska svarta vinbär/björnbär & citron
Fyll ett copaglas med is. Häll i Tanqueray Blackcurrant Royale. Tillsätt premiumtonic och rör om. Garnera med en näve mörka bär och en citronklyfta.
Tanqueray Blackcurrant Royale French 75
- 5 cl Tanqueray Blackcurrant Royale
- 3 cl citronsaft
- 1,5 cl sockerlag
- 5 cl prosecco
- citronskal
Addera Tanqueray Blackcurrant Royale, citronsaft och sockerlag i en shaker och skaka. Sila ner i ett coupeaglas. Toppa med prosecco. Garnera med citronskal.