Snälleröds krögarsnaps teamar upp med Krögarhjälpen som stöttar krogar som drabbats av corona-krisen. Nu är det dags att ansöka ur fonden. Samtidigt bjuder stjärnkrögarna bakom snapsarna på sina bästa recept som passar till respektive brännvin. Laga och njut där hemma!
Corona Under våren 2020 tog Arcus Sweden initiativet att starta ”Krögarhjälpen” för att bidra ekonomiskt till restauranger i Covid-19-krisen. Arcus delar löpande ut bidrag och kommer innan jul att dela ut ett nytt.
Stödet baseras på öronmärkta ekonomiska medel från försäljningsintäkterna av Arcus produktsatsning ”Snälleröds Krögarsnaps”. Denna säljs på Systembolaget och har tagits fram i samarbete med några av Sveriges mest tongivande krögare.
Arcus välkomnar nu restauranger att ansöka om bidrag per mail senast den 10:e december till krogarhjalpen@arcussweden.se.
Inför julen 2020 har krögarna även skapat varsitt modernt recept som matchar den egna snapsen:
• Ansjovispuck med bryt smörkapris av Nils Molinder
• Rostade rödbetstartar med rökt gräddfilé och krasse av Malin Söderström
• Vintrig hummersallad med löjrom, äpple och pepparrot av Pontus Frithiof
• Gösceviche med krabba, rödkål, ingefära och citron av Henrik Norström
• Friterad strömming med citron- och persiljeaioli samt äpplepicklade grönsaker av Håkan Thornström