Efter år av utveckling, genom analyser och förfining lanserar nu Mackmyra Extra Rök 2.0 – ett uppdaterat recept och det hittills rökigaste ifrån den svenska whiskypionjären. Tillsammans med ett noggrant utvalt fat erbjuder Mackmyra höstens rökigaste upplevelse. Boka ditt eget personliga fat på whiskyfestivalen i Stockholm i helgen.
Köpa whiskyfat Extra mycket hjärta, extra mycket rök. Så beskriver Mackmyra-gänget sitt erbjudande till svenska whiskyälskare. En möjlighet att köpa svensk maltwhisky på rot med ohemult mycket rök i sig.
Med innovation och nyfikenhet djupt rotat i Mackmyras DNA startade nämligen destilleriet ett utvecklingsprojekt några år tillbaka. Målet var att skapa den hittills rökigaste whiskyn i bolagets historia.
Genom att bryta mellan hjärta och svans något senare vid destilleringen än vad som gjorts tidigare så kommer fler fenoler och kraftigare rök-karaktär fram.
Ett större hjärta som vid 60,5 % visar upp en kraftigare rök men med fortsatt fyllighet, fruktiga och blommiga toner som kännetecknar destilleriets hantverk och gett uppskattning världen över.
Med Extra Rök 2.0 lagrat på rätt 30-liters fat inom fatkonceptet Mackmyra Reserve, så kommer slutresultatet bli den rökigaste whiskyn hittills.
Receptet finns tillgängligt från 29 september och kan provsmakas på Stockholm Beer & Whisky Festival under perioden 29/9-8/10 och erbjuds i noggrant utvalda ex-bourbonfat för att locka fram mesta möjliga av röken och receptets fylliga kvalitéer.
Priset för ett fat är 20 900 kr och uppåt. Vilket ger en kostnad på ca 560 kr per flaska när man buteljerar. Då tillkommer förstås alkoholskatt och hanteringskostnader.
Mackmyra Reserve kallas konceptet där livsnjutare skapar sin egen whisky, eller fatlagrade gin, utifrån olika val av fattyp, recept och lagringsplats. Över 20 000 fat har hittat lyckliga kunder i Sverige, Tyskland och Storbritannien sedan lanseringen 2002.