fbpx
  • Om oss
  • Prenumerera
  • Annonsera
fredag 23 april 2021
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
Inget resultat
Visa allt
Hem Barliv Nyheter

Misshumasshu gör drinkarna på nolltid

av Carl Lönndahl
26 november 2019

Mitt i huvudstaden har den hyllade duon Adam och Albin öppnat ett nytt spännande restaurangkoncept. Öppet för alla, dag som kväll. En del Stockholm, en del Tokyo. Nudlar och whiskey, sliders och sake. Ett riktigt mischmasch – eller ”misshumasshu” som det heter på japanska.

Vi tog ett snack med Adam Dahlberg som tillsammans med Albin Wessman även ligger bakom kända krogen Adam/Albin, matstudion Tvätteriet och nudelbaren Raamen.

Hur tänkte ni när ni tog fram konceptet?
– Vi utgick från platsen faktiskt, de här fantastiska lokalerna. Annars brukar det ofta vara tvärtom. Vi ville ha mycket att erbjuda – en cool bar, en fantastisk restaurang och en take-away-del där man kan göra som man gör i Japan. Det vill säga beställa en night ramen på fyllan.

Misshumasshu antyder att det är en blandning. Men av vad?
– Det är en blandning av precis det vi gillar. Det är lite Stockholm, lite New York och lite Tokyo. Konceptets tagline ”Misshumasshu – Inspired by Japan, mixed by Adam & Albin” säger mycket om inriktningen. Restaurangen präglas av japanska influenser men allt vi gör har en tydlig svensk identitet.

Så vad är den röda tråden?
– Att man kan förvänta sig goda grejer i både mat- och dryckesväg. Men det är också tillgängligheten. Alla är välkomna oavsett om de kommer in för att köpa nudlar efter en utekväll, ta en drink i passagen efter jobbet eller för en tiorätters i restaurangen. Alla ska kunna njuta av goda smaker till ett överkomligt pris. Det gör det enklare att vara spontan, man behöver inte boka utan kan bara glida in.

Hur traditionellt japanska är ni?
– Inte något alls. Vi är inte japaner och har inga ambitioner om att driva en genuin japansk restaurang. Vi har vår egen stil och är inte låsta i måsten. Istället lagar vi mat som vi tycker är riktigt god även om vissa tycker den är lagad på fel sätt. Klassiska japanska rätter är lagade efter strikta regler och det finns massa ”no-nos”. Vi kör vårt eget race.

På vilket sätt då?
– Typ hur vi kokar våra buljonger. Vi jobbar enligt det klassiskt skandinaviska och europeiska sättet och går mer på känsla. Vi hade till exempel kunnat krydda upp en buljong med timjan om vi kände för det, det skulle aldrig hända i Japan. Samtidigt ser vi många likheter mellan det japanska och skandinaviska köket. Det är ren mat, fantastiska råvaror som serveras enkelt med mycket fräschör.

Och hur kom spritbaren till?
– Vi ville ha en liten intim bar med bra musik där det ska gå fort att få makalöst goda drinkar. När vi varit ute har vi känt att man nästan drar sig för att beställa cocktails just för att det tar sådan lång tid. Vi har istället inspirerats av amerikanska dive bars och fokuserat på logistiken. Så på Missumasshu är inget skakat och rört, fixat och silat – här går det undan!

BESÖK: Misshumasshu, Birger Jarlspassagen, Birger Jarlsgatan, Stockholm.

 

Senaste nytt

Hjälp oss välja nästa whiskyfat att buteljera

Nyheter
tor 14:03

Familjen Dant får inte sälja Dant-whiskey

Features
tor 5:11

Sista dropparna långlagrad japansk whisky på länge

Krönikan
ons 5:41

Brendan McCarron hoppar av Ardbeg-projektet

Krönikan
tis 13:40

Svenskarna får sin egen Gin & Tonic-dag 20 april!

Nyheter
tis 5:15

Ingen sprit till minderåriga, åldersgräns på flaskor på gång

Nyheter
mån 5:37

Laga klart Pontus Frithiofs ”kroglåda” hemma

Nyheter
fre 12:01

WhiskyTV: Irish Pot Still genom tiderna

Features
tor 5:10

High Coast vänder röda siffror till svarta och gör rekordresultat

Nyheter
ons 15:50

Laga grosshandlar-lunch med O.P. i helgen

Nyheter
tis 11:11

Om oss

The Spirits News är en nyhetssajt om whisk(e)y, rom, brandy, gin, vodka. Vi bevakar den svenska spritscenen och rapporterar från spritvärlden i stort, senaste nytt och fördjupande features.
Vi berättar om nya släpp på Systembolaget och följer upp med recensioner och stora blindtester. Det allra bästa blir till dryckestips.
Slàinte! Cheers! ¡Salud! Santé! Skål!

Redaktionen

HENRIK AFLODAL
Chefredaktör & test-koordinator
0704-221416, henrik.aflodal@spiritsnews.se
CARL LÖNNDAHL
Analyschef & försäljning
0708-460716, carl.lonndahl@spiritsnews.se
ADRESS
The Spirits News
Eastmansvägen 8A
113 61 Stockholm

Följ oss

Instagram

  • Fira Ostronets Dag med Ileach r  kwhisky  Stj  rnkr  garen  nisse molinder ber  ttar allt du beh  ver veta om delikatesserna  Och hur gott det   r med Islay-whisky till  https   spiritsnews se skottarnas-gastronomiska-hemlighet   theileach  ostron  whiskyandoysters  champagneandoysters  ostronetsdag  ostronakademien  melanders fisk
  •   rets klipp  24-  rig Highland Park f  r dryga tv   tusen  Fl  dar av gammelestrar s   man vill gr  ta av lycka  Men det h  ftigaste   r hur mycket r  k som   verlevt  L  s recensionen och l  ngta    https   spiritsnews se rokfrustande-highland-park
  • H  rt om RUMNAC  som sedan blev ARRUCO  Dansk hybrid av rom och cognac gjord f  r att drickas till cigarr  S   h  r funkar kombon    https   spiritsnews se sa-har-smakar-arruco-hybriden
  • Om oss
  • Prenumerera
  • Annonsera
Inget resultat
Visa allt
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
    • Krönikan
    • Nya släpp
    • Reviews
    • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
    • Krönikan
    • Nya släpp
    • Reviews
    • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast

© 2020 Lönndahl & Aflodal Media.

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
This website uses cookies. By continuing to use this website you are giving consent to cookies being used. Visit our Privacy and Cookie Policy.