Nils Molinder från Melanders Fisk är en av kockarna bakom Snälleröds Krögarsnaps. 14 juni släpper han en somrig kroglåda tillsammans med Snälleröds som består av ljummen lax, halstrad hälleflundra och limesockrade jordgubbar. Kroglådan finns för leverans i hela Stockholm inklusive skärgården med båt.
Mat & Brännvin Snälleröds Krögarsnaps är fem olika snapsar skapade av kockarna Pontus Frithiof, Håkan Thörnström, Malin Söderström, Nils Molinder samt Henrik Norström. Under året genomför Snälleröds krögare ett gästspel hos Melanders i Stockholm med var sin trerättersmeny för hemkörning under en begränsad tid.
Nils Molinders meny innehåller ljummen lax med laxrom samt pepparrot till förrätt. Varmrätten är en halstrad hälleflundra, nässelhollandaise samt pocherat ägg och desserten består av limesockrade jordgubbar med rostad vit chokladmousse på pistagedrömsbotten.
Menyn är skapad för att passa Nisses egen akvavit från Snälleröds som har kraftig smak av citrus och kummin samt en tydlig avslutning av ingefära.
Nils Molinder är lite av en legend i krog-Stockholm. Redan som 13-åring fileade han fisk i Östermalmshallen och 1988 öppnade han sin första egna Melanders fiskdisk i hallen tillsammans med brodern Erik.
Idag har verksamheten vuxit till flera fiskbutiker, restauranger och caféer. Inom Melanders Group ingår bland annat anrika krogar såsom Ulla Winbladh, Konstnärsbaren och Wedholms Fisk. Nils Molinder har även skrivit boken FISK, vunnit SM i ostronöppning samt tagit en andraplats i Kockarnas kamp
För att underlätta färdigställandet av kroglådan finns en film med Nils Molinder och Melanders kreativa ledare Andreas Printz. Filmen går igenom samtliga moment samt ger allmänna tips på matlagning.
Nils Molinders egen specialkomponerade meny går att beställa från 1 juni med leverans mellan 14 juni och 18 juli. Kroglådan kan köras ut i hela Stockholm inklusive skärgården från norr om Arholma till Landsort i söder.
• Snälleröds Krögarsnaps | SB-nr 86603, 249 kr (10x5cl)