Barliv Campbeltown som en gång var Skottlands whiskyhuvudstad har långt kvar till fornstora dagar. Men stadens whiskymakare gör sitt bästa för att skapa trivsel. Glen Scotia som länge låg i träda har fått ju nytt liv. Och gamla trontjänaren Springbank har ju ynglat av sig i form av Glengyle.
När man är klar med sitt destilleribesök brukar de verkliga nördarna rusa ner till Mitchells Cadenhead-butik på stan för att kolla in The Cage. Buren där man säljer överblivna fatprover från Springbanks lagerhus.
Här samlas referensexemplar av buteljeringar som gjorts exklusivt för fjärran östern. Som vi européer aldrig annars får smaka.
Med start i förra veckan kan man smaka oåtkomlig cask strength-whisky på The Washback Bar på destilleriet. Springbanks nya satsning är en egen bar där man slaktat ett gammalt uttjänt jäskar som byggts om till magnifik bardisk.
Här serveras core-utbudet av Springbank-whisky ihop med ovan nämnda unika specialare. Man kan beställa fram en provningsbricka, eller bara sippa på valfri whisky över bardisken.
Lätt tilltugg bjuds och såklart kaffe och te, i sedvanlig skotsk stil. Eller en pint ale också för den som är törstig. Öppettiderna är kl 11-18 måndag-fredag.