fbpx
  • Om oss
  • Prenumerera
  • Annonsera
torsdag 7 juli 2022
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
Inget resultat
Visa allt
Hem Whisky Nya släpp

Ny rökig High Coast-serie

av Carl Lönndahl Esq
26 mars 2020

Senaste High Coast är en riktig rökare.  Med utgåvan Silent Mills 01 – Marieberg tränger destilleriet djupare in i sitt rökiga recept och berättar om ett snart bortglömt kapitel i Sveriges och Höga Kustens industrihistoria.

 Nya släpp    De fyra utgåvorna i serien The Origins: Älv, Hav, Berg och Timmer tar fasta på ursprunget och platsen där High Coast tillverkar sin whisky. Silent Mills tar utgångspunkt i Timmer och dess rökiga smakspektra och är den första buteljeringen i en ny serie där man går djupare in i varje Origins-buteljering och utforskar dess karaktär. Silent Mills kommer totalt bestå av fyra rökiga versioner.

Timmer är en rökig whisky där ambitionen varit att låta den stillsamma älvröken svepa in och förgylla den bourbonfatslagrade whiskyn. Silent Mills 01 tar destilleriets rökiga recept ut på nya spännande stigar, säger kvalitetsansvarige Lars Karlsson:

– Med 44 ppm i malten, äldre fat och högre alkoholhalt får whiskyn mer distinkta smaker. Den rök vi har i Timmer blir tydligare och mer mångbottnad i den här exklusivare buteljeringen.

Timmer inspireras av flottningen i älven, med Silent Mills är det istället de sedan länge försvunna sågverken och det industriella arvet man vill hedra. Silent Mills 01 har namnet Marieberg. Sågverket Marieberg låg vid älvstranden alldeles bredvid den plats där destilleriet nu ligger. 1890 förstördes fabrik, virkeslager och arbetarbostäder i en förödande brand.

När verksamheten var aktiv var Mariebergs märke ett enkelt V. En viktig symbol som stämplades in i änden på timret som fraktades till sågverket. Detta V pryder nu Silent Mills 01 – Marieberg.

Whiskyn har till 82% mognat på 200-liters 1st fill bourbon barrels. 18% har mognat på 100-liters ny amerikansk ek. Den buteljeras på 50 cl-flaska och har en ålder av 7,2 år. Enligt destilleriet doftar den ”vanilj och apelsin med torvrökslingor. Kraftfull smak av vanilj och lite citrus, stor röksmak av torv och lägereld med fyllig lakrits i avslutet.”

• High Coast Silent Mills 01 – Marieberg 51% | SB-nr 40726, 799 kr (50 cl)

Senaste nytt

Första tequilan i pappflaska heter Buen Vato

Nyheter
ons 5:00

Whisky Weekly Podcast: Irländsk uppstickare!

Podcast
mån 15:30

Flädersnaps i praktisk PET-flaska

Nya släpp
mån 5:57

Systembolagsnytt Juli 2022

Systembolagsnytt
fre 5:34

Svensk whisky för Ukraina

Nya släpp
tor 9:27

G&T-test: Bästa tonic till Ben Lomond Scottish Gin

Blindtestet
tor 0:47

Somriga drinkar på alkoholfri snaps

Drinkar
ons 5:46

Stort intresse för Gin & Tonic-festival 1-2 juli

Nyheter
tis 10:10

81-årig Macallan världens äldsta whisky!

Nyheter
tis 5:04

Alex ska göra Port Ellen-whisky 2023

Nyheter
mån 5:31

Om oss

The Spirits News är en nyhetssajt om whisk(e)y, rom, brandy, gin, vodka. Vi bevakar den svenska spritscenen och rapporterar från spritvärlden i stort, senaste nytt och fördjupande features.
Vi berättar om nya släpp på Systembolaget och följer upp med recensioner och stora blindtester. Det allra bästa blir till dryckestips.
Slàinte! Cheers! ¡Salud! Santé! Skål!

Redaktionen

HENRIK AFLODAL
Chefredaktör & test-koordinator
0704-221416, henrik.aflodal@spiritsnews.se
CARL LÖNNDAHL
Analyschef & försäljning
0708-460716, carl.lonndahl@spiritsnews.se
ADRESS
The Spirits News
Eastmansvägen 8A
113 61 Stockholm

Följ oss

Instagram

  • Fira Ostronets Dag med Ileach r  kwhisky  Stj  rnkr  garen  nisse molinder ber  ttar allt du beh  ver veta om delikatesserna  Och hur gott det   r med Islay-whisky till  https   spiritsnews se skottarnas-gastronomiska-hemlighet   theileach  ostron  whiskyandoysters  champagneandoysters  ostronetsdag  ostronakademien  melanders fisk
  •   rets klipp  24-  rig Highland Park f  r dryga tv   tusen  Fl  dar av gammelestrar s   man vill gr  ta av lycka  Men det h  ftigaste   r hur mycket r  k som   verlevt  L  s recensionen och l  ngta    https   spiritsnews se rokfrustande-highland-park
  • H  rt om RUMNAC  som sedan blev ARRUCO  Dansk hybrid av rom och cognac gjord f  r att drickas till cigarr  S   h  r funkar kombon    https   spiritsnews se sa-har-smakar-arruco-hybriden
  • Om oss
  • Prenumerera
  • Annonsera
Inget resultat
Visa allt
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
    • Krönikan
    • Nya släpp
    • Reviews
    • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
    • Krönikan
    • Nya släpp
    • Reviews
    • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast

© 2020 Lönndahl & Aflodal Media.

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
This website uses cookies. By continuing to use this website you are giving consent to cookies being used. Visit our Privacy and Cookie Policy.