
Whiskymakande Gordon & MacPhails nya Cairn Distillery som ligger högt upp i Spey dalen börjar ta form. Nu har en destillerichef anställts.
Mhairi Winters ska leda igångsättandet av fabriken som väntas stå klar under 2022. Hon har tidigare jobbat som produktionschef för William Grant & Sons på destillerierna Balvenie och Kininvie.
Med 20 års erfarenhet av whiskybranschen bakom sig i roller från besöksguide, teknisk support och produktionsledning ska Mhairi Winters nu se till att nybygget förs i hamn:
– Jag är lyckosam som får vara med om att dra igång Cairn. Det är inte varje dag ett nytt destilleri i den här skalan byggs så när jobberbjudandet kom kunde jag inte tacka nej.
Hennes uppgift är att trimma in utrustningen och mejsla fram den ’new make’ som Gordon & MacPhail vill göra.
I samma veva har en chef för besökscentrat anställts. Andy Kitchin kommer från den stora turistattraktionen Falkirk Wheel och har innan dess jobbat till sjöss i tio år med ansvar för besöksupplevelsen på stora kryssningsfartyg.
– Det här är en chans man får en gång i livet. Att få ta hand om gäster i en enastående besöksanläggning mitt i de skotska högländerna. Jag ser fram emot att få välkomna whiskyfantaster till Cairn!
Enligt bolagets VD Ewen Mackintosh har man hittills jobbat nära lokalsamhåället i projektet vilket är fokus framöver också:
– Särskilt Andy kommer att fokusera på att lära känna folk i trakten medan Mhairi ska koncentrera sig på produktionsprocessen och förverkliga vår vision om hur Cairn ska smaka.