fbpx
  • Om oss
  • Prenumerera
  • Annonsera
måndag 1 mars 2021
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
Inget resultat
Visa allt
Hem Gin & Vodka Nya släpp

Pink Gin är fusk-gin ryter Hernö

av Henrik Aflodal Esq
14 april 2020

Pink gin är en stor trend i gin-svängen. Redan stort i UK, och nu breder fenomenet ut sig i Sverige. Hernö hänger på men gör det på sitt eget sätt. Flaskan är rosa men vätskan är klar!

Hernö Pink BTL Gin är en säsongsbetonad London Dry Gin med tongivande smak av enbär och en twist på Hernös prisbelönta recept där jordgubbar och rosenblad har adderats. Och destilleriet invänder starkt mot begreppet Pink Gin. Enligt den europeiska spritförordningen finns det inget gin som heter så. Pink Gin är en klassisk cocktail med gin och Angostura Bitter. Det är därför man vänder på konceptet och färgar sin flaska rosa med riktig gin däri!

Destilleriet ifrågasätter floran av så kallad pink gin runtom i världen som i många fall smakar allt annat än enbär. Ofta rör det sig om rosa, kraftigt sötade spritdrycker utan historisk eller reglerad förankring. Syftet är att locka fler att dricka mer.

– Att genom marknadsgimmicks locka fler, och ofta yngre personer, att dricka något som anspelar på att vara gin är inte ansvarsfullt som producent. Att dessutom vattna ur begreppet gin genom att frångå gällande regelverk är också direkt skadligt för segmentet på sikt, ryter Hernös grundare och blender Jon Hillgren.

– Idén och inspirationen till att grunda Hernö Gin kommer ur en passion för gin. Jag har alltid lagt stor vikt vid dess fantastiska historia och tradition. Innovation och nyskapande är givetvis bra, men den här typen av gin som är mer en marknadsgimmick är verkligen inget som utvecklar branschen, fortsätter Jon Hillgren.

– Färgen som tillsätts för att skapa Pink Gin innehåller ingen smak. Jag hoppas att fler får den förståelsen och börjar fråga efter gin med viss karaktär snarare än färg, förklarar Jon Hillgren.

Idag lanseras Hernö Pink BTL Gin som är en rosa flaska med riktig gin. Ekologisk gin med äkta kryddor och örter som är producerad enligt konstens alla regler utan artificiella tillsatser. För att säkerställa att pink-varianten verkligen är och uppfattas som gin innehåller den mer enbär än någon av Hernö Gins tidigare produkter.

– Med rosenblad och jordgubbar blir det en floral och fruktigare gin, säger Jon Hillgren. Efter destilleringen är vätskan helt transparent och den enda tillsatsen är vatten från egen källa för att nå buteljeringsstyrka. Resultatet är en högkvalitativ London Dry Gin som tar ginets tradition vidare inom de ramverk som finns.

Cocktail-recept!

Pink Gin – klassikern

  • 60 ml Hernö Pink BTL Gin
  • 2 stänk Angostura Bitter

Rör med is och sila i cocktailglas.

Pink 75

  • 30 ml Hernö Pink BTL Gin
  • 15 ml färskpressad citron
  • 15 ml hallonsockerlag
  • champagne

Häll gin, citron och hallonsockerlag i ett champagneglas. Toppa med champagne.

Pink Gin & Tonic

  • 50 ml Hernö Pink BTL Gin
  • 100 ml Indian Tonic
  • jordgubbar

Häll gin i ett glas fyllt med is. Toppa med tonic. Garnera med skivade jordgubbar

Senaste nytt

En 50-årig Macallan för en halvmiljon…

Nya släpp
fre 10:42

Starka värderingar framgångsfaktor i whiskybranschen

Nyheter
fre 5:14

Världens äldsta bryggeri är över 5000 år

Nyheter
tor 11:24

Bröderna Singh ska bygga mer traditionellt destilleri i Port Ellen

Nyheter
tor 5:52

Så här smakar Barcelós prestige-rom ONYX!

Nyheter
ons 13:19

Scotch i fritt fall, tappar 13 miljarder kr i export

Nyheter
tis 5:34

Purity vodka ska få ett lyft i Sverige med Berntson

Nyheter
mån 5:18

Japansk whisky får äntligen sitt regelverk!

Nyheter
tis 9:08

Tillaga favoritsemlan med Baileys i grädden!

Nyheter
tis 5:22

Fira fettisdagen med semmel-cocktails!

Drinkar
fre 5:10

Om oss

The Spirits News är en nyhetssajt om whisk(e)y, rom, brandy, gin, vodka. Vi bevakar den svenska spritscenen och rapporterar från spritvärlden i stort, senaste nytt och fördjupande features.
Vi berättar om nya släpp på Systembolaget och följer upp med recensioner och stora blindtester. Det allra bästa blir till dryckestips.
Slàinte! Cheers! ¡Salud! Santé! Skål!

Redaktionen

HENRIK AFLODAL
Chefredaktör & test-koordinator
0704-221416, henrik.aflodal@spiritsnews.se
CARL LÖNNDAHL
Analyschef & försäljning
0708-460716, carl.lonndahl@spiritsnews.se
ADRESS
The Spirits News
Eastmansvägen 8A
113 61 Stockholm

Följ oss

Instagram

  • Fira Ostronets Dag med Ileach r  kwhisky  Stj  rnkr  garen  nisse molinder ber  ttar allt du beh  ver veta om delikatesserna  Och hur gott det   r med Islay-whisky till  https   spiritsnews se skottarnas-gastronomiska-hemlighet   theileach  ostron  whiskyandoysters  champagneandoysters  ostronetsdag  ostronakademien  melanders fisk
  •   rets klipp  24-  rig Highland Park f  r dryga tv   tusen  Fl  dar av gammelestrar s   man vill gr  ta av lycka  Men det h  ftigaste   r hur mycket r  k som   verlevt  L  s recensionen och l  ngta    https   spiritsnews se rokfrustande-highland-park
  • H  rt om RUMNAC  som sedan blev ARRUCO  Dansk hybrid av rom och cognac gjord f  r att drickas till cigarr  S   h  r funkar kombon    https   spiritsnews se sa-har-smakar-arruco-hybriden
  • Om oss
  • Prenumerera
  • Annonsera
Inget resultat
Visa allt
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
    • Krönikan
    • Nya släpp
    • Reviews
    • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
    • Krönikan
    • Nya släpp
    • Reviews
    • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast

© 2020 Lönndahl & Aflodal Media.

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
This website uses cookies. By continuing to use this website you are giving consent to cookies being used. Visit our Privacy and Cookie Policy.