fbpx

The Spirits News Podcast

SKÅL! Podcast #38: Det våras för Single Pot Still Whiskey

SKÅL! Podcast #38: Det våras för Single Pot Still Whiskey

Vårspecialen av podcasten SKÅL! tillägnas Irish Single Pot Still Whiskey. Den irländska whiskey-vågen sveper över världen med Jameson som härförare. På 10 år har 4 destillerier blivit 39. Miljonen turister vallfärdar till den gröna ön för att prata och prova whiskey. Vad är det som händer? Henrik Aflodal pratar irländskt med Olof Noreus. I glasen Redbreast Single Pot!

SKÅL! Podcast #37: Aberlour – Låt Whiskyn Tala!

SKÅL! Podcast #37: Aberlour – Låt Whiskyn Tala!

Vinterspecialen av podcasten SKÅL! tillägnas hantverksdestilleriet Aberlour. "Låt Whiskyn Tala!" är mottot när Henrik Aflodal pratar med brand ambassador Olof Noreus om vad som gör whiskyn så bra. I glasen klassikern a'Bunadh samt Aberlour 12 år och 16 år. Det blir resetips om aktiviteter bortom destilleribesöket. Och som cliffhanger avslöjas vad som kommer till Sverige våren 2021. En mycket speciell version av Aberlour vi aldrig sett förut.

G&T-test: Bästa tonic till Gibson’s Exception Gin

SKÅL! Podcast #36: G&T i världsklass med Gibson’s

Gibson's nya premium-gin levererar G&T i världsklass. Skaffa en flaska och testa i helgen! Eller satsa på whisk(e)y och nötter. Podden tipsar om de rätta kombinationerna. Vad sägs om lite lyxig kolasås till glassen, spetsad med finsk rågwhisky från Kyrö? Och håller Diageo på att begrava sin lyxwhiskyserie Special Releases. Nya Prima & Ultima-satsningen oroar...

SKÅL! Podcast #35: Fira ostronets dag med whisky!

SKÅL! Podcast #35: Fira ostronets dag med whisky!

Podcasten SKÅL! firar Ostronets Dag med att spilla rökig Ileach maltwhisky i ostronskalet. En annan rökare som smakar något helt annat är indiska Paul John Bold. Det blandas G&T på nya skotska ginen Ben Lomond som är oljig och rätt bångstyrig. Men oj vad goda drinkarna blir! Podden rundas av med cigarrpuffande till hybridspriten Arruco. Sa vi skål!

SKÅL! Podcast #34: Vad är egentligen Pink Gin?

SKÅL! Podcast #34: Vad är egentligen Pink Gin?

Podcasten SKÅL! går till botten med vad Pink Gin är. Och varför bartenders irriterar sig på konceptet med rosafärgad gin. Nu är det kräfttider och då gäller det att välja rätt i djungeln av kryddat brännvin. Sherryfatslagring ska det vara, vi förklarar varför. Och hur kommer det sig att stjärnkrögarnas snapslåda är så bra? Dessutom provar vi Skottlands äldsta ny-destilleri. Arran som en gång utnämndes till "whiskyns calvados". Det fina med Arran är att den alltid...

SKÅL! Podcast #33: Den märkliga Bombay Sapphire-storyn

SKÅL! Podcast #33: Den märkliga Bombay Sapphire-storyn

SKÅL! är tillbaka efter ett kort sommaruppehåll. Hör den märkliga historien om Bombay Sapphire som började med safiren Star of Bombay med kopplingar till stumfilmsbranschen. Klassiker-ginen testas med tonic, vad blir bäst? Och så snackas det baijiu, världens största spritdryck. Vad ska du testa? Smakvariationen är närmast oändlig. Lyssna på podden!

SKÅL! Podcast #32: Tidernas dyraste whiskyflaskor

SKÅL! Podcast #32: Tidernas dyraste whiskyflaskor

Podden listar de dyraste whiskyflaskorna i historien. Vilka pavor var bra köp och vad har floppat värdemässigt? Unna dig en smarrig romdrink i sommar, 22 krogar runt om i landet firar "Rum Month" till 7 augusti. Sopköket som skänker måltider till behövande får första bidraget från Krögarhjälpen. Lyssna på SKÅL!

SKÅL! Podcast #29: Sommarens stora G&T-test!

SKÅL! Podcast #29: Sommarens stora G&T-test!

Podden smygtipsar om resultatet i sommarens stora G&T-test. Vilka ginsorter går bäst ihop med Schweppes Premium Tonic. Det live-provas också Grönstedts Le National. Och varför ställer sig egentligen Lagavulin och Diageo bakom Black Lives Matter-rörelsen? Lyssna på SKÅL!

SKÅL! Podcast #26: Vem var Jacques Bally?

SKÅL! Podcast #26: Vem var Jacques Bally?

Podcasten SKÅL! firar att antalet besökare på The Spirits News med råge har passerat 50 000 per månad. Samtidigt applåderas Systembolaget som nu tagit upp webbsläppen igen. Vad nytt vankas i juni? Men podden handlar mest om agricole-romen J Bally. Henrik Aflodal rotar i rommärkets historik och förklarar varför det är svårt att få fram information om fransk rom. Lyssna på podden!

The Spirits News LIVE! direkt från JURA

The Spirits News LIVE! direkt från JURA

Juras master blender avslöjar maltwhiskyns hemligheter. Gregg Glass berättar om sitt liv som blender, hur han gör för att få ihop alla fat till en hel produkt. Och vad whiskyns skäl är? Vi testar nya släppet Two-One-Two tillsammans. Titta

SKÅL! Podcast #24: Bäst-i-test lagrad rom

SKÅL! Podcast #24: Bäst-i-test lagrad rom

Podcasten SKÅL! pratar rom igen. Testet av de 15 bästsäljarna vänder upp och ned på den svenska romscenen. Är prestigemärkena så bra som de vill vara? Vidare återupptar Systembolaget hyllsläppen men fryser fortsatt webblanseringarna. Maj är i alla fall bättre än stendöda april.

SKÅL! Podcast #23: Gin & Tonic-test med Fever-Tree

SKÅL! Podcast #23: Gin & Tonic-test med Fever-Tree

SKÅL! går på djupet med det nya stora G&T-testet med trendiga Fever-Tree som mixer. Vilka ginsorter passar bäst till storsäljaren Indian Tonic? Podden ger också en grundkurs i tequila med nya lagrade 1800 Añejo i fokus. Och på torsdag 23 april går Whiskypodden live med Glenfiddich i glasen, missa inte det!

SKÅL! Podcast #22: Effekterna av corona-pandemin

SKÅL! Podcast #22: Effekterna av corona-pandemin

Nu börjar effekterna av pandemin märkas. Krögarna går på knäna, personal blir utan jobb. Podden går igenom vad som görs och inte görs. När alla sitter i karantän är det läge att arrangera hemmaprovning. Vi "provkör" Loch Lomond provsmakningskit! Och så live-doftas det på supergammal armagnac som är 100 år. Lyssna på SKÅL!

Whiskypodden LIVE! med Glenfiddich

Whiskypodden LIVE! med Glenfiddich

På torsdag 23/4 sänder vi direkt med start kl 19. När alla sitter i karantän behöver världen livas upp. Whiskypodden Live får besök av Micke Björklund som är med i årets Robinson. Han lagar mat hemma på Åland samtidigt som hela podd-gänget med Lönndahl-Aflodal-Tanner hejar på förstärkta av whiskybloggarna Annelie Huczkowski och David Tjeder. I glasen har vi Glenfiddichs hela range.

SKÅL! Podcast #20: Rom har trovärdighetsproblem

SKÅL! Podcast #20: Rom har trovärdighetsproblem

Romen behöver regleras worldwide för att få genomslag menar skotten Donald MacLellan. Podden borrar i varför. Och så pratas det Corona, Hur påverkas spritbranschen? Krogkrisen är redan här men privatkonsumtionen går som tåget. Men vad händer när folk börjar bli uppsagda.

SKÅL! Podcast #18: Det våras för lokala drycker

SKÅL! Podcast #18: Det våras för lokala drycker

Handelskriget mellan USA och EU får marken att gunga under de globala whiskymärkena. Podden spekulerar i att det kan gynna lokala märken. Samtidigt går det bra för Scotch, exporten tickar på. Men Corona-viruset stänger ner den kinesiska marknaden i vår. Besvärliga tider råder med minskat resande som följd. Typiskt när nu Hernö och High Coast får åka business-class med SAS. Lyssna på podden!

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.