The Spirits News Podcast

SKÅL! Podcast #29: Sommarens stora G&T-test!

SKÅL! Podcast #29: Sommarens stora G&T-test!

Podden smygtipsar om resultatet i sommarens stora G&T-test. Vilka ginsorter går bäst ihop med Schweppes Premium Tonic. Det live-provas också Grönstedts Le National. Och varför ställer sig egentligen Lagavulin och Diageo bakom Black Lives Matter-rörelsen? Lyssna på SKÅL!

SKÅL! Podcast #26: Vem var Jacques Bally?

SKÅL! Podcast #26: Vem var Jacques Bally?

Podcasten SKÅL! firar att antalet besökare på The Spirits News med råge har passerat 50 000 per månad. Samtidigt applåderas Systembolaget som nu tagit upp webbsläppen igen. Vad nytt vankas i juni? Men podden handlar mest om agricole-romen J Bally. Henrik Aflodal rotar i rommärkets historik och förklarar varför det är svårt att få fram information om fransk rom. Lyssna på podden!

The Spirits News LIVE! direkt från JURA

The Spirits News LIVE! direkt från JURA

Juras master blender avslöjar maltwhiskyns hemligheter. Gregg Glass berättar om sitt liv som blender, hur han gör för att få ihop alla fat till en hel produkt. Och vad whiskyns skäl är? Vi testar nya släppet Two-One-Two tillsammans. Titta

SKÅL! Podcast #24: Bäst-i-test lagrad rom

SKÅL! Podcast #24: Bäst-i-test lagrad rom

Podcasten SKÅL! pratar rom igen. Testet av de 15 bästsäljarna vänder upp och ned på den svenska romscenen. Är prestigemärkena så bra som de vill vara? Vidare återupptar Systembolaget hyllsläppen men fryser fortsatt webblanseringarna. Maj är i alla fall bättre än stendöda april.

SKÅL! Podcast #23: Gin & Tonic-test med Fever-Tree

SKÅL! Podcast #23: Gin & Tonic-test med Fever-Tree

SKÅL! går på djupet med det nya stora G&T-testet med trendiga Fever-Tree som mixer. Vilka ginsorter passar bäst till storsäljaren Indian Tonic? Podden ger också en grundkurs i tequila med nya lagrade 1800 Añejo i fokus. Och på torsdag 23 april går Whiskypodden live med Glenfiddich i glasen, missa inte det!

SKÅL! Podcast #22: Effekterna av corona-pandemin

SKÅL! Podcast #22: Effekterna av corona-pandemin

Nu börjar effekterna av pandemin märkas. Krögarna går på knäna, personal blir utan jobb. Podden går igenom vad som görs och inte görs. När alla sitter i karantän är det läge att arrangera hemmaprovning. Vi "provkör" Loch Lomond provsmakningskit! Och så live-doftas det på supergammal armagnac som är 100 år. Lyssna på SKÅL!

Whiskypodden LIVE! med Glenfiddich

Whiskypodden LIVE! med Glenfiddich

På torsdag 23/4 sänder vi direkt med start kl 19. När alla sitter i karantän behöver världen livas upp. Whiskypodden Live får besök av Micke Björklund som är med i årets Robinson. Han lagar mat hemma på Åland samtidigt som hela podd-gänget med Lönndahl-Aflodal-Tanner hejar på förstärkta av whiskybloggarna Annelie Huczkowski och David Tjeder. I glasen har vi Glenfiddichs hela range.

SKÅL! Podcast #20: Rom har trovärdighetsproblem

SKÅL! Podcast #20: Rom har trovärdighetsproblem

Romen behöver regleras worldwide för att få genomslag menar skotten Donald MacLellan. Podden borrar i varför. Och så pratas det Corona, Hur påverkas spritbranschen? Krogkrisen är redan här men privatkonsumtionen går som tåget. Men vad händer när folk börjar bli uppsagda.

SKÅL! Podcast #18: Det våras för lokala drycker

SKÅL! Podcast #18: Det våras för lokala drycker

Handelskriget mellan USA och EU får marken att gunga under de globala whiskymärkena. Podden spekulerar i att det kan gynna lokala märken. Samtidigt går det bra för Scotch, exporten tickar på. Men Corona-viruset stänger ner den kinesiska marknaden i vår. Besvärliga tider råder med minskat resande som följd. Typiskt när nu Hernö och High Coast får åka business-class med SAS. Lyssna på podden!

Whiskypodden #62 – Sitcom med Michter’s bourbon

Whiskypodden #62 – Sitcom med Michter’s bourbon

Vi drar till Amerika och upptäcker bourbon Big Time! Michter's är kanske inte så kända men linan som Doktorn och Professorn betar av får båda att gå i spinn rätt snart. Inte minst när man kommer fram till 20-åringen. Två decennier på ek är ungefär som att dricka 40-årig maltwhisky. Extraordinärt och synnerligen exklusivt.

SKÅL! Podcast #15: Prohibition förändrade spritvärlden

SKÅL! Podcast #15: Prohibition förändrade spritvärlden

Podden bjuder på en historielektion om förbudstiden. Scotch och Canadian blomstrade efter Repeal på 1930-talet på bekostnad av Irish och Rye som dog ut. Bourbon överlevde näppeligen och tog sig upp ur graven. Men det har tagit 100 år att nå dagens position som en pulserande framtidsdryck. Vodkan kom till USA i samma veva, Smirnoff blev så småningom global. Alla dessa strömningar föddes under 1920-talet poch förklarar västvärldens dryckesmönster. Lyssna och förstå varför du dricker som...

SKÅL! Podcast #14: Gammal cognac och rom

Podden spekulerar i att japanska Suntory är ute efter hela Edrington-gruppen. Vi undersöker också varför Scotch är så mycket större än Irish whiskey. Det blir lite 1800-talscognac och gammelrom från 1980-talet i glasen. Och så har redaktionen blindat Classic Malts vinfatsrange Distillers Edition. Allt detta och lite till i podcasten SKÅL!

SKÅL! Podcast #13: Vad dricker vi?

Veckans SKÅL! handlar om vad folk dricker. 34 miljarder spritflaskor ska sänkas globalt. Prognosen säger att tequila/mezcal, rom, gin blir allt hetare. Lokal whisky är motorn, Scotch står och stampar. Bästsäljande icke-Scotch i Sverige rimmar illa med den globala listan som håller högre kvalitet. Varför är det så? Aflodal-Lönndahl försöker sig på en förklaring, lyssna!

SKÅL! Podcast #12: Maltwhiskyns undergång…

Burn's Supper med haggis serveras på lördag. Nu blåser djurrättsaktivister till strid inför vild-haggisens parningstid. Japansk maltwhisky smälter bort inför våra ögon, nu finns bara unga NAS-varianter kvar. Kan krisen smitta av sig på europeisk whisky? Tur då att premium-romen finns med outtömliga lager. Romvågen ökar i styrka, när smäller det till i Sverige? Nu har det hänt, Smirnoff blir omkörd på hemmaplan i USA av en ny okänd vodka Tito's. Hur kunde det bli så...

SKÅL! podcast #11: Vår vita vecka

Säg nej till alkohol i januari! Så lyder mantrat men varför, undrar vi i podden. 2020 års trender handlar förvisso om alkoholfria alternativ ihop med alkoholiserat sodavatten och en del andra märkligheter. Dessutom, hur smart är det att placera sina besparingar i samlarwhisky. Och så blir det gräddlikör, när drack du en hela Bailey's senast?

SKÅL! podcast #10: Nyårsspecial med whisky & rom

SKÅL! podcast #10: Nyårsspecial med whisky & rom

Nyårsafton! I årets sista podcast skålar vi in 2020 med ädla drycker i glasen. Det blir svensk maltwhisky från High Coast i mongolisk ek. Jamaicansk pot still-rom med avgas-feeling i den högre skolan. Och så Taliskers ovanligt rökiga 15-åring. Aflodal & Lönndahl ryser av välbehag när de räknar ner mot tolvslaget. Alla tre sorter bjuder på olika varianter av rökighet, såå spännande. Ett Gott Nytt År tillönskas alla!

SKÅL! podcast #9: Julspecial med åldrig whisk(e)y

SKÅL! podcast #9: Julspecial med åldrig whisk(e)y

Julaftons morgon. Vad passar bättre än att fira julen med lite brännvin? Carl Lönndahl läppjar på smakrikt hantverksbrännvin som förspel till julaftons riktiga karameller. Henrik Aflodal spiller upp irländsk och skotsk maltwhisky i åldrarna 24, 25 och 29 år. För till brasan och julspalmen ska det vara gammalt.

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.