fbpx

The Spirits News Podcast

Romradion: Första svenska rom-festivalen!

Romradion: Första svenska rom-festivalen!

Romradion träffar David Manly som berättar om SWEDEN RUM FEST som har premiär nu på lördag 13 maj. Vi får veta mer om vad man kan förvänta sig på Sveriges största romfest där programledare Robert ”Rom-Robban” Sandqvist och Lars Renbjer håller provningar. In och lyssna på podden!

Ginpodden: Säg hej till Drinkmässan!

Ginpodden: Säg hej till Drinkmässan!

Ginpodden gör ett nedslag i drink-Sverige. För vad har 80 utställare, Emil Åreng och David Kringlund gemensamt? De ska alla vara med på första upplagan av Drinkmässan, Göteborgs senaste stolthet. Här berättar mässgeneral Simon Johansson vad som kommer att hända i Eriksbergshallen 19-21 maj.

Ginpodden: Svensk gin vill ut i världen!

Ginpodden: Svensk gin vill ut i världen!

Ginpodden gästar Gin & Tonic-festivalen och pratar med svenska gindestillatörer som Bergslagen, Revsund, Nordmarken, Västerås Gin, Kyflinge, Fjäre. Drömmen om att svensk gin ska erövra världen lever hos flera av entreprenörerna. Dessutom smuttar Joacim Lundin på drinkar med mylta- och blåbärsgin, Och kikar på några specialutgåvor med botanicals från Mellanöstern. Lyssna på podden!

Ginpodden: Sju svenska gindestillerier!

Ginpodden: Sju svenska gindestillerier!

Ginpodden befinner sig på Gin & Tonic-festival på Dylta Bruk och pratar med svenska ginmakare som Lydén, Hernö, Åre Bränneri, Ginkällan, Gin & Us, Skrea Backe. Joacim Lundin smuttar på en cocktail som tar två dagar att förbereda och smaskar på ginglass. Lyssna på podden!

Ginpodden: G&T-festivalen live!

Ginpodden: G&T-festivalen live!

Ginpodden åker på Gin & Tonic-festival på Dylta Bruk utanför Örebro. Och träffar svenska ginentreprenörer som Klocktornet, Stockholms Bränneri, Stjernsund, Lottenlund, One Nine Spirits. Joacim Lundin smuttar på goda cocktails som 'Pink Paloma' och en kaffevariant signerad Emil Åreng. Plus gurkgin. Lyssna på podden!

Whisky Weekly Podcast: Irländsk uppstickare!

Whisky Weekly Podcast: Irländsk uppstickare!

Whisky Weekly provar två väldigt olika och ovanliga whiskies från Irland, signerade whiskeyhandlaren W.D. O'Connell. Firman är ett relativt nytt tillskott i whiskeyvärlden och båda sorterna finns i beställningssortimentet. Iain och Daniel provar en över 10-årig singelgrain och en riktigt rökig singelmalt. Lyssna på podden!

Whisky Weekly Podcast: Irlands kronjuvel!

Whisky Weekly Podcast: Irlands kronjuvel!

Whisky Weekly imponeras av hur pass mycket bredd det kan finnas i bara nio släpp! Från amerikanska uppstickare och nedlagda svenskar till Skottlands familjegigant och Irlands kanske finaste fat. Det svänger fort för vi har en katt bland hermelinerna så häng med när Daniel och Iain går igenom veckans släpp. Lyssna på podden!

Ginpodden: Åre Bränneri

Ginpodden: Åre Bränneri

Ginpodden möter Andy White och Hanna Oleträ, grundare av Åre Bränneri. Snacket går om om naturen och hur den har format både smakerna och varumärket. Bakom flaskdesignen gömmer sig en hemlighet och en vilja att vara hållbar så långt det går. Lyssna på podden!

Ginpodden: Blekinge Gin & Brygghus 19

Ginpodden: Blekinge Gin & Brygghus 19

Ginpodden möter Dan-Magnus Svensson på Brygghus 19. Detta är ett mikrobryggeri och destilleri som tillverkar massor av öl och även kört igång produktion av hyllade Blekinge Gin. Häng med på ett avsnitt om en gintillverkning som börjar med ett smakfel och återkallade flaskor men nu är fullt av framtidstro. Lyssna på podden!

Ginpodden: Norrbottens Destilleri & Dennis Bejedal

Ginpodden: Norrbottens Destilleri & Dennis Bejedal

Ginpodden möter Dennis Bejedal på Norrbottens Destilleri. Samtalet handlar om att finna det norrländska lugnet, att bygga ett varumärke i harmoni med det norrbottniska landskapet. Dennis berättar hur det kom sig att en stockholmare flyttade norrut och landar i att det är en enorm konkurrensfördel att ha fler timmar på dygnet än konkurrenterna. Lyssna på podden!

Whisky Weekly Podcast: Agitators småfat charmar

Whisky Weekly Podcast: Agitators småfat charmar

Whisky Weekly tar sig an Agitators nya whisky Argument Småfat som är riktigt god och prisvärd, på bordet står också 18-åriga Teeling Renaissance 5 lagrad på calvados-fat. En annan höjdpunkt är så klart Part Nan Angelens senaste släpp, en 10-åring från High Coast som redan innan släppet är hajpad till skyarna. Lyssna på podden!

Ginpodden: Norrtelje Brenneri

Ginpodden: Norrtelje Brenneri

Ginpodden möter Cilla Wahlgren på Norrtelje Brenneri. Förutom gin tillverkas även whisky och punsch. Ofta med toner frukt och bär, såsom äpplen, päron, rönnbär och havtorn. Det pratas marknadsföring, export, intresset för lokala produkter och smaker. Lyssna på podden!

Ginpodden: Purity & Mathias Tönnesson

Ginpodden: Skånska Spritfabriken

Ginpodden pratar skånsk gin. Tidigare har Skånska Spritfabriken destillerat sina produkter i Frankrike men nu kommer kopparpannan äntligen hem till fabriken i Sandby strax utanför Lund. Det skrattas en hel del och gänget pratar mycket om svensk gin, internationell erfarenhet och att kunna hoppa över alkoholen men ändå känna sig som en på festen. Lyssna på podden!

Whisky Weekly Podcast: Whiskybonanza!

Whisky Weekly Podcast: Whiskybonanza!

Whisky Weekly har inte mindre än sex släpp i glasen denna vecka. Och som ni förstår är det stor bredd i startfältet, dessutom är radarparet Ian och Daniel oense om poängen för ett singelfat. Värt att nämna bland övriga släpp är Glenallachie 10 år cask strength batch 7, den nya oberoende buteljeraren Fable Whisky och Gammelstillas 2022-utgåva. Lyssna på podden!

Ginpodden: Purity & Mathias Tönnesson

Ginpodden: Purity & Mathias Tönnesson

Ginpodden möter Mathias Tönnesson som är Master Blender på Purity Distillery. Det snackas smak och huruvida Mathias har en tatuering baserad på ämnet, man kommer in på gårdsförsäljning, vikten av bra vatten, att inte glömma bort ekologisk garnityr och vad som är Puritys DNA. Lyssna på podden!

Whisky Weekly Podcast: Cask Strength Pot-Still Whiskey!

Whisky Weekly Podcast: Cask Strength Pot-Still Whiskey!

Whisky Weekly provar tre väldigt olika whiskies som får igång diskussionen om smaker ordentligt. Iain tycker Daniel är onödigt snål när det ska sättas betyg på Redbreast men i övrigt så är de båda tyckarna överens. i de andra glasen är det Arran Quarter Cask och en sherryrökstånkande Caol Ila från Cooper's Choice. Lyssna på podden!

Whisky Weekly Podcast: Whiskytjuven & hemliga Islay-whiskyn

Whisky Weekly Podcast: Whiskytjuven & hemliga Islay-whiskyn

Whisky Weekly avhandlar 38 nya buteljeringar samtidigt som Daniel råkar ut för en whiskytjuv och Iain provar Kilnaughton Secret Islay lagrad på Riojafat. Hunter Laing står annars för merparten av släppen men det finns en hel del annat som är riktigt intressant, inte minst från uppstickaren Roger's Whisky. Och är nya Ardbeg Fermutation bra? Lyssna på podden!

Romradion: Saint Lucia Distillers & Chairman’s Reserve

Romradion: Saint Lucia Distillers & Chairman’s Reserve

Romradion gästas ånyo av Charlotte Bel som är exportansvarig för Saint Lucia Distillers (SLD) som bland annat gör romvarumärket Chairman's Reserve. Det blir härligt tech-snack hur smaker kreeras i ett romdestilleri. SLD har en fantastisk mångsidighet i att skapa intressanta blends genom sina många olika destillationspannor. Lyssna på podden!

Ginpodden: Anna Wikner & Stockholms Bränneri

Ginpodden: Anna Wikner & Stockholms Bränneri

Ginpodden möter Anna Wikner, grundare av Stockholms Bränneri. Det blir ett lärorikt samtal om möjligheter, tillfälligheter, mod och att sälja slut de första 1000 flaskorna på bara 24 timmar. Samtalet handlar mycket om varumärke, vikten av design och att inte kunna konkurrera på samma villkor som de internationella jättarna. Lyssna på podden!

Romradion: Agricole Rhum J.M.

Romradion: Agricole Rhum J.M.

Romradion gästas av Charlotte Bel från Rhum J.M som berättar om rom från Martinique. Samtalet kommer snart in på rom-öns speciella regelverk och AOC-system som reglerar vad Rhum Agricole är. Självklart går gänget på djupet med vad Rhum J.M. är för sorts rom. Mycket intressant och lyssningsvärt för alla romfreaks därute — lyssna på podden!

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.