fbpx

Om oss

Sockerrörsplantage på Barbados. Råvara för romproduktion.

The Spirits News?

The Spirits News är en nyhetssajt om whisk(e)y, rom, brandy, gin, vodka. Vi bevakar den svenska spritscenen och rapporterar från spritvärlden i stort, senaste nytt och fördjupande features.

Vi berättar om nya släpp på Systembolaget och följer upp med recensioner och stora blindtester. Det allra bästa blir till dryckestips.

Veckans nyhetssvep lyssnar du till i spritpodden varje tisdagmorgon. Och på fredagar serverar vi inspirerande helgläsning i nyhetsbrevet.

Slàinte! Cheers! ¡Salud! Santé! Skål!

Henrik Aflodal & Carl Lönndahl

HENRIK AFLODAL är den svenska spritscenens nestor. Han var med när Classic Malts med Lagavulin i huvudrollen danades i början av 1990-tal. Vid millenniumskiftet kom den digitala boken om all världens whisky ut, sedan dess har Aflodal skrivit böcker om de 100 ledande maltwhiskydestillerierna samt det banbrytande verket om japansk whisky.
2002 startades Whiskyspot.com, världens första reguljära nyhetssajt om whisky. 2004 öppnade Aflodal sitt whiskyarkiv på nätet med tusentals recensioner. 2005 arrangeras första upplagan av Maltwhisky-VM, världens största dryckestävling som 2018 involverade 2000 personer i juryarbetet.
2009 grundade Aflodal The Lobby, landets första konnässörsklubb på bästa adress i Stockholm, tillägnad ädla destillat där Sveriges främsta aromexperter gästspelade. 2011 gjorde han sitt första knäck för Whisky & Bourbon Magasin och har under åren skrivit de mest djuplodande texterna på svenska (med National Geographic-anspråk) om whisky och andra ädla drycker. Aflodal är helt enkelt Skandinaviens ledande whiskyexpert.
Det har blivit massor av annan sprit genom åren och chefredaktören ser fram emot att ägna mer tid åt rom, brandy, gin, vodka. Men i centrum står alltid aromupplevelsen:
“Jag förtrollas av berättelserna. Starka dryckestraditioner med starka röster. Vi vill berätta så folk rycks med och får lust av smaka det bästa människan kan åstadkomma. Drivkraften är fortfarande mötet i glaset, att helt förutsättningslöst få ge sig i hän tillsammans med ett nytt destillat. Och självklart människorna, att missionera och väcka nyfikenhet kring underbara drycker. Ren dryckesglädje!”
CARL LÖNNDAHL är entreprenör inom dryckesbranschen. Första spadtaget togs 2015 när Whiskypodden startades och som snabbt kom in på podcast-topplistorna. Konceptet utvecklades när webbTV-kanalen WhiskyABC startades som gjort Carl Lönndahl till en känd och respekterad profil inom svenskt dryckesliv.
Lönndahl är också grundare till åländska Slottsdestilleriet som gör vit sprit som vodka och gin men också whisky. Han har dragit igång Finska Öl- & Whiskymässan. Och nu storsatsningen på Skandinaviens första webbplattform som bevakar hela spritbranschen – The Spirits News.
Men mest omtalad är Carl Lönndahl för sitt journalistiska grävjobb i svensk whiskyhistoria. Dokumentärfilmen om Sveriges första whisky, ”Between yeast and stills”, gick och vann mat- och dryckesbranschens egna ”Oscar” 2019 när filmen tilldelades guld i Gourmand Award.
Här på Spiritsnews har Carl Lönndahl titeln Analyschef och kommer att punktbevaka alla rörelser på spritmarknaden, ingen sten lämnas orörd:
“För mig är den journalistiska gärningen viktigast. Vi ska berätta om spritmarknaden i sin helhet och oberoende rapportera om vad som går bra på samma sätt som som vi kommer berätta om det som går sämre. Just nu brinner jag lite extra för prissättningen på den svenska spritmarknaden och kommer i min första rapportering fokusera mycket på det. Varmt välkommen vill jag säga till er som börjat följa oss. Jag hoppas detta blir starten på något helt nytt och bestående inom vår bransch.”

Redaktionen

HENRIK AFLODAL
Chefredaktör & test-koordinator
0704-221416, henrik.aflodal@spiritsnews.se
CARL LÖNNDAHL
Analyschef & försäljning
0708-460716, carl.lonndahl@spiritsnews.se

Adress

The Spirits News
Armébacken 18
187 64 Täby

Nyhetsbrevet

Nyhetsbrevet handlar om dina favoritdrycker. Välj mellan enbart WHISKY eller ALLA DRYCKER inklusive rom, brandy, gin, vodka och barliv.

PRENUMERERA

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.