Varje år utser den ansedda tidskriften Whisky Magazine Icons of Whisky där titeln ”Distillery Manager of the Year” ingår. I år går priset till High Coasts destillerichef Roger Melander.
Äldst & Dyrast & Bäst Under februari månad arrangeras traditionellt sett en storslagen prisutdelning med galamiddag i London för att dela ut Icons of Whisky-troféer till betydande personer inom branschen. I år blev det ingen galamiddag men väl en väldigt prestigefylld utmärkelse för High Coast Whiskys egen destillerichef Roger Melander.
– Det är ärofyllt och kul att få en sån här utmärkelse men det viktigaste är ändå att folk tycker om whiskyn vi buteljerar. kommenterar hich Coasts destillerichef Roger Melander uppståndelsen. Jag vill även passa på att lyfta alla mina medarbetare som gör mitt jobb så fantastiskt roligt. Nu ska jag nog fira med en whisky.
Många års arbete och 100% fokus på varje detalj i framtagning och finjustering av recept, inköp av fat, utbildning av både personal och utomstående, deltagande på mässor och provningar, framtagande av buteljeringar och inte minst ett stort mått av experimentlusta att hitta spännande smaker och uttryck i whiskyn har till slut resulterat i denna meriterande utmärkelse.
– Det är otroligt roligt och inspirerande men egentligen inte överraskande att Roger får utmärkelsen ”Distillery Manager of the Year”. säger Henrik Persson, VD på High Coast Whisky. Rogers whiskykunskap och passion för det han gör är oöverträffad i Sverige, troligtvis även i världen.
Nu väntar en spännande senvinter och vår för den nyblivne ”Distillery Manager of the Year” med att se hur en rad spännande lanseringar på Systembolaget tas emot av fansen. Först ut är ALBA, en rökig whisky lagrad på mestadels ny amerikansk ek som kom denna vecka.