O.P. Andersons nya snaps tar smak av hallon. Den nya Petronella-varianten moderniserar hela snapskategorin genom sin lägre alkoholhalt, tydliga ton av hallon samt klarrosa färg. En frisk och bärig smak gör snapsen lika självklar till mat som i cocktails.
Mat & Brännvin O.P. Anderson är Sveriges äldsta och mest anrika akvavit. 2013 lanserades en helt ny typ av snaps under namnet Petronella med smak av äpple utan att tappa bort den klassiska kumminsmaken. Inför årets sommarsäsong kommer nu O.P. Anderson Petronella Hallon som får sin rosa färg och bäriga smak från ekologiska hallon.
– O.P. Anderson Petronella Hallon är en modern snaps med lägre alkoholhalt som tar den rosa trenden inom sprit ett steg vidare. Kombinationen av traditionella akvavitkryddor och hallon ger tillsammans en otroligt mångsidig dryck, säger Malin Ollas, produktchef på Anora. Petronella Hallon fungerar därför lika bra som snaps som till sommarens drinkar.
Den nya snapsen har en mjuk och bärig karaktär av hallon samt en lätt kryddighet. Smaken är både frisk och fyllig med viss sötma. Snapsen serveras med fördel något kyld till sommarmat såsom sill, lax och fräscha sallader.
O.P. Anderson Petronella Hallon fungerar även som aperitif med is samt som bas till bubbliga spritz-drinkar och rosa cocktails.
I samband med lanseringen har O.P. tagit fram ett somrigt salladsrecept till snapsen. Receptet består bland annat av färskpotatis med dill, gemsallad, varmrökt lax och getost. Salladen dekoreras med färska hallon och toppas slutligen med en frisk dressing av persilja.
• O.P. Anderson Petronella 25% | SB-nr 50407, 199 kr (50 cl)
Sommarsallad med färskpotatis, varmrökt lax, hallon, getost (4 port)
- 900 g färskpotatis
- skal & saft av halv citron
- 2 msk olivolja
- ½ dl finhackad dill
- flingsalt & nymald svartpeppar
- 150 g sockerärtor
- liten bit fänkål
- 4-6 snacksgurkor alt. en vanlig gurka
- två gemsallad eller en romansallad
- en rosésallad
- 65 g finbladig grönkål eller babyspenat
- ca 600 g varmrökt lax
- 150 g getost
- 125 g färska hallon
Koka potatisen i rikligt med saltat vatten. Låt svalna något och halvera den sedan. Blanda potatisen med citronskal, saft, olivolja och finhackad dill. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Koka sockerärtorna hastigt, max ½ minut. Ta upp ur vattnet och skölj kallt. Skär fänkål tunt på mandolin och lägg minst 5 minuter i iskallt vatten. Skölj och skär snacksgurka i oregelbundna bitar. Skölj salladen och slunga den samt fänkål torrt.
Bryt bitar av laxen. Fördela lax, sallad, potatis, spenat/grönkål, hallon, fänkål och sockerärter på fyra tallrikar. Bryt över getost och dekorera med halverade hallon. Ringla över dressingen. Servera gärna baguette till.
Green Goddess-dressing
- 2 dl turkisk yoghurt
- 1 dl plockad bladpersilja
- 2 dl majonnäs
- 1 msk dijonsenap
Mixa bladpersilja med 1 dl turkisk yoghurt till en grön dressing, blanda i resten av yoghurten, majonnäs och dijonsenap till en slät kräm. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.