Förra året sålde Minttu Cinnamon Bun slut på under 1 minut. Nu kommer succén tillbaka, denna gång med lägre alkoholhalt men med samma goda smak. Nygamla likören är en läcker kombination av nygräddad kanelbulle och frisk mint i flytande form. Säsongsvaran återlanseras lagom till Kanelbullens dag 4 oktober och går att beställa från 29 september.
Nya släpp Som en hyllning till den älskade kanelbullen anammar nu Minttu den svenska traditionen genom att återlansera Cinnamon Bun – en shot med len smak av kanelbulle och frisk mint.
I år lanseras den som Minttu Twist Cinnamon Bun och kommer till skillnad från förra upplagan med en lägre alkoholhalt på 16%.
Onsdag 29 september släpps 500 flaskor av den exklusiva utgåvan i Systembolagets beställningssortiment, meddelar Lisa Seifert, varumärkesansvarig för Minttu:
– Vi är stolta över att fortsätta erbjuda nya, spännande smaker som baseras på den klassiska Minttu Peppermint. I år känns det dessutom extra roligt att succén Cinnamon Bun lanseras med lägre alkoholhalt, något vi märkt att allt fler efterfrågar!
Minttu Twist Cinnamon Bun är tillverkad i Åbos CO2-neutrala fabrik och har en alkoholhalt på 16%. Smaksättningen passar perfekt som tillbehör till det svenska fikat eller som ingrediens i en glassig shake. Hoppa på freakshaketåget med Minttus egna recept!
• Minttu Twist Cinnamon Bun 16% | SB-nr 53712, 149 kr (50 cl)
Minttu Fika-Freakshake
- 5 cl Minttu Twist Cinnamon Bun
- 5 cl kallt kaffe
- 20 cl havre- eller mandelmilk
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 msk kakaopulver
Blanda ingredienserna i en mixer. Häll upp drinken i ett glas, gärna ett milkshakeglas eller en stor glasmugg. Tillsätt vispad grädde, pudra över kanel och garnera med chokladströssel, chokladgodis och non-stops.