fbpx
  • Om oss
  • Prenumerera
  • Annonsera
lördag 17 april 2021
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
Inget resultat
Visa allt
Hem Gin & Vodka Nyheter

Sätt färg på snapsen till midsommar!

av Henrik Aflodal Esq
18 juni 2020

Att färga och smaksätta snaps är inte bara enkelt och roligt utan också något som garanterat blir succé på sommarens sammankomster. Bartender Björn Kjellberg tipsar om några färgglada hemkryddade snapsrecept. Något som gör det enkelt att glatt överraska nära och kära vid midsommarfirandet och höstens kräftskivor.


 Högtider    Snapsen är lika given till sommarens högtider som färgglada hattar, blomsterkransar och dansande grodor. Det är tillfällen då familj och vänner samlas och har roligt tillsammans. Mycket tid och kärlek läggs ned på förberedelser av mat, dryck och dekoration för att skapa en härlig stämning.

I dessa förberedelser har hemkryddade snapsar till både midsommar- och kräftfirandet varit en tradition i många år. Prova att färga snapsen för att skapa en somrig och festlig känsla.

För att modernisera den gamla traditionen av hemlagad snaps som enbart fokuserar på smak, har Björn Kjellberg tagit fram färgsprakande recept som passar perfekt till sommarens högtider.

– Många har testat och tycker det är roligt att krydda sin egen snaps. Att färga snapsen är däremot inte lika vanligt men ett bra sätt att få till nya smaker och få ett än mer färgglatt bord på sommarhögtiderna. Det är dessutom väldigt enkelt att skapa många olika färger och smaker som man kan testa tillsammans med sina nära och kära, säger Björn Kjellberg.

Eller så tar man den enkla vägen och köper redan smaksatt brännvin. Som Absolut Lime med len, fyllig och frisk vodka med fruktiga toner, lätt syrlighet och naturlig sötma.

Lagom till sommaren lanseras Åhus Akvavit i miniformat. Den nya förpackningen innehåller fem stycken småflaskor. Smaken beskrivs som len och bjuder på viss sötma med tydliga inslag av kummin, fänkål, rosmarin, citron samt pomerans.

Björn Kjellbergs recept nedan är baserade på somriga ingredienser och görs på antingen Renat eller Absolut Vodka. För dem som föredrar en något sötare/mjukare variant, kan man söta snapsen med två skedar socker och röra om tills sockret lösts upp. Samtliga snapsar förvaras kallt.

Rosa

  • 70 cl Renat eller Absolut Vodka
  • tio hallon
  • en stjärnanis
  • fem rosenblad

Blanda samtliga ingredienser i en behållare med lock. Låt stå över natten och sila genom finmaksig sil. Häll tillbaka den färdiga snapsen i flaskan.

Grön

  • 70 cl Renat eller Absolut Vodka
  • halvt Granny Smith-äpple, skuret i skivor
  • ett knippe mynta
  • en skiva ananas, skuret i skivor

Blanda samtliga ingredienser i en behållare med lock. Låt stå över natten och sila genom finmaskig sil. Häll tillbaka den färdiga snapsen i flaskan.

Orange

  • 70 cl Renat eller Absolut Vodka
  • 3 cm ingefära, skuren i bitar
  • apelsinskal från en halv apelsin
  • en riven morot

Blanda samtliga ingredienser i en behållare med lock. Låt stå över natten och sila genom finmaskig sil. Häll tillbaka den färdiga snapsen i flaskan.

Brännvinet

• Renat Brännvin 37,5% | SB-nr 1, 205 kr
• Absolut Vodka 40% | SB-nr 88, 240 kr
• Absolut Lime 40% | SB-nr 82, 256 kr
• Åhus Akvavit 38% | SB-nr 88301, 269 kr / SB-nr 82907, 145 kr (5×5 cl)

Senaste nytt

Laga klart Pontus Frithiofs ”kroglåda” hemma

Nyheter
fre 12:01

WhiskyTV: Irish Pot Still genom tiderna

Features
tor 5:10

High Coast vänder röda siffror till svarta och gör rekordresultat

Nyheter
ons 15:50

Laga grosshandlar-lunch med O.P. i helgen

Nyheter
tis 11:11

Renbjer & Magnusson tar Lydén gin ut i världen

Nyheter
tis 5:06

Fira G&T-dagen med gin-pasta!

Nyheter
fre 14:00

Frida Ronges matkasse med Skagerrak gin

Nyheter
fre 11:01

Jamaicansk dunder-rom från muck-hålet

Features
fre 5:16

Hernös Södermalmsbar tar form

Nyheter
tor 10:51

Mest såld lagrad rom i Sverige 2020

Nyheter
tor 5:06

Om oss

The Spirits News är en nyhetssajt om whisk(e)y, rom, brandy, gin, vodka. Vi bevakar den svenska spritscenen och rapporterar från spritvärlden i stort, senaste nytt och fördjupande features.
Vi berättar om nya släpp på Systembolaget och följer upp med recensioner och stora blindtester. Det allra bästa blir till dryckestips.
Slàinte! Cheers! ¡Salud! Santé! Skål!

Redaktionen

HENRIK AFLODAL
Chefredaktör & test-koordinator
0704-221416, henrik.aflodal@spiritsnews.se
CARL LÖNNDAHL
Analyschef & försäljning
0708-460716, carl.lonndahl@spiritsnews.se
ADRESS
The Spirits News
Eastmansvägen 8A
113 61 Stockholm

Följ oss

Instagram

  • Fira Ostronets Dag med Ileach r  kwhisky  Stj  rnkr  garen  nisse molinder ber  ttar allt du beh  ver veta om delikatesserna  Och hur gott det   r med Islay-whisky till  https   spiritsnews se skottarnas-gastronomiska-hemlighet   theileach  ostron  whiskyandoysters  champagneandoysters  ostronetsdag  ostronakademien  melanders fisk
  •   rets klipp  24-  rig Highland Park f  r dryga tv   tusen  Fl  dar av gammelestrar s   man vill gr  ta av lycka  Men det h  ftigaste   r hur mycket r  k som   verlevt  L  s recensionen och l  ngta    https   spiritsnews se rokfrustande-highland-park
  • H  rt om RUMNAC  som sedan blev ARRUCO  Dansk hybrid av rom och cognac gjord f  r att drickas till cigarr  S   h  r funkar kombon    https   spiritsnews se sa-har-smakar-arruco-hybriden
  • Om oss
  • Prenumerera
  • Annonsera
Inget resultat
Visa allt
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
    • Krönikan
    • Nya släpp
    • Reviews
    • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
    • Krönikan
    • Nya släpp
    • Reviews
    • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast

© 2020 Lönndahl & Aflodal Media.

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
This website uses cookies. By continuing to use this website you are giving consent to cookies being used. Visit our Privacy and Cookie Policy.