fbpx
  • Om oss
  • Prenumerera
  • Annonsera
torsdag 7 juli 2022
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
Inget resultat
Visa allt
Hem Whisky Nya släpp

Singelfat från Bunnahabhain exklusivt för Skandinavien

av Henrik Aflodal Esq
23 juni 2021

Nu lanseras Bunnahabhain Muscat Hogshead Single Cask, en 12-årig whisky från den mytomspunna ön Islay utanför Skottlands kust. Den begränsade upplagan är reserverad för den skandinaviska marknaden varav enkom 170 flaskor kommer till Sverige.

 Nya släpp    Bunnahabhains nya whisky har slutlagrats i 36 månader på ett franskt Muscatvinfat av hogshead-storlek. Därefter har den tappats på flaska för att sedan släppas endast på den skandinaviska marknaden. I Sverige finns endast 170 flaskor av denna whiskytappad vid fatstyrka 56,5%.

– Det är otroligt roligt att vi fått möjligheten att lansera en whisky framtagen enbart för Skandinavien. Det är första gången den släpps i Sverige och jag tror och hoppas att alla whiskyälskare kommer tycka det här är något speciellt, säger Nicole Gilek, Senior Brand Manager för Bunnahabhain på Altia.

Bunnahabhain som ligger på den förlovade ön Islay utanför Skottlands västkust är ett destilleri som varit en del av öns whiskyhistoria sedan slutet av 1800-talet.

Bunnahabhain är gaeliska och betyder flodens mynning och dess läge på norra sidan av ön gör det än idag till ett av Skottlands mest isolerade destillerier.

Vid senaste World Whiskies Award som är en av värdens största whiskytävlingar förärades Bunnahabhains whiskies inte mindre än tre guldmedaljer för bästa whisky i olika kategorier. Något som vittnar om ett omsorgsfullt arbete med whiskyn.

Muscatfatlagringen har en inbjudande bärnstensgul färg. Destilleriet beskriver doften som aromatisk med tydliga inslag av rostade fat och karamell.

Smaken är fyllig men lätt där inslag av choklad, kryddor, rostade nötter och bär är mest framtonande. Toner av knäck och söt grapefrukt tillsammans med ekfatstoner är också smakinslag.

– Denna utsökta ’dram’ har eleganta vintoner från muscat-fatet parat med Bunnas söta nötighet. Whiskyn har buteljerats vid rätt ögonblick och direkt från fatet för att koncentrera smakerna, säger Andrew Brown, destillerichef.

  • Bunnahabhain Muscat Hogshead Single Cask 56,5% | SB-nr 52646, 1999 kr

Senaste nytt

Första tequilan i pappflaska heter Buen Vato

Nyheter
ons 5:00

Whisky Weekly Podcast: Irländsk uppstickare!

Podcast
mån 15:30

Flädersnaps i praktisk PET-flaska

Nya släpp
mån 5:57

Systembolagsnytt Juli 2022

Systembolagsnytt
fre 5:34

Svensk whisky för Ukraina

Nya släpp
tor 9:27

G&T-test: Bästa tonic till Ben Lomond Scottish Gin

Blindtestet
tor 0:47

Somriga drinkar på alkoholfri snaps

Drinkar
ons 5:46

Stort intresse för Gin & Tonic-festival 1-2 juli

Nyheter
tis 10:10

81-årig Macallan världens äldsta whisky!

Nyheter
tis 5:04

Alex ska göra Port Ellen-whisky 2023

Nyheter
mån 5:31

Om oss

The Spirits News är en nyhetssajt om whisk(e)y, rom, brandy, gin, vodka. Vi bevakar den svenska spritscenen och rapporterar från spritvärlden i stort, senaste nytt och fördjupande features.
Vi berättar om nya släpp på Systembolaget och följer upp med recensioner och stora blindtester. Det allra bästa blir till dryckestips.
Slàinte! Cheers! ¡Salud! Santé! Skål!

Redaktionen

HENRIK AFLODAL
Chefredaktör & test-koordinator
0704-221416, henrik.aflodal@spiritsnews.se
CARL LÖNNDAHL
Analyschef & försäljning
0708-460716, carl.lonndahl@spiritsnews.se
ADRESS
The Spirits News
Eastmansvägen 8A
113 61 Stockholm

Följ oss

Instagram

  • Fira Ostronets Dag med Ileach r  kwhisky  Stj  rnkr  garen  nisse molinder ber  ttar allt du beh  ver veta om delikatesserna  Och hur gott det   r med Islay-whisky till  https   spiritsnews se skottarnas-gastronomiska-hemlighet   theileach  ostron  whiskyandoysters  champagneandoysters  ostronetsdag  ostronakademien  melanders fisk
  •   rets klipp  24-  rig Highland Park f  r dryga tv   tusen  Fl  dar av gammelestrar s   man vill gr  ta av lycka  Men det h  ftigaste   r hur mycket r  k som   verlevt  L  s recensionen och l  ngta    https   spiritsnews se rokfrustande-highland-park
  • H  rt om RUMNAC  som sedan blev ARRUCO  Dansk hybrid av rom och cognac gjord f  r att drickas till cigarr  S   h  r funkar kombon    https   spiritsnews se sa-har-smakar-arruco-hybriden
  • Om oss
  • Prenumerera
  • Annonsera
Inget resultat
Visa allt
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
    • Krönikan
    • Nya släpp
    • Reviews
    • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
    • Krönikan
    • Nya släpp
    • Reviews
    • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast

© 2020 Lönndahl & Aflodal Media.

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
This website uses cookies. By continuing to use this website you are giving consent to cookies being used. Visit our Privacy and Cookie Policy.