PÅTVINGAD KARANTÄN öppnar för roligheter. Bjud in dina närmaste vänner på en hemmaprovning av whisky! Vi har ”provkört” Loch Lomonds multipack med Original, 12 år, 15 år och 18 år. Sessionen urartade likt ett sällskapsspel till en lustfyllt session med många skratt och smakinsikter. Prova på därhemma!
I veckans avsnitt ger sig Henrik Aflodal på 100-årig armagnac från familjen Montal. Men köprekommendation ges till de yngre varianterna som ännu inte släppts på Systembolaget. 40/50-åringarna är fräschast i doft och smak. Podden gräver i whiskyhistoria och förklarar varifrån dagens lyxwhiskysläpp kommer. Allt började på 1990-talet då dagens Diageo precis påbörjat sin satsning på maltwhisky. Hemma i UK hade lokala whiskyhandlare tjänat bra med pengar på Six Classic Malts som börjat säljas i större mataffärer. Rare Malts med 20-årig ratitetetswhisky togs fram som kompensation för minskade intäkter.
Till sist. Krogbranschen krampar med dåliga besökssiffror. Kändiskocken Tareq Taylor manar till kamp: ”Antingen håller vi öppet eller så stänger vi?” Importörerna gör vad de kan för att stötta sina restaurangkunder. Arcus och Altia har lanserat stödpaket för krögare och deras anställda baserat på årsförsäljningen av olika produkter.
Lyssna på SKÅL!
Podcast: Play in new window | Download
Subscribe: RSS