Stockholms Bränneri gör som Hernö, öppnar bar i huvudstaden. Den stora skillnaden är förstås att ginmakarens pannor redan står på Södermalm. Det nya vattenhålet öppnar på samma adress. Här kan man äta gpod mat och avnjuta alla produkter i välsmakande cocktails. Baren öppnar nu i september.
Barliv Stockholms Bränneri har sedan starten 2016 växt i lokalerna på Folkungagatan och har idag femhundra kvadratmeter på Södermalmsadressen som bland annat rymmer produktion, smaklabb samt event-yta.
Vid årsskiftet förvärvades ytterligare en intilliggande lokal som tillbaka i tiden var den gamla Jaguarverkstadens kontorsyta. Där ska nu Stockholms Bränneri att öppna upp sin verksamhet på ett helt nytt sätt.
Brännerian heter Stockholms Bränneris nya bar som öppnar vägg i vägg med övriga lokaler och kommer att vara öppen torsdag-lördag.
Brännerian erbjuder besökare att uppleva Stockholms Bränneris alla smaker på samma plats där man skapar sina produkter.
– Som lokal spritproducent vill vi addera något endast vi kan till Stockholms fantastiska barutbud. Ambitionen är att servera all sprit som produceras på plats i Brännerian. Vi kommer att tolka olika drinkars beståndsdelar och själva bygga variationer utifrån egna idéer och lokala ingredienser. Det här är något vi redan gör idag i de produkter vi säljer på flaska och burk, men på Brännerian kommer det att bli fundamentalt, säger Anna Wikner som grundat bränneriet ihop med sin man Carl Wikner.
– Vi har vägg i vägg möjligheten att producera destillat, tinkturer och likörer av ingredienser utifrån behov och säsong, och med dessa vill vi erbjuda både familjära och oväntade smaker till våra besökare, tillägger Myles McCarthy som är Bar Manager på Brännerian.
Det man själva inte tillverkar på dryckesmenyn kommer noggrant kureras med lokala producenter och distributörer av dryck. Förutom ett unikt dryckeskoncept kommer Brännerian att erbjuda mat som är fokuserad och hållbar, men framför allt väldigt god. Kocken Joel Åhlin har tagit fram en meny som rimmar med Brännerians dryck och koncept.
– Vi är stora beundrare av Joel och hans matlagning, och i och med att vi sedan starten haft ett nära samarbete så kändes det naturligt att nu också ta fram Brännerians matkoncept tillsammans, berättar Carl Wikner.
Stockholms Bränneri har sedan start bjudit in goda vänner att gästa bränneriets tidigare barkvällar, vilket är ett koncept de avser att fortsätta med:
– Det är så många i bar- och restaurangvärlden vi beundrar som vi vill uppmärksamma, så att bjuda in dem till Brännerian för gästspel känns så roligt och självklart, säger Myles McCarthy.
Brännerians estetiska utformning styrs av grundarna själva tillsammans med vänner i olika branscher. Lokalens visuella syfte är att låta besökaren ta del av varumärkets historia och avsikt, och kommer innehålla element från skapare i Brännerians närhet. Stockholms Bränneri öppnar dörren till Brännerian i september 2022.