fbpx
  • Om oss
  • Prenumerera
  • Annonsera
lördag 28 januari 2023
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
  • Login
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
Inget resultat
Visa allt
Hem Barliv Nyheter

Stockholms Bränneri öppnar bar intill pannorna på Södermalm

av Gustav Aflodal
16 september 2022

Stockholms Bränneri gör som Hernö, öppnar bar i huvudstaden. Den stora skillnaden är förstås att ginmakarens pannor redan står på Södermalm. Det nya vattenhålet öppnar på samma adress. Här kan man äta gpod mat och avnjuta alla produkter i välsmakande cocktails. Baren öppnar nu i september.

 Barliv    Stockholms Bränneri har sedan starten 2016 växt i lokalerna på Folkungagatan och har idag femhundra kvadratmeter på Södermalmsadressen som bland annat rymmer produktion, smaklabb samt event-yta.

Vid årsskiftet förvärvades ytterligare en intilliggande lokal som tillbaka i tiden var den gamla Jaguarverkstadens kontorsyta. Där ska nu Stockholms Bränneri att öppna upp sin verksamhet på ett helt nytt sätt.

Brännerian heter Stockholms Bränneris nya bar som öppnar vägg i vägg med övriga lokaler och kommer att vara öppen torsdag-lördag.

Brännerian erbjuder besökare att uppleva Stockholms Bränneris alla smaker på samma plats där man skapar sina produkter.

– Som lokal spritproducent vill vi addera något endast vi kan till Stockholms fantastiska barutbud. Ambitionen är att servera all sprit som produceras på plats i Brännerian. Vi kommer att tolka olika drinkars beståndsdelar och själva bygga variationer utifrån egna idéer och lokala ingredienser. Det här är något vi redan gör idag i de produkter vi säljer på flaska och burk, men på Brännerian kommer det att bli fundamentalt, säger Anna Wikner som grundat bränneriet ihop med sin man Carl Wikner.

– Vi har vägg i vägg möjligheten att producera destillat, tinkturer och likörer av ingredienser utifrån behov och säsong, och med dessa vill vi erbjuda både familjära och oväntade smaker till våra besökare, tillägger Myles McCarthy som är Bar Manager på Brännerian.

Det man själva inte tillverkar på dryckesmenyn kommer noggrant kureras med lokala producenter och distributörer av dryck. Förutom ett unikt dryckeskoncept kommer Brännerian att erbjuda mat som är fokuserad och hållbar, men framför allt väldigt god. Kocken Joel Åhlin har tagit fram en meny som rimmar med Brännerians dryck och koncept.

– Vi är stora beundrare av Joel och hans matlagning, och i och med att vi sedan starten haft ett nära samarbete så kändes det naturligt att nu också ta fram Brännerians matkoncept tillsammans, berättar Carl Wikner.

Stockholms Bränneri har sedan start bjudit in goda vänner att gästa bränneriets tidigare barkvällar, vilket är ett koncept de avser att fortsätta med:

– Det är så många i bar- och restaurangvärlden vi beundrar som vi vill uppmärksamma, så att bjuda in dem till Brännerian för gästspel känns så roligt och självklart, säger Myles McCarthy.

Brännerians estetiska utformning styrs av grundarna själva tillsammans med vänner i olika branscher. Lokalens visuella syfte är att låta besökaren ta del av varumärkets historia och avsikt, och kommer innehålla element från skapare i Brännerians närhet. Stockholms Bränneri öppnar dörren till Brännerian i september 2022.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få dryckestips och info om nya släpp före alla andra. Kostnadsfritt nyhetsbrev fullmatat med inspirationsläsning om ädla destillat. För att du är värd riktigt goda smakupplevelser!

Senaste nytt

Nya Karuizawa gör copycat på originalet

Nyheter
fre 5:51

Så här gör Agitator för att få ut mer smak ur ekfaten

Nyheter
tor 5:56

Fira Irish Coffee-dagen med het favorit!

Drinkar
ons 14:07

John L.S. Grant firar halvsekel på Glenfarclas med 50-åring

Nya släpp
ons 5:57

Kultdestilleriet Karuizawa återuppstår i ny skepnad

Features
tis 5:19

Nordisk gin på export till Sydostasien

Nyheter
mån 5:05

Isle of Harris bygger ut för 10 miljoner pund

Nyheter
fre 5:35

Starward vill bli topp-5 bland Nya världen-destillerier

Nyheter
ons 5:52

Krönikan: Borde Prohibition införas i Sverige?

Krönikan
tis 5:50

Genombrott för forskningen om alkoholfri alt-sprit

Nyheter
mån 5:24

Om oss

The Spirits News är en nyhetssajt om whisk(e)y, rom, brandy, gin, vodka. Vi bevakar den svenska spritscenen och rapporterar från spritvärlden i stort, senaste nytt och fördjupande features.
Vi berättar om nya släpp på Systembolaget och följer upp med recensioner och stora blindtester. Det allra bästa blir till dryckestips.
Slàinte! Cheers! ¡Salud! Santé! Skål!

Redaktionen

HENRIK AFLODAL
Chefredaktör & test-koordinator
0704-221416, henrik.aflodal@spiritsnews.se
CARL LÖNNDAHL
Analyschef & försäljning
0708-460716, carl.lonndahl@spiritsnews.se
ADRESS
The Spirits News
Eastmansvägen 8A
113 61 Stockholm

Följ oss

Instagram

  • REVIEW — Arrans grej har blivit att sälja NAS-whisky. Som inte osar av ungkola, vilket ofta är fallet med skotsk ungwhisky. Knepet är tappa om spriten på spännande vinfat mot slutet av lagringsperioden. Exempelvis fat som innehållit det söta vitvinet sauternes. Resultatet är en "jublande fallfruktsmak med torra ekplank som ramlar in mot slutet." 

https://spiritsnews.se/arrans-7-ariga-paradnummer/
  • NYA DESTILLERIER — Karuizawa is back! I alla fall om 10 år. Den siste chefen Osami Uschibori har dragit igång en kopia på det legendariska destilleriet som gick i graven vid millenniumskiftet. Den rökiga maltwhiskyn ska dessutom lagras uteslutande på oloroso sherry butts, precis som förr. Fast bara 250 fat läggs ner årligen så priserna på whiskyn som släpps efter 2033 lär bli höga. Online-handlaren dekantā tar beställningar på hela fat för den som har råd...

https://spiritsnews.se/nya-karuizawa-gor-copycat/
  • REVIEWS – När köpte du en 18-årig maltwhisky senast? 17 av 20-talet sorter på Systembolaget kostar över tusenlappen. Vilket gör att vanligt folk avstår. Och går miste om de annorlunda smaker högkvalitativ premium-malt bjuder på. Som Arrans 18-åring med en karaktär som sticker ut i sin genre. Häng med på en smakbeskrivning som kommer att locka till köp...

https://spiritsnews.se/dyr-men-god-gammelwhisky/
  • Om oss
  • Prenumerera
  • Annonsera
Inget resultat
Visa allt
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
    • Krönikan
    • Nya släpp
    • Reviews
    • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
    • Krönikan
    • Nya släpp
    • Reviews
    • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast

© 2020 Lönndahl & Aflodal Media.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
This website uses cookies. By continuing to use this website you are giving consent to cookies being used. Visit our Privacy and Cookie Policy.