fbpx
  • Om oss
  • Kontakt
  • Prenumerera
  • Annonsera
söndag 3 december 2023
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
  • Login
  • Nyheter
  • Nya släpp
  • Tips/tester
  • Play
  • Spriten
    • Whisky
    • Rom & Brandy & Tequila
    • Gin & Vodka
    • Cigarr & Snus
  • Nyheter
  • Nya släpp
  • Tips/tester
  • Play
  • Spriten
    • Whisky
    • Rom & Brandy & Tequila
    • Gin & Vodka
    • Cigarr & Snus
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
Inget resultat
Visa allt
Hem Gin & Vodka Nyheter

Succé för äldsta svenska brännvinet

av Axel Aflodal
25 november 2022

O.P. Andersons 21-åriga akvavit har slagit rekord på rekord. Detta äldsta svenska brännvin är den dyraste och mest exklusiva akvaviten som någonsin skapats i Sverige. Trots sitt pris på tusen kronor per flaska sålde den limiterade upplagan slut på mindre än två veckor efter lanseringen.

 Äldst & Dyrast & Bäst    Hela utgåvan av O.P. Anderson 21 år kom från ett enda cognacsfat som fylldes upp vid millenniumskiftet. Innehållet bestod av originalreceptet vars kryddning med kummin, anis och fänkål varit densamma sedan 1891.

Totalt gav cognacsfatet 1096 handtappade och numrerade flaskor varav femhundra släpptes i Sverige. Den limiterade upplagan sålde slut på mindre än två veckor.

– O.P. Anderson 21 år är utan tvekan den mest exklusiva akvavit som någonsin skapats i Sverige. Trots den limiterade upplagan blev vi glatt överraskade över hur snabbt flaskorna gick åt, säger Marcus Pedersen, som är Global Senior Brand Manager för O.P. Anderson. Det visar på ett enormt intresse för akvavit av högsta kvalitet bland landets sprit-connoisseurer.

Den extremt långa fatlagringen ger O.P. Anderson 21 år ger en komplexitet som går utöver det vanliga för ett kryddat brännvin. För dem som lyckades att komma över en flaska är rekommendationen att avnjutna akvaviten som en avec i ett tulpanformat glas med några droppar vatten i. Och så här smakar snapsen!

LÄS MER: “Världens äldsta svenska akvavit uppför sig som ett ädelt destillat”

Nyhetsbrevet

Få dryckestips och info om nya släpp före alla andra. Kostnadsfritt nyhetsbrev fullmatat med inspirationsläsning om ädla destillat. För att du är värd riktigt goda smakupplevelser!

Om oss

The Spirits News är en nyhetssajt om whisk(e)y, rom, brandy, gin, vodka. Vi bevakar den svenska spritscenen och rapporterar från spritvärlden i stort, senaste nytt och fördjupande reportage samt krönikor.
Vi berättar om nya släpp på Systembolaget och följer upp med recensioner och stora blindtester. Det allra bästa blir till dryckestips.
Slàinte! Cheers! ¡Salud! Santé! Skål!

Redaktionen

HENRIK AFLODAL
VD & Chefredaktör
0704-221416, henrik.aflodal@spiritsnews.se
AXEL AFLODAL
Marknad
072-2083320, axel.aflodal@spiritsnews.se
ADRESS
The Spirits News
Armébacken 18
187 64 Täby

Följ oss

Instagram

  • Whiskytipset:  Första orökta Benromach-whiskyn från de mindre pannorna installerade 1998 är här. 100% ekologisk, lagrad på nyeksfat. "Ett battle mellan färskt maltkorn, retfulla nyekstoner och bedagade fallfruktestrar. Kontrastrik och spännande.” Står på hyllan i 120 Systembolagsbutiker.

LÄNK i BIO
  • Dryckesauktion: Tre formidabla Curation-flaskor går under klubban i veckan. 26-åringen bjuder på spänstigt oloroso-skryt. 28-åringen är klassisk i överlägsen @thedalmore-stil. 43-åringen har helt enkelt allt, perfekt doserat. Utgångspriset är 380 000 kr...

LÄNK i BIO
  • Nya släpp: Isle of Harris må vara världskänt för sin ikoniska tweed-tillverkning. 23 november landar den första singelmalten från ön i de yttre Hebriderna i Sverige – The Hearach.

LÄNK i BIO
  • Om oss
  • Kontakt
  • Prenumerera
  • Annonsera
Inget resultat
Visa allt
  • Nyheter
  • Nya släpp
  • Tips/tester
  • Play
  • Spriten
    • Whisky
    • Rom & Brandy & Tequila
    • Gin & Vodka
    • Cigarr & Snus

© 2020 Lönndahl & Aflodal Media.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
This website uses cookies. By continuing to use this website you are giving consent to cookies being used. Visit our Privacy and Cookie Policy.