fbpx
  • Om oss
  • Prenumerera
  • Annonsera
lördag 21 maj 2022
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
      • Krönikan
    • Nya släpp
      • Systembolaget
      • Travel retail
      • Världen
    • Reviews
      • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
Inget resultat
Visa allt
Hem Nyheter

Välkommen till världens största utomhusbar – The Drinkable Country!

av Axel Aflodal
24 juni 2021

Nu öppnar Sveriges marknadsföringsbolag Visit Sweden bokningen till världens största utomhusbar: The Drinkable Country. Såväl utländska som svenska turister kan njuta av unika svenska dryckesupplevelser vid sexton bord på några av Sveriges mest natursköna och rofyllda platser.

  
 Dryckesturism    Visit Sweden häftiga koncept är utformat som en barupplevelse som sträcker tig över hela landet med 16 bord. Varje bords erbjudande och omfattning varierar beroende på vilka typiska naturinspirerade drycker och hantverksdrycker som varje enskild aktör valt att lyfta för regionen.

Det kan handla om allt från halvdagsupplevelser där man får lära sig om naturens råvaror och hur dessa kan användas för att skapa nya spännande drycker till dryckesmenyer, avsmakningsmenyer samt enklare alternativ som lokalt producerad saft, must, öl eller annat.

– The Drinkable Countr, gör det möjligt för besökare att utforska svenska smaker i världsklass direkt från naturen. Landets stora skafferi med bär, växter och friskt vatten erbjuder många fantastiska dryckesupplevelser som vi vill visa upp för många fler, berättar Jens Heed, som leder Måltidsturismprogrammet på Visit Sweden.

The Drinkable Country är en inspirerande djupdykning i den mångfald av smaker som naturligt finns i den svenska naturen. Dryckesrecept har tagits fram av några av Sveriges ledande dryckesexperter som representerar olika delar av Sverige.

Med njutning och lust i fokus har de lyft lokala svenska smaker och skapat gör-det-själv-recept baserade på råvaror från den svenska naturens skafferi på över 100 miljoner hektar.

Dryckerna är en smakexplosion inspirerad av årstider och naturens ljuvliga ingredienser och dofter skapar en magisk kombination. Emil Åräng har till exempel skapat en drink med en handfull harsyra, älgört, citronjuice, källvatten och is som ger oss smaken av norra Sverige.

Eller varför inte prova hyllade sommeliern Rebecka Lithanders drink som ska väcka minnena till liv om de södra delarna av vårt land. Med en näve sockerärter, rosmarin, ängsyra, sirap, några skivor gurka blandat med äppeljuice från Tosterups Slott i Skåne, blixtrar det till i smaklökarna och de vidsträckta södra slätterna får en helt ny dimension.

– Det är en smakresa genom den fantastiska svenska naturen. Jag skulle säga att detta är ett helt nytt och fascinerande sätt att både uppleva drycker och upptäcka ett land och dess naturliga miljö, säger Leo Lahti, barchef på Tjoget.

Med The Drinkable Country bjuder Sverige in alla att uppleva den svenska naturen samtidigt som man njuter av mat och/eller dryck i världsklass.

En möjlighet som kan ges tack vare Sveriges unika Allemansrätt som ger alla tillgång att ströva fritt i naturen, så länge vi tar ansvar för natur och djurliv samt visar hänsyn till markägare och andra besökare.

Borden ligger i Arjeplog och Liehittäja (Lappland), Grövelsjön (Dalarna), Orbaden (Gävleborg), Nyköping (Sörmland), Salthamn (Gotland), Ramsvik och Göta Kanal (Västsverige), Falkenberg (Halland), Kasteberg, Asa, Wallby och Stufvenäs (Småland), Ormanäs, Vånga och Ven (Skåne).

• Här hittar du The Drinkable Country-borden!

Bartender Josefin Tohrén från Bar Bruno.

Dryckesrecepten har tagits fram i samarbete med experter, som representerar olika delar av Sverige:

  • Södra Sverige: Rebecka Lithander, hyllad sommelier som nu arbetar på den lokalt prisade restaurangen Mutantur i Malmö. Innan hon började på Mutantur arbetade hon på den tvåstjärniga Guide Michelin-restaurangen Daniel Berlin.
  • Västsverige: Bar Bruno i Göteborg, en liten mysig bar som serverar innovativa cocktails med hembarskänsla.
  • Östra Sverige: Tjoget i Stockholm har de senaste fem åren varit med på listan över världens 50 bästa barer.
  • Norra Sverige: Emil Åreng med rötter i Norrland utsågs till Sveriges bästa bartender 2015 och har även vunnit flera internationella priser. Emil kommer närmast från Cadierbaren på anrika Grand Hôtel i Stockholm.

Senaste nytt

RESTIPS: Planera whiskyresan till Skottland

Features
tor 5:18

Svenska High Coast knäcker sherryfatlagrade skottar

Nyheter
tis 5:36

RESTIPS: Western Highlands – från Oban till Ben Nevis

Features
mån 11:55

40-årig Samalens-armagnac får fast hyllplats

Nya släpp
mån 5:44

Fruktglad Inchmurrin golvar konkurrenterna i Maltwhisky-VM

Nyheter
fre 11:06

SÖKES: Produktchef till Tryffelsvinet

Nyheter
fre 10:14

Hernö får tusen nya delägare!

Nyheter
fre 5:00

Arvstvister, intriger, barnlöshet – kvinnornas destilleri Laphroaig

Features
tis 5:23

Kahlúa huvudsponsor till kaffedrinktävling

Nyheter
fre 12:00

Absolut Rent Brännvin, Diplomático-vintage & indisk pionjär!

Krönikan
fre 5:51

Om oss

The Spirits News är en nyhetssajt om whisk(e)y, rom, brandy, gin, vodka. Vi bevakar den svenska spritscenen och rapporterar från spritvärlden i stort, senaste nytt och fördjupande features.
Vi berättar om nya släpp på Systembolaget och följer upp med recensioner och stora blindtester. Det allra bästa blir till dryckestips.
Slàinte! Cheers! ¡Salud! Santé! Skål!

Redaktionen

HENRIK AFLODAL
Chefredaktör & test-koordinator
0704-221416, henrik.aflodal@spiritsnews.se
CARL LÖNNDAHL
Analyschef & försäljning
0708-460716, carl.lonndahl@spiritsnews.se
ADRESS
The Spirits News
Eastmansvägen 8A
113 61 Stockholm

Följ oss

Instagram

  • Fira Ostronets Dag med Ileach r  kwhisky  Stj  rnkr  garen  nisse molinder ber  ttar allt du beh  ver veta om delikatesserna  Och hur gott det   r med Islay-whisky till  https   spiritsnews se skottarnas-gastronomiska-hemlighet   theileach  ostron  whiskyandoysters  champagneandoysters  ostronetsdag  ostronakademien  melanders fisk
  •   rets klipp  24-  rig Highland Park f  r dryga tv   tusen  Fl  dar av gammelestrar s   man vill gr  ta av lycka  Men det h  ftigaste   r hur mycket r  k som   verlevt  L  s recensionen och l  ngta    https   spiritsnews se rokfrustande-highland-park
  • H  rt om RUMNAC  som sedan blev ARRUCO  Dansk hybrid av rom och cognac gjord f  r att drickas till cigarr  S   h  r funkar kombon    https   spiritsnews se sa-har-smakar-arruco-hybriden
  • Om oss
  • Prenumerera
  • Annonsera
Inget resultat
Visa allt
  • Hem
    • Nyheter
    • Features
    • Krönikan
    • Nya släpp
    • Reviews
    • Blindtestet
  • Whisky
    • Nyheter
    • Features
    • Krönikan
    • Nya släpp
    • Reviews
    • Blindtestet
  • Rom & Brandy
    • Nyheter
    • Nya släpp
    • Reviews
  • Gin & Vodka
    • Nyheter
    • Nya släpp
  • Cigarr
  • Barliv
    • Nyheter
    • Drinkar
  • SB-nytt
  • Podcast

© 2020 Lönndahl & Aflodal Media.

Login to your account below

Forgotten Password?

Fill the forms bellow to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
This website uses cookies. By continuing to use this website you are giving consent to cookies being used. Visit our Privacy and Cookie Policy.