fbpx

Senaste recensioner

Whiskytipset

“Rökbeslöjad gammelwhisky, exklusiv som ett dammigt Bordeaux-vin”

18 år är primetime för singelmalt. Få flaskor släpps, bara Skottland mäktar med att leverera den här typen av lyxdricka. Jura bjuder på charmig gammelrök. Simmiga tropiska estrar och spritsig syra, fanér och torvrökfläktar kommer och går. Eftersmaken är härligt tobaksdriven med engelsk fruktkaka. Sober elegans, ren överklass. Dessutom en tvåhundring lägre pris än närmaste18-åring. Det är väl något att fira, skål!

G&T-test: Bästa Pink Gin till Fever-Tree Elderflower

Pink Gin-genren är illa omtyckt bland bartenders. Pink Gin är ju egentligen en cocktail och de sötade gin-varianterna är "halvfabrikat" tänkta som genväg i baren. Men sockersöt gin är per definition en styggelse. Vilket fick Jon Hillgren på Hernö att ta fram en sockerfri ofärgad pink gin. Som också toppar vårt blindtest av dussinet pink gin-sorter med flädertonicen Fever-Tree Elderflower.

Läs mer
Sommarens största SNAPS-test!

Sommarens största SNAPS-test!

Vi har blindtestat 60 snapsar inför sommarens festligheter! Akvavit och kryddat brännvin från Sverige, Danmark och Norge. Traditionellt kummin/fänkålskryddat brännvin går hem hos proffspanelen. Dill/kummin-varanterna är också goda. Mest spännande är förstås snapstolkningarna från våra nya gindestillerier. Men vilka nubbar är bäst? Kolla in 2023 års absolut största snapstest!

Fler blindtester

TEST: Bästa snapsen till påsk!

Vilken snaps passar bäst till äggen, sillen, laxen eller lammet? Vi har testat över 100 smakkombinationer inför påsken. De nordiska stjärnsnapsarna är som gjorda för starkvaror. Ställ fram O.P. Anderson, Aalborg Jubilæums och Linie Aquavit och hoppa emellan rätterna. Till påsklammet är det Östgöta Sädes och O.P. Björk som gäller. Här är påskfirandets bästa mat- och akvavit-kombinationer...

Läs mer

Whiskyrecensioner

Jack & Coke, please!

Jack & Coke, please!

Whiskey & Cola är en av de mest ikoniska drinkarna. Förlagan gjordes på rom och genombrottet kom efter andra världskriget, med Jack Daniel's och Coca-Cola i glasen. Här är storyn om whiskeydrinken...

Romrecensioner

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.