fbpx

Nya släpp på Systembolaget

Systembolagsnytt 11-14 nov

PRESSTOPP! Special Releases landar i Sverige 21-22 nov. Alltså de finaste exemplaren av Diageos miljontals fat. Höjdpunkten är en 30-årig Dalwhinnie. Men även samtliga Distillers Edition kommer nu hit. Classic Malt-seriens specialare omstoppade i vinfat. Recensioner av allt droppar ut undan för undan. Plus Macallan och Kilchoman som extranummer. Happy shooting gals and pals!

Färsk podcast i nytt format!

The Spirits News Podcast #3: Straight Rye-test

Podden byter format, en sorts cosy-com blir det. Carl Lönndahl och Henrik Aflodal pratar fritt kring veckans ämnen. Inget manus utan samtalet flyter på utan att någon vet vad som ska hända. Det snackas om förbudstiden och rye whiskey, kinesiska destilleribyggen i mastodontformat. Det klagas på Systembolaget som också hyllas, i samma veva får kommunisterna en känga. Och man avhandlar hur drinken Cosmopolitan hamnade hos Sex and the City-gänget.

Läs mer

Svenska singelmalter överraskar

Maltwhisky-VM

Delta i en VM-provning och kora mästarwhiskyn! Läs mer om Maltwhisky-VM här.
• 26 april Karlstad: Yoichi Japanese Whisky Show!
• 3 maj Tranemo: Bushmills Irish Clans VS Scotland
• 12 maj Ljungby: Stand Fast, Craigellachie!
• 13 maj Örkelljunga: Glenallachie Sherried Paradise!

Reviews

“Trevlig blandmalt. Lättsam mun som kryddar upp sig. Svänger dramatiskt i avslutet där sötlakrits/ salmiak faller ut. Läcker smakscenografi, vändningen är snygg.”
Mars Maltage “Cosmo” 43% (87p)

“Trevlig blandmalt. Lättsam mun som kryddar upp sig. Svänger dramatiskt i avslutet där sötlakrits/ salmiak faller ut. Läcker smakscenografi, vändningen är snygg.”
Mars Maltage “Cosmo” 43% (87p)

“Trevlig blandmalt. Lättsam mun som kryddar upp sig. Svänger dramatiskt i avslutet där sötlakrits/ salmiak faller ut. Läcker smakscenografi, vändningen är snygg.”
Mars Maltage “Cosmo” 43% (87p)

TEST: Amerikansk Straight Rye

Straight Rye rise from the Dead

Straight rye är den amerikanska urwhiskeyn. Som föregick upptäckten av majswhiskeyn bourbon. Men traditionen har sjunkit undan och nästan glömts bort. Tills nu. De senaste åren har bourbonmakarna lagt mer energi på sin rye. Och det märks. Vi har testat Systembolagets magra men elitistiska utbud. Och kryddar med fenomenala utlandsköp. Namn som Michter's, Sazerac, Rittenhouse, Woodford Reserve sticker ut. Men den allra största skrällen är okända Whistlepig – kokad i Canada men lagrad i USA. Här är guiden till American Straight Rye.

Läs mer

Whiskytipset

Största bourbon-testet

Nyheter

Övriga nyheter

Nyhetsbrevet

Lagrad rom nästa trend?

Explosionsartad försäljning av rom

Lagrad rom är på gång. I Sverige är det Plantation och Diplomático som är de stora snackisarna. Det är där romälskarna helst gräver. Men mer udda märken börjar dyka upp tack vare nischade importören Symposion som satsar på kvalitet i ett sortiment som håller högsta standard. Åker vi till London och UK heter de finare dryckernas härförare The Whisky Exchange (TWE), en av jättarna bland nätbutiker. Nu rapporterar TWE att försäljningen av rom har...

Läs mer

Detta är The Spirits News

Ny nyhetssajt om spritdrycker

Norden får en ny sajt om spritdrycker. Det här är The Spirits News. En nyhetssajt om whisk(e)y, rom, brandy, gin, vodka. Vi bevakar den svenska spritscenen och rapporterar från spritvärlden i stort, senaste nytt och fördjupande features. Vi berättar om nya släpp på Systembolaget och följer upp med recensioner och stora blindtester. Det allra bästa blir till dryckestips. Vi kommer att hårdbevaka monopolet. Hos oss hittar du all info om kommande släpp av whisky samt andra spridrycker. Veckans nyhetssvep lyssnar du till i spritpodden varje tisdagmorgon. Och på fredagar serverar vi inspirerande helgläsning i nyhetsbrevet. Slàinte! Cheers! Skål!

Läs mer

Priskriget på Systembolaget

Ståhej kring världsrekord-flaska

SvD och P4 citerar Spiritsnews.se

Nyheten om Macallan-whiskyn för 18 miljoner kr plockades upp av SvD Näringsliv. Sedan hängde P4 Extra på och gjorde en intervju med chefredaktör Henrik Aflodal: "Det är bra att bredd-medierna ägnar tid åt de ädla dryckerna. Samtidigt är det ett erkännande för den kvalitetsjournalistik inom spritdrycker vi bedriver här på The Spirits News." Lyssna på inslaget!

Läs mer

Rom & Brandy

Gin & Vodka

Features

Reviews

Nya släpp

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.