Svenskens avvikande whiskyvanor

Vad dricker vi för sorts whisk(e)y?

Vad dricker vi för sorts whisk(e)y i Sverige egentligen? Förutom Scotch då, som bekant är vi svenskar tokiga i skotskt. Fast systembolagsettan var 2017 alltjämt en Canadian. Lord Calvert backar dock och blev 2018 omsprungen av skotska Famous Grouse. Faktum är att "calvan" håller på att tappa allt, på två år har märket förlorat nära 30% av sin försäljning. Irländarna är också starka med Tullamore Dew som totaltrea. Hopplöst distanserade är jänkarna. Svenskarna har tydligen aldrig fattat det här med...

Läs mer

Nyheter

Massor av tester

Blindtest fullt av överraskningar

Blindprovande är en del av vardagen på redaktionen. Här berättar chefredaktör Aflodal om en kaotisk världsomsegling i whisky serverad av buteljeraren Cadenhead. Mackmyra varvas med Tennessee whiskey, en galen rökare ger sig på urgammal maltwhisky från andra sidan graven. Kaos i glasen men ordning i protokollet.

Läs mer

Fler nyheter

Nyhetsbrevet

TEST: Amerikansk Straight Rye

Straight Rye rise from the Dead

Straight rye är den amerikanska urwhiskeyn. Som föregick upptäckten av majswhiskeyn bourbon. Men traditionen har sjunkit undan och nästan glömts bort. Tills nu. De senaste åren har bourbonmakarna lagt mer energi på sin rye. Och det märks. Vi har testat Systembolagets magra men elitistiska utbud. Och kryddar med fenomenala utlandsköp. Namn som Michter's, Sazerac, Rittenhouse, Woodford Reserve sticker ut. Men den...

Läs mer

TEST: Amerikansk whiskey

Vilken Straight Bourbon är bäst?

Vi har testat 99 amerikanska whiskeys. Det största bourbon- & Tennessee whiskey-testet någonsin. Kvaliteten är hög på jänkarnas nationalsprit som utvecklats till en konnässördryck. Stora som små destillerier erbjuder fin-bourbon utöver storsäljarna. Och jämfört med maltwhiskyn är priset fortfarande lågt. Man får rika upplevelser för en rimlig peng. Varsågod och botanisera, här finns massor av godbitar.

Läs mer

Nya släpp

Ståhej kring världsrekord-flaska

SvD och P4 citerar Spiritsnews.se

Nyheten om Macallan-whiskyn för 18 miljoner kr plockades upp av SvD Näringsliv. Sedan hängde P4 Extra på och gjorde en intervju med chefredaktör Henrik Aflodal: "Det är bra att bredd-medierna ägnar tid åt de ädla dryckerna. Samtidigt är det ett erkännande för den kvalitetsjournalistik inom spritdrycker vi bedriver här på The Spirits News." Lyssna på inslaget!

Läs mer

Priskriget på Systembolaget

De stora rökverken

Red toppar Macanudos Inspirado-serie

Den röda gördeln är förstavalet i Macanudos Inspirado-serie. Läderdjup och pepprig energi samsas med bärig sötma. Jordighet ersätter kryddan när man röker sig in en bit på stocken. Matchas framgångsrikt mot japansk Nikka-whisky och skotsk Deanston-malt. Rekommenderas verkligen – smoke away!

Läs mer

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.