fbpx

Nyheter

Nya släpp

Vi testar whisky

Midleton Very Rare är irländsk whiskeys kronjuvel!

Midleton Very Rare är toppen av irländsk whiskey. Utgåvan definierar den moderna traditionen och sammanfattar superdestilleriet Midletons pågående gärning. Master Distiller Kevin O'Gorman väljer ut 'very rare barrels' för att skapa en lowkey, elegant blended whiskey. Enligt Henrik Aflodal lyxig och laidback: "I årets utgåva hanterar den oljiga kryddiga pot still-whiskeyn den söta grainwhiskeyn bra. Alldeles underbar är den apelsinchokladiga finalen."

Läs mer

Drinktipset: Tropiska smaker med Burning Spear!

Här är en tropisk refresher som är svår att motstå. Skotska maltwhiskyn Spearhead smakar mer som en bourbon och blommar upp i sällskap av exotiska fruktjoser. “Burning Spear är underbart frisk och juicy, en tropisk whisky sour med ingefära-kick," säger kreatören Aron Firouzbakhsh Larsson på baren Rumble/Sway. Burning Spear serveras med brinnande apelsinskal – kolla videon så får du se!

Läs mer

Fler nyheter

Slagsmål om Springbank-flaska för Ukraina

Slagsmål om Springbank-flaska för Ukraina

När Springbank skulle släppa en 10-årig whisky för Ukraina ringlade kön lång utanför Cadenheads butik i London. När butiken skulle öppna dök ett gäng grabbar upp och trängde sig före. Tumult uppstod, polis tillkallades. Flaskan dök sedan upp på nätet med ett 40 gånger...

Koldioxidneutral destillering för 1 miljard kr!

Koldioxidneutral destillering för 1 miljard kr!

En dryg miljard kr kostar det att hållbarhetsanpassa två destillerier. Det är vad Chivas Brothers satsar på Aberlour och Miltonduff där man också passar på att dubbla kapaciteten. Efter pandemin förväntar sig skottarna att försäljningen ska nå nya höjder. Inte minst för jättemärket Ballantine's...

Nyhetsbrevet

Lästips!

Vad är hemligheten med irländsk pot still-whiskey?

Maltwhisky och pot still-whiskey är två grenar på samma träd. Skillnaden är att det irländska originalet blandar in omältat korn i mäsken. Och det är just kornet som gör att whisk(e)ytypen smakar helt annorlunda än singelmalt. Häng med till Midleton och en rundtur i irländska whiskeysmaker. Möt whiskeystilens väktare – Barry Crockett och Brian Nation. This is Single Pot Still Whiskey!

Läs mer

Blindtestet

Välkommen till Aberlours värld av smaker

Gillar du sherryfatslagrad maltwhisky? Här är en smakguide till Aberlours olika åldrar. Från storsäljande 12-åringen med en tillbakablick på utgångna 10-åringen och trappan uppåt med 14-, 16- och 18-åringarna. Hur har blendern tänkt sig skillnaderna i smak och vilka versioner är godast? Vi har tillochmed kollat på det franska utbudet, den största exportmarknaden för Aberlour. Häng med på smakresan till det...

Läs mer

Nya släpp

Senaste feature

Sexton = största irländska maltwhiskeyn i Amerika

Sexton har tagit Amerika med storm. Gjord av Bushmills fast med egen annorlunda smak som kommer av de specialbyggda sherryfaten handplockade av master blender Alex Thomas. Whiskeyn som gör succé i cocktails världen över funkar lika bra ensam i glaset. Henrik Aflodal hyllar den söta frukten med en fräsch parfymton som mynnar i chokladpraliner mot slutet. Skaffa pavan med skelettmannen i hög hatt!

Läs mer

Blindtestet

TEST: Bästa rökwhisky från Islay 46-50%

Ju starkare maltwhiskyn är desto mer smak får man. Nackdelen är att flaskorna blir dyrare, men det finns starkare whisky på hyllan under 550 kr. Vi har testat rökwhisky från Islay upp till 50%. Destillerierna Ardbeg och Kilchoman sticker ut men den stora skrällen är en whisky för 388 kr. Här är de bästa rökarna på 46-50%!

Läs mer

Krönikan

Drickwhisky på auktion, svindyra japaner & spansk scharrtröös!

Säsongens sista dryckesauktion tar i stort med 2049 utrop. Den som har stor köplust kommer att få ligga i med köp-fingret! Bukowskis bjuder på 346 destillat och starkvin. Till två tredjedelar skotsk whisky med 236 utrop. Men också orimligt dyra japaner värderade till en kvarts miljon kronor. Sören Nylund hittar en hel del god maltwhisky men också andra destillat som den oemotståndliga klosterlikören scharrtröös!

Läs mer

Login to your account below

Fill the forms bellow to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.