fbpx

Nyheter

Nya släpp

Kilchomans sherry-bomb Loch Gorm

Kilchoman Loch Gorm är en återkommande sherryfatslagring från det lilla gårds-destilleriet, som är ett av de minsta i hela Skottland. Faten kommer från Miguel Martin i Jerez och detta är den enda återkommande utgåva som innehåller 100% sherryfat från Islay-destilleriet. 462 flaskor står på hyllan i utvalda Systembolagsbutiker.

Läs mer

Vi testar whisky

Sherry-dopad Ardbeg-yngling utmanar TEN?

Vill Ardbeg ersätta sin klassiska 10-åring TEN? Kanske inte. Nya 8-åringen är en testballong lagrad på sherryfat istället för normala bourbon barrels. Kanske tar den sig in i standarduppställningen om folk gillar utgåvan. Men mycket jobb återstår för att få till balanserna. Whiskyn är på tok för söt med en lågintensiv pepprighet som irriterar. Nosen är kvaddad av vinfaten. Fast god är den minsann!

Läs mer

Fler nyheter

Nyhetsbrevet

Lästips!

Dyraste bourbon-flaskorna du hade velat ha

Maltwhiskyn slår rekord. För en riktig gamling får man idag betala hundratusentals kronor. För eftertraktad bourbon "räcker det" med några tiotusentals kr. Här är listan på världens dyraste bourbon-pavor. Mycket kretsar kring dagens Buffalo Trace Distillery med familjen Van Winkle i centrum, med nya Michter's som sidekick. Men vem var egentligen A.H. Hirsch? Häng med på en djupdykning i amerikanska samlarkretsar...

Läs mer

Blindtestet

Välkommen till Aberlours värld av smaker

Gillar du sherryfatslagrad maltwhisky? Här är en smakguide till Aberlours olika åldrar. Från storsäljande 12-åringen med en tillbakablick på utgångna 10-åringen och trappan uppåt med 14-, 16- och 18-åringarna. Hur har blendern tänkt sig skillnaderna i smak och vilka versioner är godast? Vi har tillochmed kollat på det franska utbudet, den största exportmarknaden för Aberlour. Häng med på smakresan till det...

Läs mer

Nya släpp

Senaste feature

Blindtestet

Krönikan

Barbados kan få sitt efterlängtade ursprungsskydd!

Rombråket på Barbados fortsätter. Men nu har en majoritet av destillerierna äntligen ansökt om ursprungsskydd hos myndigheterna. I konflikt med Plantation som har ägarintressen i öns fjärde destilleri. Genuin Barbados-rom ska göras (och lagras) på ön och inte innehålla några tillsatser (som socker). Romexpert Lars Renbjer som besökte ön i våras hoppas att Barbados får sitt regelverk så denna ur-rom äntligen kan erövra samma status som rom från Jamaica och Martinique.

Läs mer

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.