fbpx
  • Om oss
  • Kontakt
  • Prenumerera
  • Annonsera
lördag 23 september 2023
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
  • Login
  • Nyheter
  • Nya släpp
  • Tips/Tester
  • Play
  • Spriten
    • Whisky
    • Rom & Brandy & Tequila
    • Gin & Vodka
    • Cigarr & Snus
  • Nyheter
  • Nya släpp
  • Tips/Tester
  • Play
  • Spriten
    • Whisky
    • Rom & Brandy & Tequila
    • Gin & Vodka
    • Cigarr & Snus
Inget resultat
Visa allt
The Spirits News
Inget resultat
Visa allt
Hem Reviews

Atmosfär sprider whiskylycka i stratosfären

av Henrik Aflodal Esq
20 mars 2020

High Coast och Hernö har fått oväntad hjälp av SAS med att sprida sina namn över världen. Nu har förstås SAS mest nordiska resenärer men en och annan utlänning flyger också i business class. Och att få dricka finwhisky från ett lokalt destilleri slår såklart sippar på de globala whiskyjättarna.

 Reviews    Denna flygplanswhisky kommer alltså att sätta High Coast på kartan ute i världen. Betänk också att det inte handlar om whiskynördar i de extra rymliga flygstolarna utan vanligt folk som ifall whiskyn faller på läppen har en dramatisk spridningskraft till nya potentiella kunder.

Men kommer affärsmännen/-kvinnorna att bli nöjda? Självklart, norrlänningarna bjuder på toppkvalitet i sin ”höghöjdsprodukt” som samtidigt är kommersiellt lättdrucken. Tappningen är insiktsfullt balanserad. Konnässören droppar i vatten i glaset och då lyfter allt ytterligare ett snäpp när eken kickar in. Flygresan blir som en rosaskimrande dröm…

Atmosfär bjuder på en medelstor mild arom av honung och vaniljkräm med fragrant skavad ek, i basen butterscotch. Seren tilltalande stil.

Smaken känns tunn? Citrusfrukt tar fart, strax vaniljj- samt citruskola som mjukar upp, sent rökflagor och försynt kryddpush. Lång radiatorlik värmande eftersmak på citrusfruktkola. Torvrök vecklas ut bortom radiatortonen och värmen blir chili-kliande.

Vattnad överlever bara vaniljen i en annars sopren nos. I munnen söt vanilj och frukt, honung understödjer citrusmarmelad, ovan rökslingor, värme höjer mot slutet. Mer ek i eftersmaken, choklad och krydda tar över men fyllig frukt återvänder efterhand. I basen anas medicinal jod, som efterlämnar en skyla torvrök i gommen efteråt.

För den som väljer att korka ur sin nyköpta pava ombord löses vattningsoperationen genom att en mugg vatten beställs. Varpå fingret doppas samt skakas lätt i whiskyglaset. Då blir som sagt Atmosfär ännu bättre.

High Coast Atmosfär 46%

 89p   Doft 21, Smak 22, Exit 23, Balans 23  Sälj endast ombord SAS i Business Class.

Prenumerera på nyhetsbrevet

Få dryckestips och info om nya släpp före alla andra. Kostnadsfritt nyhetsbrev fullmatat med inspirationsläsning om ädla destillat. För att du är värd riktigt goda smakupplevelser!

Om oss

The Spirits News är en nyhetssajt om whisk(e)y, rom, brandy, gin, vodka. Vi bevakar den svenska spritscenen och rapporterar från spritvärlden i stort, senaste nytt och fördjupande reportage samt krönikor.
Vi berättar om nya släpp på Systembolaget och följer upp med recensioner och stora blindtester. Det allra bästa blir till dryckestips.
Slàinte! Cheers! ¡Salud! Santé! Skål!

Redaktionen

HENRIK AFLODAL
VD & Chefredaktör
0704-221416, henrik.aflodal@spiritsnews.se
AXEL AFLODAL
Marknad
072-2083320, axel.aflodal@spiritsnews.se
ADRESS
The Spirits News
Armébacken 18
187 64 Täby

Följ oss

Instagram


Warning: array_slice() expects parameter 1 to be array, object given in /home/customer/www/spiritsnews.se/public_html/wp-content/plugins/jnews-instagram/class/class-instagram.php on line 68
  • Om oss
  • Kontakt
  • Prenumerera
  • Annonsera
Inget resultat
Visa allt
  • Nyheter
  • Nya släpp
  • Tips/Tester
  • Play
  • Spriten
    • Whisky
    • Rom & Brandy & Tequila
    • Gin & Vodka
    • Cigarr & Snus

© 2020 Lönndahl & Aflodal Media.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
This website uses cookies. By continuing to use this website you are giving consent to cookies being used. Visit our Privacy and Cookie Policy.