Whiskypodden I Whiskypodden LIVE! får vi följa med hem till Micke Björklunds kök och vara med när mästerkocken lagar mat till Glenfiddich-whisky. Micke är just nu aktuell i TV-serien Robinson på TV4 men till vardags krögare på Åland. Den ena rätten efter den andra radas upp och det vattnas verkligen i munnen!
Chefredaktör Henrik Aflodal berättar den märkliga historien om William Grant som drömde om att starta ett kalkbruk och till slut byggde sitt whiskydestilleri på åkern Fiddich i Dufftown sten för sten. Från Glenfiddich är brand ambassador Pontus Bontegard med och introducerar varje whisky som provas. Podden gästas av bloggarna Annelie Huczkowski från sinnenochnyanser.se samt David Tjeder från tjederswhisky.se som ger sin syn på det världskända destilleriet.
Men vad är det för märkligt i det sista glaset? Tokrökigt! Men Glenfiddich gör väl inte rökwhisky… Rulla igång videon och kolla själv. Vill du bara lyssna finns ljudspåret här.
Matlagning i världsklass till Glenfiddichs maltwhisky
Häng med till Micke Björklunds kök på Åland där han under hela sändningen rör i grytor och låter kockkniven gå. Rätterna är nogsamt lagade för att passa till Glenfiddichs maltwhisky. Klicka på länkarna nedan för alla recept!