De senaste åren har produktinnovationen från Xanté gått på högvarv och varumärket har släppt flera produkter, alltid med smaken av söta päron i centrum. Och än finns inget stopp i sikte. Nu lanseras Xanté Rum & Pear, en fruktlikör där karibisk rom tagit plats bredvid päronet.
Nya släpp Sedan 1994 har Xanté trotsat konventionerna och skapat oväntade blandningar och smakupplevelser. Tidigare i år lanserade man den veganska gräddlikören Xanté Coconut Cream & Pear, och nu, bara några månader senare följs den upp av Xanté Rum & Pear, där den trendiga karibiska rommen kombinerats med den för Xanté så typiska päronsmaken.
– Med Xanté Rum & Pear adderar vi en modern lyx och elegans till Xantéfamiljen, utan att bli dammiga och traditionsbundna. Vi fortsätter göra saker på vårt sätt och skulle aldrig låta idéer om hur saker och ting ”borde” göras hindra oss. Nu utvecklade vi en lyxig likör med smak av päron och karibisk rom, den blev alldeles lysande, och då ska folket få ta del av den, berättar Sanna Sundin, Senior Brand Manager för Xanté.
Xanté Rum & Pear passar att avnjutas som den är med några isbitar, eller som ingrediens i cocktails – ett utmärkt alternativ i klassiska rombaserade drinkar.
– Det är en utmanande och exklusiv smak utan att vara exkluderande och svår, vilket är exakt vad Xanté står för. Vi vill göra produkter som är tillgängliga, roliga och som bidrar till en mer lättsam och experimentell dryckeskultur, menar Sanna Sundin.
Liksom övriga produkter i Xantés sortiment är Xanté Rum & Pear vegansk.
• Xanté Rum & Pear 35% | SB-nr 82861, 254 kr (50 cl)
Caribbean Lennart
- 2 delar Xanté Rum & Pear
- 2 delar citronläsk, ex. Sprite
- halv lime
Karibisk twist på Lennart. Fyll ett glas med is. Häll i Xanté Rum & Pear och citronläsk. Pressa i en halv lime. Njut!
Xanté Daiquiri
- 2 delar Xanté Rum & Pear
- 1 del limejuice
Häll i Xanté Rum & Pear och limejuice i en shaker. Lägg till is och skaka som en tok. Färdig!
Tips! Kyl dina glas i frysen innan servering så håller sig daiquirin kall längre.